Страница 80 от 130 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,186 до 1,200 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Цитат Първоначално публикувано от svetlisgv
    ...е хол и спалня- около 12кв.м., височина 2.5м. с ПВЦ дограма, изложението е юг- запад, и двете стени са външни. Климатика ще използваме предимно за охлаждане и затова се чудим дали да е инверторен. За сега сме се спрели на TOSHIBA RAS-10SAV-E, който в Технополис е на промоция 1259лв. Естествено ако има по- евтини варианти ще е още по- добре.
    Е ти сам си си отговорил на въпроса... Щом имаш пари за Toshiba взимай... за стая 12кв.м каквато и 9-ка да вземеш ще охлажда... При това положение основният фактор според мен трябва да е шумът (нали е спалня)... По въпроса за икономичността... при среден разход на час при зададена 25C вътрешна и над 32C външна от 250W не мисля, че е чак от такова значение

2.  

3. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте,предстои ми покупка на климатик и се надявам на компетентно мнение и съвет от участниците в този форум.С НЯКОЛКО ДУМИ:помещение 23 кв м (всекидневна с бокс) 2,60 м височина,PVC дограма,изложение югозапад,като там ми е терасата и реално няма друга външна стена.Максимума,който смятам да отделя е 2 000 лв за машината ,плюс монтажа и др.Спрях се на модела ASHB 09 LD на Fujitsu.Ще се радвам да науча вашите мнения за избора ми дали за тази сума мога да се насоча към нещо по-добро и защо.
    P.S. LD заради плазмения филтър,според вас има ли ефект от него.Благодаря предварително !!!

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

По мое мнение, тази машина ще ти работи на границите на възможностите през зимата. Като се има предвид параметрите които и дават 2.60kW при охлаждане (8 900BTU/h) и 3.60kW при отопление (12 300BTU/h). На теб ще ти трябва машинка която ти отдава поне 4кW на режим отопление. Ако искаш разгледай ето тук http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33657.0.html Хора които имат такива машинки (става въпрос за Fujitsu General, споделят мнение). Ако държиш да бъде Fujitsu General, взимай ASHB 12 LD. Иначе можеш да се спреш на японска машинка, примерно Fujitsu АS-E25T с охладителна мощност от 0.5 до 3.3 kW и отоплителна мощност от 0.5 до 5.0 kW с CОР 5.40. Мисля, че може да се намери на цена около 1600 кинта с монтажа...Разбира се, става въпрос за Пловдив, откъдето съм аз. Колкото до плазмения филтър - при всеки мисля, че ефекта е различен. Тези екстри са малко индивидуални за различните помещения...

5. Тук е от
    Aug 2008

Мерси за съвета,а тая машинка май не е много скъпа,а с доста добри характеристики???Аз съм от Стара Загора...може да се заинтересувам?!?

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз съм с 9 LD от два месеца.Към момента е работил само на охлаждане и се справя перфектно с хола и спалнята - общо към 20 квадрата/монтиран е срещу вратата между помещенията.Разликата между LD и LCC не е само в плазмени яфилтър.LD е с подобрени характеристики по отношение на консумация, дебит на турбината, шума от двете тела.Най-добре сравнение може да се направи между двете сервизни инструкции.За твоето помещение мисля, че ще ти върши работа - ще имаш около 60 вата на кубик, като при твоите условия е достатъчно.Компресора на LD е много еластичен/на Тошиба/ 6 киловата е максималното топлоотдаване.

7. Тук е от
    Aug 2008

Благодаря за точните съвети !!!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    ... Колкото до плазмения филтър - при всеки мисля, че ефекта е различен. Тези екстри са малко индивидуални за различните помещения...
    В момента се интересувам живо по темата и бих бил много благодарен за малко повече информация : статии, линкове, компетентни мнения.

10. Тук е от
    Dec 2007

Здравеи небелсервиз
    Заинтригува ме с този интерес към плазмения филтър и се разрових в книгите си но ударих на камък .Нищо не пише за плазма .
    Всъщност намерих нещо подобно като ка4ества на филтрация  но с друго име .
    HEPA-Filter, ULPA-Filter
    HEPA /ULPA Filters (High Efficiency Particulate Air / Ultra Low Penetration Air) also called Absolute Filters ensure almost entire separation of particles < 1 Micron. These high-performance filters achieve separation rates up to 99.999995%.
    HEPA filters are used in areas where dust-free and germ-free air is compulsory. They help not to influence the function of micro-components and not to disturb the continuous work of the controlling equipment and engaged machinery.
    With the usage of these filters, cost-intensive and production-repressive breaks can be avoided.
    They filter particulate materials, aerosols, toxic dust, viruses and germs out of the supply- and exhaust air.
    An ultra-fine micro glass fibre media is used as filter media. Through pleating the filter surface is enlarged up to 100 times.
    Through the large filter surface the approach velocity is extremely reduced and the diffusion-separation of submicron particles is supported

