Въпреки че голяма част от марковите климатици се правят в китай това не ги прави лоши всичко опира до контрол на качеството....
Въпреки че голяма част от марковите климатици се правят в китай това не ги прави лоши всичко опира до контрол на качеството....
Здравейте,
Избрал съм си Mitsubishi MSZ-FD25VA най-вече поради показателите си за консумация и високият COP - 5.25. Бихте ли ме светнали дали този модел е подходящ за стая ~18 кв. м. ~45 куб. м.? Стаята е в Бургас, южна на последен етаж с PVC дограма, като една от стените е на калкан със съседна кооперация. Ако отговорът е положителен, някой има ли идея за оптимума кубатура или квадратура, за които моделът е проектиран?
http://www.dekom.bg/?page=product_de...nstanceID=5596
http://www.climacom.com/pdf/ClimaCom...2008_Small.pdf
![]()
Абе хора стига с тези квадрати и кубици необходимата мощност за едно помещение се определя по топлинните загуби през строителните елементи ....колкото до конкретния случей климатика може и да е е леко на ръба и при по тежка зима да се наложи да му помагаш.
Климатикът напълно отговаря на описаните от теб условия, няма да имаш грижи, стига при -15* да не гониш 26* в стаята. Тих, икономичен и достатъчно мощен.Първоначално публикувано от aurin
Успех.
Здравейте
Имам следния въпрос, когато климатика се използва за отопление до колко е от значение дали външното тяло ще бъде на слънце през деня или въобще няма да го огрява слънце? Ще има ли голяма разлика в двата случая от към отдавана и консумирана мощност?
aurin ще бъдеш на абсолютната граница! Бих си взел една идея по-мощен. Преди време за такова помещение и с тази ти мощност през зимата му се помагаше стабилно и то при изолация. СОР-а го забрави щом нямаш нужната номинална мощност, а тя ти е малка. Успех!!!
слабо ,много по съществено е да не го вали сняг тъй като снежинките се засмукват от вентилатора и се набиват на питата много бързоПървоначално публикувано от marty_cool
Благодаря на Alexi за бързия отговор
Значи е хубаво да му се направи една стрехичка от ламарина за да не го вали сняг в такъв случай. Но тъй като ще бъде под стрехата на покрива на къщата, ще изчакам да видя дали той ще е достатъчен.
Няма да се съглася с теб. За 18 кв.м. aurin ще има по 65 - 70 W/m3, което е напълно достатъчно, стига покривът му да не е кабриоПървоначално публикувано от soon
Това е Мицубиши все пак. С какъв климатик си имал проблеми в същия размер стая?
Където 18 там и 20 кв.м. Аз при 20 кв.м. с 12-ка invertor Fujitsu и то при отоплителен номинал от 4.6 kW през студената част на зимата съм му помагал с допълнителни духалки. Усезателно бе на кантар. А докато той с тази 9-ка и с тези 3.2 kW НЕ ГО ВИЖДАМ. На книга е едно, но през зимата е друго!
P.S. Много ми е интересно как някои хора спокойно си слагат на 30 кв.м. 9-ки???
И уж са си толкова доволни от зъзнещия "комфорт" (практиката показва съвсем други стойности и мощности!)!
Странно ми се вижда 12-ка Fujitsu да не е можела да отопли 20 кв.м. Колко градуса поддържаш?
Аз съм с 9-ка MHI с 3 кВ номинал на 17 кв.м. и зимата работи доста под номинала си, камо ли да се е зорил.
ПС: това, което си написал с червено, е абсурдно. Правят го някои некоректни търговци на втора ръка.
A,SOON колко клими си сменил,бе!Че май имаше и подов DAIKIN!Кой според теб е THE BEST!Благодаря![quote=soon ]Първоначално публикувано от soon
Казвай сега какъв климатик имаш,или само правиш реклама и си търговец!
Където 18 там и 20 кв.м. Аз при 20 кв.м. с 12-ка invertor Fujitsu и то при отоплителен номинал от 4.6 kW през студената част на зимата съм му помагал с допълнителни духалки. Усезателно бе на кантар. А докато той с тази 9-ка и с тези 3.2 kW НЕ ГО ВИЖДАМ. На книга е едно, но през зимата е друго!
P.S. Много ми е интересно как някои хора спокойно си слагат на 30 кв.м. 9-ки???
И уж са си толкова доволни от зъзнещия "комфорт" (практиката показва съвсем други стойности и мощности!)!
Ееее,ти бая клими си сменил,а!Първоначално публикувано от soon
elite до тук съм сменил 9 клими. В момента съм с DAIKIN-а 18-ката подов (ТОВА Е НАЙ-ДОБРОТО КОЕТО СЪМ ПОЛЗВАЛ ДОСЕГА и се чудя как съм ползвал изобщо стенни преди?!), 12-ка Fujitsu, 12-ka Panasonic и 12-ка GENERAL ВСИЧКИ ИНВЕРТОРИ. Тебе к'во те бърка бройката ми климатици? Имам къде да ги слагам - СЛАГАМ!
Въпросния цитиран от теб GENERAL който имах няма нищо общо с този който сега имам, а относно кой е за мен THE BEST ... мисля вече стана пределно ясно кой е!
P.S. deian за пространства над 20 кв.м само от 14-ка нагоре, най-добре 18-ка! Практическото ползване ПОКАЗВА друга истина от препоръките!
И моля не ме бъркайте с тия търгаши - търговците!!!
Е,за това питах!Не се ядосвай!Все пак имаш наблюдения върху доста модели!
elite не се ядосвам! УДИВЛЯВАМ СЕ на истините за реалната ИСТИНА!
Успех на всички търсещи ИСТИНСКАТА истина!!!