Пичове благодаря за полезната информация.Помещението, за което е този Национал е 23 кв.м с изолация и ПВЦ дограма.
Пичове благодаря за полезната информация.Помещението, за което е този Национал е 23 кв.м с изолация и ПВЦ дограма.
Здравеите наскоро си закупих General Elektrik AIR Z17 IN NH Може ли някои да ми каже мнение за него Що за птичка е тази машина ?
Хм...
Cooling capacity: 5 kW (2.40 ~ 5.70 kW)
Heating capacity: 5.5 kW (2.40 ~ 6.60 kW)
(-15-27 C) - heating
R410A
EER in cooling mode: 3.21 (W/W)
C.O.P in heating mode: 3.45 (W/W)
По принцип нямам много добро мнение за тази марка. За колко пари го взе? Дано ти служи.
Повечето машини на GE за Б-я ги правят във СамсунгЗдравеите наскоро си закупих General Elektrik AIR Z17 IN NH Може ли някои да ми каже мнение за него Що за птичка е тази машина ?
Здравейте, малко съм лаик в тази област. За това Ви моля за Вашето мнение относно избора, който съм направил. Марката е малко позната на Българският пазар, но до колкото разбирам те са в тясно сътрудничество с други 2 големи Японски производители - CHOFU и MITSUBISHI -
"TOYOTOMI (новото попълнение за феновете на японските производители ) вече в България!Това не е поредната (Китайско-Българска) марка с лепнат стикер, а сериозен и качествен японски производител.Добре познат и уважаван на японския вътрешен пазар,вече и с модели за европейския пазар.Успешните продажби и доволните клиенти на TOYOTOMI в Италия и Гърция през 2007 г. (още със самото си появяване на тези традиционно силни и взискателни пазари) TOYOTOMI зае полагащото му се място до своите по-голями японски събратя.TOYOTOMI е японски производител от ранга на CORONA и CHOFU.С много тесни връзки с CHOFU (дизайн и функции) и MITSUBISHI (основни части - компресор и електроника).Една дълго очаквана японска марка на нашия пазар.За тези, които предпочитат японското качество. http://www.toyotomi.jp Търсете TOYOTOMI в листата на климатици и в стартовата страница ." - Източник: http://www.ekomatik.com/
Моделът е: TAN/TAG - A32IV
Спецификациите му: http://www.toyotomi.jp/english/produ...spec/dc-2.html ( EER(Rating) - 3.76 (A) ; COP(Rating) - 4.52 (A) .)
Тъй като са наистина Японски (по стечение на обстоятелствата съм запознат с вносът им) си мисля, че е подходящ избор.
П.П
Не давам описание на помещение - (кубатура, квадратура) тъй като вече бяха направени замервания от човек, който си разбира от работата и при евентуален фал, ще бъде сменен с по - мощен.
Та както започнах по - горе.... моля за Вашето мнение относно марката TOYOTOMI - дали някой се е сблъсквал с нея и дали има отзиви - добри, лоши ...
Поздрави
Ще си кажа моето мнение...Като видях какви параметри има въпросната машина, се замислям какво ли изобщо представлява....И накрая като прочетох простотията за японските климатици в горепосочения сайт, напълно изключих идеята да си имам каквото и да било с такъв клас климатици. Само хора които предлагат техника която не отговаря напълно на изискванията на клиента, тоест качество и надежност, може да напише в сайта си подобна глупост. Не са една или две фирмите в България които внасят качествени японски климатици произведени съобразно всички стандарти за качество (което в Япония е на адски високо ниво), за да твърди "някой" си, че тези фирми не са оторизирани за каквото и да било свързано с тях - пълни глупости за да могат да се продават всички странни марки внасяни от назнайно къде...
ако този коп който предлага и пикови параметри ги разгледам 2004 година ще си дам парите но на 2008 година тази таблица е направо за мидея не обичам да плюя каквато и да е марка затова спирам до тук
Идеята е не какво пише на сайта... сайта ми го намери чичко Гуугъл ...
Идеята е за самата марка. Обадих се в Италия ... ха те наистина знаят какво е Toyotomi ... Странно но факт - отзивите са добри ...
Номера на Toshiba RAS 2522 ASD e объркан,вместо 2522,трябва да е 2552.Ако може някой да ми каже година и COP.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7681147
Гърците пък имат добро мнение за това чудо , ай монтирай си го у вас ако ти стиска
Rosen, ако ме питаш мен ще се спра на HITACHI RAC 2810MX...Добра машина с добри параметри. На 4 място в класацията ЕЕCJ за 2001 година. Добър COP 5,71 на охлаждане и 5,77 на отопление. На отопление се развърта до 5,5 kW.
Aleksandars, благодаря ти за отговора.А някакви параметри за Toshiba може ли да ми дадеш?
Първоначално публикувано от jori
ЗА 1550 лв от ТехномаркетПървоначално публикувано от deian
А това добре или зле е ?Първоначално публикувано от jori
rosen, Toshibata на охлаждане отдава 2,5 kW при консумация от 0,770 W и при отопление 3,2 kW, съответно 1,150 W. По принцип, съм фен на Toshiba, но бих ти препоръчал ако намериш модела 255SD...На 13 то място в класацията на EECJ за 1998 година (от близо 100 модела) и има много добри параметри....2,5 на 3,6 при 550 W и 770 W при отопление. COP e 4.57 , а машинката се развърта до 4 kW.