Здравейте отново,
кажете нещо за тези модели на LG,ще се ползват основно за охлаждане,а отоплението ще е в преходните месеци:
ES-H126LLA0
ES-H1264DA0
K12AH
Здравейте отново,
кажете нещо за тези модели на LG,ще се ползват основно за охлаждане,а отоплението ще е в преходните месеци:
ES-H126LLA0
ES-H1264DA0
K12AH
micklesb, можеш да си поръчаш компресор чрез някоя от монтажните фирми работещи с Техномаркет. Погледни на една гаранционна карта за климатици при тях кои фирми работят с тях и са близо до теб. Не знам дали няма да можеш директно да го купиш от K&K, цената на компресора за която те ще го продадът на монтажната фирма е към 600 лв., монтажната щесложи надценка към теб. После имаш смяна на компресор и зареждане. Ще ти излезе по-евтино направо да извикаш такава фирма и тя да направи всичко, да поеме гаранция за извършената работа, вместо да купуваш само компресор.
За да изгори компресора трябва да има причина, едната може да е натрупани часове работа в натоварен режим на компресора и да е прегрявал, например най-вероятно от замърсени топлообменници, другата по-малко вероятна може да е фаричен дафект който сега да се проявява. Когато един компресор изгори вероятността това да се случи и със следващия се увеличава.
Boghy, на охлаждане работят добре, за отопление само до положителни външни температури. Ще ти върши работа ако си отговаря за помещението.
Здравейте, снощи си купих климатик за който нямам много информация ,освен това което прочетох на етикета на машината и рекламите от търговските вериги.Марката ми е доста непозната,не е широко разпространена в БГ...Впечатли ме добрият COP-3.42 и цената 499 лева.Фреона е 410 а , което донякъде обяснява високата ефективност .Моля специалистите и запознатите с тази марка да споделят какво мислят за тази машина ,погледнете нисковолтов старт и работа при висока външна температура...КОП-а за конвенционален климатик също е доста висок,ако има собственик на такъв климатик ,моля да ми пише на лично съобщение защото имам доста въпроси.Монтажа засега е отложен ,защото слагам гипскартон с вата в стаята...Благодаря на всички които могат да споделят информация за марката.Нямам търпение да чуя звука на това чудо
Забравих да напиша модела-ACS 09 GP
ето и повече инфо за него..
.http://ekomarket.net/49/141/652.html
Малко тъп въпрос бих задал но това е щото не разбирам .... ква е разликата между AC i DC invertor !????/
rkk, марката е GREE.
makedoncheto, променливотоков и правотоков. Второто е значително по-добро най-накратко казано.
Мерси Деян! Толкоз му разбирам! Значи реших се за - MSG-12HRDN1 !!! Мислех го доста време и Благодарение на Вашите съвети и мнения спрях се на този модел ! Причината : Помещението е 15 кв.метра Височина 2.50 значи средно ще ми трябва 1.80 кW или 6800 Btu (Поне така ми сметнаха ) . Инвертор ще бъде поради това че ще работи от сутрин до вечер и ще разходи многу ток затова Инвертор А е по евтин е от Марковите ....Не знам дали греша... но до Понеделник има време да мисля така че ако имате мнения и съвети казвайте!!!!
Цената на този лукс ще ми е околу 1200-1300 лв. Ако имате съвети Моля не се двоумете да пишете!
С уважение и голяма благодарност към сички дето ми помогнаха и браво за добрия форум!
Fujitsu 9LCC цената е там плюс монтажПървоначално публикувано от makedoncheto
V dekom.bg cenata na tozi invertor
Fujitsu ASY-A09LC E 1465 leva koqto e malko po silna ot MIdeata
Ами MIDEA-та там е 945 лв.? .... Вдигнали са цените на Fujitsu-тата ... беше 1329Първоначално публикувано от makedoncheto
7LC е 1200 и има 3Kw на отопление по номинал... и 2.1Kw на охлаждане и при тези 2.5 височина ще ти свърши работа
Не ми се рови за показателите на тази MIDEA, понеже в Dekom ги няма...
Fen na fujitsu li si ? Lichno az ne poznavam nitu edin ot modelite ... no prosto gledam i cheta.. No shtom TI mi davash akul za Fujitsuto.. moje i da se razmislq !
Тая мидейка , кат гледам в Dekom 98% от характеристиките са и N/A .
Най-вероятно ще се справи с 15квадрата , но колко точец ще гълта ... никой не знае.
Привет,съфорумци!Трябва ми информация за климатик марка "Kyoto".
Къде се произвежда,COP,и др. подобни технически параметри?![]()
Има ли фирми за климатична техника в Пловдив,където може да се намери?
Благодаря предварително!
"Kyoto".![]()
![]()
това нещо ми на помня като на "OSAKA-Japan technology".Само дето никой не знае какво е японското в тях!
Какво казва?
"Симпатизант" съм на TOSHIBA ... макар, че притежавам два Fujitsu-та и съм запознат с тях и възможностите имПървоначално публикувано от makedoncheto
Всъщност Киото е близо до Осака... за климатици говоря
lada .. Moje bi .. Ne gi znam prosto ot razni priateli chuvam dobri otzivi .. za fujitsuto ... ne moga da kaja nishto losho i dobro shtoto ne go znam no zatova e foruma ! BLagodarq Freelander..