Според МHI за 1м3 са необходими 86Кв номинална мощност за да може този климатик да отдава ефективна топлина при -10-15
Имаше навремето едни японски документи на английски на страницата на condex... , та смятай 50*0.086=4.3Квт НОМИНАЛ.
Според МHI за 1м3 са необходими 86Кв номинална мощност за да може този климатик да отдава ефективна топлина при -10-15
Имаше навремето едни японски документи на английски на страницата на condex... , та смятай 50*0.086=4.3Квт НОМИНАЛ.
deian: Мощността на инверторният климатик за която е конструиран е дадена като номинална мощност. Именно тя трябва да се гледа когато се избира моделът климатик. В почти всеки рекламен каталог на различни модели инвертори това е отбелязано под таблицата с характеристиките на моделите.
Например: Когато имаме отдавана мощност на отопление 0,50~3,00~5,00 kW, това означава че климатикът е конструиран да отдава мощност 3 kW. Това не означава че климатикът може продължително време да отдава 5 kW. Максималната мощност я дават че е за кратко време (пикови периоди) и при определени температурни условия.
Здравейте и Честита Нова Година на всички. Имам необходимост от съвет. От година и половина ползвам климатик HOKKAIDO HSFN/HCKN 531 инвертор. От няколко дни обаче външното тяло отвреме навреме бръмчи силно (звукът е като от вибриране). Извиках техниците от сервиза на Нектайм, които ми обясниха, че бил замръзнал и го поляхя с няколко кофи гореща вода. Обаче на другия ден пак започна да дрънчи. Утре пак ще ги извикам, но бих искала да чуя и други мнения по въпроса, защото аз нищо не разбирам и могат да ме подведат. Благодаря предварително.
Днес се обадих в сервиза и оттам ми казаха сама да си размразявам климатика с вряла вода, те нищо повече не можели да направят по въпроса и ми затвориха телефона. Направо не вярвам на ушите си.![]()
Добре, тогава по-добре ли е да се преоразмери климатика, отколкото да е по-малък от необходимото и какви ще се последиците и в двата случая? Кога ще консумира повече - ако е по-малък и работи на по-високи обороти или ако е преоразмерен и работи под номинална мощност и изобщо преоразмерен климатик работи ли винаги под номиналната си мощност или пак работи на нея за сметка на спиране на работа за момент?
При един и същи климатик фактора на преобразуване като цяло е по-висок когато работи при по-малка от номиналната си мощност - от такива ситуации се вадят невъобразизимите COP-ове 5, че и 6.Първоначално публикувано от deian
Не може обаче да се твърди със сигурност, че 9ка инвертор, на номинална мощност, ще консумира електроенергия по-малко или повече от 18ка инвертор при 1/2 от мощността си - просто компресорите и режимите са различни.
Точна сметка, така че да избереш климатика който точно ще компенсира топлозагубите при най-икономичния си режим е безумие да се направи, но при всички положения ако работиш близо до номинала рискуваш да останеш на студено при определени ситуации като тези от предишната седмица!
Здравейте форумци!Честито на именяците днес!Преди малко научих че утре от 9.00 до 16.00 часа ще имаме планово спиране на тока.
Въпроса ми е климатика ми ,който е Daikin инвертор, от по старите модели - 2001 г. ще има ли проблем да го изключа от мрежата сутринта и след като дойде тока да го включа отново в мрежата?Предварително благодаря!
Разбира се, че нама проблеми. Ти не си написал в кой град си?
Здравейте, отдавна чета форума, но сега ми се налага да се допитам до вас
Трябва да си купувам климатик за стая от 30 кв./последен етаж/ Стаята има от едната страна прозорци тип френски (от горе до долу)с излаз към тераса, с пълна изолация и рvc дограма. Мога да отделя 2000лв без монтажа и искам да си взема много надежден климатик.Голям фен съм на Panasonic и машинката в старото ми жилище продължава да работи вече 5 година безотказно, но напоследък ме наплашиха, че компресорите на някои от последните модели сдавали багажа. Моля да ме посъветвате какво мога да си купя до тази цена и на коя марка да заложа.
Благодаря ви предварително!![]()
Фуджитсу 14ка е твоя климатик
Ами щом си фен на марката, ХЕ12DKE, неговия компресор е от нордик-моделите и е с 5 години гаранция, нека да сдаде багажа пък после ще го мислишПървоначално публикувано от Caritas
![]()
ako niakoi nameri info za mitsubishi msz-sv227-w molia da pishe.ili prevod na functiite na distancionnoto
XE12EKE е модела.Бъркаш една буквичка ама е важно.Първоначално публикувано от rsvr
![]()
мерси, ще го погледна сега, а какво ще кажете за F серията на Mitsubishi?Първоначално публикувано от marty
По руските сайтове, а и във форума тук, има много добри отзиви за F серията на ИЛЕКТРИК.Машината е мощна и тиха, има сканиращ инфрачервен термометър/една полезна екстра/, а повече подробности за самата работа на машината да кажат собствениците.Цените са от 1700 лева за 20-ица и нагоре.За тези пари горе-долу виж и ТОШИБА ДАЙСЕКАЙ ІІІ - започват от около 1860 за 10-ка нагоре.
От Добрич, в петък и особено вечерта срещу събота, в Добрич температурата падна до -19 гр. и климата макар и малко с повече натоварване се справи сравнително добре.Аз топля две стай с обща врата помежду им общо около 38 кв.м. и в хола където е машината поддържаше около 23 а в спалнята около 20.Но все пак дано температурите не се задържат дълго в този диапазон!Първоначално публикувано от Julian