В линка по долу е описана плазмата . Не е нещо за което не си 4увал .

http://www.modbs.co.uk/news/fullstor...ing_units.html
    http://www.plasmabeam.de/4-1-faq.html

[ What is plasma? ]
    Plasma is an ionized gas. This means that neutral gas atoms are split into ions and electrons. Energy must be supplied to split neutral gases. Thies energy is supplied to the plasma with the aid of electrical fields. Direct voltage sources or alternating voltage sources can be used to iguite the plasma. The pressure range below approx. 10 mbar are designated as low pressure plasma.

Това е от друг саит и се отнася за определен климатик .
    How should I clean the plasma filter of an I.A.Q. system?
    Frequently Asked Questions
    The plasma filter has a life span of 6 to 8 years and should be washed every 400 hours of use. The filter easily detaches to be washed with mild detergent. The filter is not dishwasher safe. An LED light on the indoor evaporator unit will notify you when it is time to clean the filter. If the light is ignored, the unit will automatically shut down after 100 additional hours of use until the filter is washed.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    По мое мнение, тази машина ще ти работи на границите на възможностите през зимата. Като се има предвид параметрите които и дават 2.60kW при охлаждане (8 900BTU/h) и 3.60kW при отопление (12 300BTU/h). На теб ще ти трябва машинка която ти отдава поне 4кW на режим отопление. Ако искаш разгледай ето тук http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33657.0.html Хора които имат такива машинки (става въпрос за Fujitsu General, споделят мнение). Ако държиш да бъде Fujitsu General, взимай ASHB 12 LD. Иначе можеш да се спреш на японска машинка, примерно Fujitsu АS-E25T с охладителна мощност от 0.5 до 3.3 kW и отоплителна мощност от 0.5 до 5.0 kW с CОР 5.40. Мисля, че може да се намери на цена около 1600 кинта с монтажа...Разбира се, става въпрос за Пловдив, откъдето съм аз. Колкото до плазмения филтър - при всеки мисля, че ефекта е различен. Тези екстри са малко индивидуални за различните помещения...
    За Fujitsu AS-E25T
    Охлаждане : 2.5kW (0.9 ~ 2.9)
    Отопление : 2.5kW (0.9 ~ 4.6)
    За Fujitsu ASHB 09 LD
    Охлаждане : 2.60kW (0.5-3.7)
    Отопление : 3.60kW (0.5-6.1)
    Няма да коментирам кой е по-мощен... и кой ще работи на границата на възможностите си... и кой от какъв клас е...Друг е въпросът,че за
    Цитат Първоначално публикувано от yovobg
    ...помещение 23 кв м (всекидневна с бокс) 2,60 м височина...
    вариантът е 12LD , а не 9LD

Относно филтрите:
    Като пример Fujitsu
    12LC има "пасивен монойонизатор" (онова синьото "кече", което съдържало ултра фини керамични частици) генериращ отрицателно заредини аеройони. Идеята, според производителя е , че по този начин се премахват различни миризми и се "дезодорира" въздухът в помещението...
    По принцип идеята на насищане с отрицателни аеройони е, че след известно време, без проветрение в дадено помещение, кислородът намалява и това въздейства върху хората... уморяват се ... а отрицателните аеройони помагат това да се избегне... докато се проветри де...
    12LD има освен "истинска" плазма и озонатор. Именно озонът служи за "трепане" на разни микроби. Обикновено се зползва за стерилизация на вътрешното тяло.

А това са 3 годишен йоногенериращ филтър(отгоре), подържан по инструкция и същия филтър нов. В стаята не се готви и не се пуши

12. Тук е от
    Mar 2008

Някой знае ли къде се правят Fujitsu ASY-12USB.Виждам че е клас А, добър COP и добра цена, на всичко отгоре е и фуджитсу. Къде е уловката?

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

MADE in P.R.C

14.  

15. Тук е от
    Mar 2008

тцтц ех тоя Китай. Сигурен ли си, или няма какво да правиш и искаше да напишеш нещо

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Както е тръгнало скоро и шопската салата ще я правят в китай

17. Тук е от
    Mar 2008

С една дума заслужава ли си Fujitsu ASY-12USB

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от ZanGaDor
    hora ne se zalagvaite,4e skapite klimatici sa hubavi
    Това изби рибата.
    @conrad, Fujitsu (Китай) е различно от Noname (Китай)... Нямай грижи. Инверторите им пак са от Китай, но това не пречи, да са едни от най-добрите климатици последните години в БГ.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 80 от 130 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе