какви 9ки 10ки му препоръчвате на човека ,ще отоплява 30 квадрата с огромни прозорци ...даже 12 е малко
какви 9ки 10ки му препоръчвате на човека ,ще отоплява 30 квадрата с огромни прозорци ...даже 12 е малко
Не му ги препоръчвам за тази квадратура,а соча началната цена на сериите.За тези 30 квадрата 13-ца на ТОШИБА и 35-ца на МИЦУБИШИ ще му свършат работа.
http://www.daiseikai.ru/ ето тук една итерактивна програма за пресмятане на отоплителна мощност, с доста фактори.Отивате на избор на климатик, от там се зарежда програмата и готово.
MSZ - SV227Първоначално публикувано от plamen_jr
(kW) Capacity (kW) Power Consumption (W)
Heater (9~11m 2 ) 2.5(0.7~4.0) 475(125~1070)
Cooling (10~15m 2 ) 2.2(0.7~2.6) 415(155~690)
COP- 5.26
Хех, за ***** ND моделите ли предлагат? Нордик т.е.Първоначално публикувано от edi1
Да, но изглежда малко се отличава от стандартния ДАЙСЕКАЙ ІІІ, защото също е до -15 грауса.
сложи две мидеи 12-ки и всичко ще е наред!даже ще ти останат пари да почерпиш![]()
а не може ли да сложи един трифазен калорифер 5-6 Kw, той е много по евтин даже ще може да почерпи целия форум после![]()
valen1 Отдавна дебна случай да ти задам един въпрос.Та във връзка с тия разсъждения по-горе, искам да споделя нещо за което не намерих отговор въпреки,че почти вски ден преглеждам този форум.Първоначално публикувано от valen1
Значи да започна от това ,че докато си проучвах климатика ,ми направи впечатление,че различаващи се само по мощност модели, имат абсолюто еднаква маса на вътрешно и външно тяло и абсолютно еднакви размери.
....Та от къде се получава различната мощност в такъв случай и оказва ли това нещо влияние за периода на експлоатация на климатика.Ако разнищиш и някоя друга енигма по тоя случай няма да си разсърдя.
Става въпрос за 28-ца,40-ка и 50-ка.....Е ,ако друг компетентен изкаже мнение ,ще бъда също много благодарен.
![]()
![]()
![]()
28-ца и 50-ка с едно и също тегло !??
Сигурно се шегуваш
здравйте,всезнайковци !
Интересувам се скорострелно искам да си взема Дайкин (по точно 2 ) трябват ми за 35 кв.м и до 25 кв.м на обща стойност да са до кам 4000 лв. обаче се чудя какво като не съм спец по тия раобти искам помощ !!!!
гледах разни модели но незнам какво ми трябва някои може ли да ми каже каква е разликата м/у F22HTNS и S25FTNS и какво е по доброто за мен имайки предвит не цената а идеята като се има в предвит 4е зимно време при мен пада до към -20 а иначе имам външна изолация(предимство) а другия модел който все го хвалят е FTXG25 какво ми препоръчвате ?
като съм се спрял за по големия - S28FTNS или FTXG35
исках за спалнята да е подов но просто нямам място по земята така че по добре е с нормалните сплитове и за това се прях на тия модели .
Надявам се да помагате кои от тия или повече инфо ако имате и ако някои има от тези модели да каже мнение за тях ако ли има по добри от тия и по изгодно спрямо квадратурата да помага !
надявам се да помагате ! виждам че има доста компетентни хора занимаващи се с тия работи разчирам и на тях много
мерси предварително![]()
Alexi -ти май не правиш разлика между отдадена и консумирана мощност!аиде вземи да почетеш малко преди да пишеш глупости![]()
беше шегичка ,а да препоръчаш 2 мидеи на човек избираш климатик за 2000 без монтажа - е това е глупост вече![]()
В крайна сметка Daiseikai III ли е най-доброто в момента на бг пазара и е сигурно, че е Made in Japan. Ако е така коя фирма ги продава за София?
това може да го каже човека на който сам ги препоръчал мидеите а не ти!аде със здраве![]()