roldi мерси а къде в Сф може да се намерят??? и там има много видове или тия от опит са най добри?
roldi мерси а къде в Сф може да се намерят??? и там има много видове или тия от опит са най добри?
roldi а има ли смисъл да се поставя антивибрационен материал между стойката и стената (видях че има подобни продукти) нещо като ленти или подобно има ли опит с такава дейност?
Досега не съм виждал такова нещо, изглежда не е ефективно щом не се прилага
rsvr ние тук се ровим как де лекуваме това бучене и вибрации щото някой път стават много осезаеми
Climatronic по моя преценка тези вършат перфектна работа. Важното е, че няма твърда връзка между климатика и стойката. С тези тампони се получава нещо като окачването на двигателя за шасито на автомобила. От там идва извода, че сложиш ли подобни тампони е излишно да се слагат каквито и да е ленти межди стената и стойките. Вибрациите ще се поглъщат от тампоните. Освен това се обаждах в тази пловдивска фирма и от там ми казаха, че ги вземали точно за монтаж на климатици! В София е възможно да има и друга фирма, която предлага, но мисля, че 2 лв на бройка е приемливо. Смятам да поръчам с куриер с наложен платеж и ще ми излезне безплатно доставката, защото ще го прекарам като поръчка на фирмата в която работя.
roldi мреси за инфото...аз също си мислех така ама нали все за ментета си мислим ( то така ни научиха ) та гледаме да се обезопасим повече...затова мислех да се дублирам ама май няма смисъл
Аз те разбирам, но помисли над следното:Първоначално публикувано от Climatronic
Каквото и да сложиш между стената и стойката, вибрацията се предава от климатика през стойката и от там през дюбелите отива към бетона в някоя арматура.....и от там по плочата и всичко резонира навсякъде.
Май не го обясних правилно, просто не трябва да има директна твърда връзка между стойката и стената. Освен да се залепи стойката, май няма как да стане
rsvr а ясно всчко е ясно никаков епне щот после в магазина з анови клими то е ясно...просто си мисля че може да се избегне напрмер на глват на болта шайби метлни отдобу гумени това отвън отвътре сщо гумена шайба между стойката и стената( е аостав по широк отвор д ане опира в дупката на стойката болта. Абе мисля си разни схеми каков ще коментираш Не знам дали и аз правилно обясних...мисля по този начин няма да има твърда връзка. И ако и на тампоните е тялото тогава двойна преграда.
според мен може да се използуват тампони за двигател на кола. Те представляват гумен цилиндър на който от двете страни стърчат 2 шпилки. Тоест между шпилките е само гума , а не е една шпилка която преминава през гумен тампон, когато има разстояние между шпилките, по гумата не може да се предаде вибрацията.
rsvr ми то тия дето тук ги показват..не са ли такива??? щото ако не са ега ти минавката де... ако минава перз гумат цяла шпика - тъпня висчко ще се пердава - твърда връзка си е
Да де , ама май трябва и нещо подобно с НЕ твърда връзка между стената и стойките, почва да ме хваща яд че не ми бучат мойте клими, та да пробвам да обърна стойките наобратно /като буквата Г/и да сложа тялото да виси на въжета за стойките да се види дали ще се предава вибрация само по тръбния пътПървоначално публикувано от Climatronic
![]()
rsvr еее айде сега между другтто и тоя вариант съм го мислил))))))
Определено има някакво засилване на шума от студа , но имам стереопор 5см. между стойките и стената/външната изолация/, та може и това да оправя нещата, не знам. Единствено след размразяване се засилва шума за около 20 секунди и после утихваПървоначално публикувано от Climatronic
@Climatronic
@Roldi
Вече ви вярвам че са ви бръмнали главите от това бучене
И да не забравите да се снимате с шефовете на Carrier като дойдат у вас, всички чакаме снимки :-)
Здравеите, искам да споделя нешто и аз в тази тема , става вупрос за една 12 ка FYJI инвертор отоплявам стая 50кб.м , с външни 2 стени и не се справя никак добре, настроени 23 потдържа 22 и се размразява през 4ас и консумира около 3А, занимавам се с всякакув вид теxника електротеxник съм и ми се струва 4е неработи добре климатика ми тоест 12LCC, моля даите ми компетентен съвет каква трябва да буде температурата на възд.поток при разли4ните зададени температури ....