Страница 17 от 130 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

roldi мерси а къде в Сф може да се намерят??? и там има много видове или тия от опит са най добри?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2008

roldi а има ли смисъл да се поставя антивибрационен материал между стойката и стената (видях че има подобни продукти) нещо като ленти или подобно има ли опит с такава дейност?

4. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Досега не съм виждал такова нещо, изглежда не е ефективно щом не се прилага

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

rsvr ние тук се ровим как де лекуваме това бучене и вибрации щото някой път стават много осезаеми

6. Тук е от
    Jan 2008

Climatronic по моя преценка тези вършат перфектна работа. Важното е, че няма твърда връзка между климатика и стойката. С тези тампони се получава нещо като окачването на двигателя за шасито на автомобила. От там идва извода, че сложиш ли подобни тампони е излишно да се слагат каквито и да е ленти межди стената и стойките. Вибрациите ще се поглъщат от тампоните. Освен това се обаждах в тази пловдивска фирма и от там ми казаха, че ги вземали точно за монтаж на климатици! В София е възможно да има и друга фирма, която предлага, но мисля, че 2 лв на бройка е приемливо. Смятам да поръчам с куриер с наложен платеж и ще ми излезне безплатно доставката, защото ще го прекарам като поръчка на фирмата в която работя.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2008

roldi мреси за инфото...аз също си мислех така ама нали все за ментета си мислим ( то така ни научиха ) та гледаме да се обезопасим повече...затова мислех да се дублирам ама май няма смисъл

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Climatronic
    rsvr ние тук се ровим как де лекуваме това бучене и вибрации щото някой път стават много осезаеми
    Аз те разбирам, но помисли над следното:
    Каквото и да сложиш между стената и стойката, вибрацията се предава от климатика през стойката и от там през дюбелите отива към бетона в някоя арматура.....и от там по плочата и всичко резонира навсякъде.
    Май не го обясних правилно, просто не трябва да има директна твърда връзка между стойката и стената. Освен да се залепи стойката, май няма как да стане

10. Member
    Тук е от
    Jan 2008

rsvr а ясно всчко е ясно никаков епне щот после в магазина з анови клими то е ясно...просто си мисля че може да се избегне напрмер на глват на болта шайби метлни отдобу гумени това отвън отвътре сщо гумена шайба между стойката и стената( е аостав по широк отвор д ане опира в дупката на стойката болта. Абе мисля си разни схеми каков ще коментираш Не знам дали и аз правилно обясних...мисля по този начин няма да има твърда връзка. И ако и на тампоните е тялото тогава двойна преграда.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2006

според мен може да се използуват тампони за двигател на кола. Те представляват гумен цилиндър на който от двете страни стърчат 2 шпилки. Тоест между шпилките е само гума , а не е една шпилка която преминава през гумен тампон, когато има разстояние между шпилките, по гумата не може да се предаде вибрацията.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2008

rsvr ми то тия дето тук ги показват..не са ли такива??? щото ако не са ега ти минавката де... ако минава перз гумат цяла шпика - тъпня висчко ще се пердава - твърда връзка си е

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

rsvr ми то тия дето тук ги показват..не са ли такива??? щото ако не са ега ти минавката де... ако минава перз гумат цяла шпика - тъпня висчко ще се пердава - твърда връзка си е
    Да де , ама май трябва и нещо подобно с НЕ твърда връзка между стената и стойките, почва да ме хваща яд че не ми бучат мойте клими, та да пробвам да обърна стойките наобратно /като буквата Г/и да сложа тялото да виси на въжета за стойките да се види дали ще се предава вибрация само по тръбния път

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2008

rsvr еее айде сега между другтто и тоя вариант съм го мислил))))))

16. Member
    Тук е от
    Dec 2006

щототочно тръбната връзка хич няма какдае на тампони пък това че нети бучат ...хм в мъглаа на -10-15 ами добре да не ги поливаш всеки ден всвряла вода
    Определено има някакво засилване на шума от студа , но имам стереопор 5см. между стойките и стената/външната изолация/, та може и това да оправя нещата, не знам. Единствено след размразяване се засилва шума за около 20 секунди и после утихва

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

@Climatronic
    @Roldi

Вече ви вярвам че са ви бръмнали главите от това бучене
    И да не забравите да се снимате с шефовете на Carrier като дойдат у вас, всички чакаме снимки :-)

18. Тук е от
    Jan 2008

Здравеите, искам да споделя нешто и аз в тази тема , става вупрос за една 12 ка FYJI инвертор отоплявам стая 50кб.м , с външни 2 стени и не се справя никак добре, настроени 23 потдържа 22 и се размразява през 4ас и консумира около 3А, занимавам се с всякакув вид теxника електротеxник съм и ми се струва 4е неработи добре климатика ми тоест 12LCC, моля даите ми компетентен съвет каква трябва да буде температурата на възд.поток при разли4ните зададени температури ....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 130 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе