разгледай Chofu мисля,че го има в каталога на Екоматик,аз лично имам такъв от година, 12-ца с COP 4,16 i EER 3,41
разгледай Chofu мисля,че го има в каталога на Екоматик,аз лично имам такъв от година, 12-ца с COP 4,16 i EER 3,41
За Шарп - Интер сервиз Узунови.
Избирай между първите два. Аз бях точно пред същия избор и взех MHI. Мога да потвърдя за тихата му работа, имам 25-ца същия модел.Първоначално публикувано от alexx
Здравейте
Много писане, много нещо...
Искам и аз да задам моя си въпрос:
Помещението ми е около 35куб.м., югозападно изложение, тухла с изолация и добра дограма, спалня е.
Трябва ми добър климатик (японски, инверторен, предполагам), който да включва следните опции:
1) възможно най-нисък шум (и на външното тяло)
2) Всякакви видове филтри, включително антибактериален и антиалергичен, може би и йонизатор да има...
3) Има ли възможност да вкарва свеж въздух (май четох някъде)?
4) Висок КПД, СОР...
5) Читава фирма за монтаж и поддръжка в София
Много ми рекламират Фуджитсу...
Благодаря за отговорите![]()
Всичко изискано до сега води само към СанйоПървоначално публикувано от brutas
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=246
един съвет ако ще спиш на него не взимай Фуджитсу или Дайкин пред Санйо или Тошиба
Да, точно, ще спя на него. Защо да не избирам Фуджитсу или Дайкин?Първоначално публикувано от Mmitaka
А Фуджи и Митсубиши? Те как са?
SANYO SAP-DS22T е твоят избор. Като гледам, включва всичките ти изисквания. И моите, затова и аз съм с такъв от скоро.
Аз съм от София. Тази фирма Термо-клима не е софийска... Санио не съм виждал да се предлага от някоя фирма в София...Първоначално публикувано от Mmitaka
Това ти е най малкият проблем обмисли не кой а къде да се монтира прати ни снимка или графика на помещението в хоризонтален разрезПървоначално публикувано от brutas
А как стои въпросът с вкарването на свеж въздух или кислород. И има ли например опция овлажняване на въздуха, ако е много сух. Моля дайте ми и варианти с други марки.
Има ли хора, които са доволни от фирми в София. Може да ми пишете на лични съобщения. Някои фирми извършват безплатни огледи и консултации. Трябва ли да мина през това?
Благодаря!
TOSHIBA RAS 13 SKVPE DAISEIKAI
MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 35 ZGX-S
TOYOTOMI TAG - A13HWI
тъй като не намерих кой знае каква информация за TOYOTOMI TAG - A13HWI ако има някой с лични наблюдения да сподели, както и за другите 2 модела
Fujitsu беше вариант но отпадна поради шум
Sanyo отпадна поради цена, както и това че ненамерих качествена фирма за София
Относно Тошибата ме притеснява шума. Някой с този модел да сподели
За Митсукошито съм почти готов
бахти простотията само се местят теми и какво нищо тука никой не гледа ..........
Аз ти отговорих още горе. Митсубишито е много тихо, имам 25-цата същия модел, предполагам с 35-цата няма да е много по-различно. Тошибата също е тиха, но това не ми е от преки впечатления.
alexx: Имам 3 броя дайсейкай - 10, 13 и 16. Супердоволен съм. Шум практически няма, само въздушната струя се чува ненатрапчиво, има и опция sleep, т.е. по-тих режим на работа и вдига клапите нагоре да не духа към пода и съответно леглото. Външното тяло на хола ми е под прозореца, но за да усетиш, че работи, трябва да застанеш пред вентилатора му. В моята класация, а и не само в моята, дайсейкай е доста напред пред mitsubishi, fujitsu, sanyo и дори daikin. Взимай Toshiba, няма да съжаляваш!![]()
Fujitsu e шумен, не става за спалня... е те тва чета от известно време насам... явно ще трябва да си демонтирам моя и да го хвърля...дааа...
Дайте критерии колко тих трябва да е един климатик
Може би думата шумен не е точна. Фуджитсу е класна марка и машините са тихи, но Саньо и Тошиба имат по-тихи модели за това са и добри за спалня. По каталог им дават 19 dB в режим за сън.