Страница 89 от 130 ПърваПърва ... 3979878889909199 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,321 до 1,335 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Всеки има право на мнение моето е 1 климатик висок клас 18 000 или 20 000 бту точно там където си го сложил на схемата защо мисля така
    - защото при теб има перфектна архитектура и зградоустройство за темпериране на 2 те помещения от една термопомпа трябват ти 6 килковата средно
    - защото ако сложиш един 14 ка с 9 ка ще с еподлъжеш и ще пускаш титуляра 14 000 бту за охлаждане и за преходите и така ще му сипеш да яде или казано директно ще го скапеш ,
    - защото ако калкулираш стойноста от монтажа на 2 рият климатик ще си вземеш още по як клас
    - 2 климатика 2 профилактики
    -2 климатика повече подръжка
    -2 климатика 2 пускови консумаций
    - 2 климатика -опасност от самоизключване от тдатчицитеи слаба ефективност при монтаж фронтално един срещу друг
    - съвет - купи си санйо sap-ds45t2
    И аз съм на същото мнение.
    Бих препоръчал 14LC или по-добре AWYZ14 Nocria на Fujitsu,ako човека не е фен на 100-те V

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Два по-малки климатика - по-голям COP, ако се скапе единия можеш временно да закърпиш положението с другия, ако имаш нужда от малко охлаждане или отопление през преходните периоди пускаш само едната от малките машини и не на последно място две машини в един апартамент си помагат и отоплението е по ефективно най малкото защото подаваш мощност в ДВЕ точки и по този начин намаляваш температурните разлики в помещенията ... а по малки т. разлики по малко кихавици зимата...

4. Тук е от
    Mar 2007

Подкрепям cooler . Плюс това ако сложиш 1 климатик ще имаш температурна разлика в отделните помещения. Но ако това не те притеснява взимай го. Да добавя , че съседа отгоре отоплява целия апартамент с една 9 и една 12 LC Fujitsu. Което е доста очудващо.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

ГОВОРИМ ЗА НОКРИЯ КОЛЕГИ ЗАПОЗНАТИ ЛИ СТЕ С ТАЗИ МАШИНАИ НЕЙНАТА СТРУЯ НА ВЪЛНАТА 12 МЕТРА ,Е РОДНИНА ИМ АТАКЪВ В ТОЧНО СЪЩОТО ПОМЕЩЕНИЕ НЯМА 1 ГРАДУС РАЗЛИКА В СПАЛНЯТА ДОРИ И ПРЕЗ ФЕВРУАРИ

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

ГОВОРИМ ЗА НОКРИЯ КОЛЕГИ ЗАПОЗНАТИ ЛИ СТЕ С ТАЗИ МАШИНАИ НЕЙНАТА СТРУЯ НА ВЪЛНАТА 12 МЕТРА ,Е РОДНИНА ИМ АТАКЪВ В ТОЧНО СЪЩОТО ПОМЕЩЕНИЕ НЯМА 1 ГРАДУС РАЗЛИКА В СПАЛНЯТА ДОРИ И ПРЕЗ ФЕВРУАРИ
    Това помещение е 36 м2 общо.Мисля,че при това разположение на стаите не е оправдано да се слагат две машини.в спалнята винаги се търси различна темп.от тази в хола,така че даже и да има разлика тя ще е до 1-2 градуса.ако това помещени е в град с по-мек климат даже ASDYB12Ld ще свърши работа

7. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте съфоурумци! Искам да питам каква е разликата между конвенционален с КОП около 4 и такъв инверторен.Примерно две 12-ски с компресори 1 киловат.И какво ви е мнението за fujitsu general ASH 12 UB и panasonic CS/SU-pw12GKE.Имам около 1000 лева и се чудя какво да взема.Хол 20кв.панелка юг всички стени са вътришни К-стъкло ПВЦ фибран на тавана 2-ри етаж. За инвертора знам че намаля оборотите но ме интересува разликата в харча на ток и приблизително колко живот имат.

8.  

9. nax
    nax е офлайн

Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    Всеки има право на мнение моето е 1 климатик висок клас 18  000 или 20 000 бту точно там където си го сложил на схемата защо мисля така
    - защото при теб има перфектна архитектура и зградоустройство за темпериране на 2 те помещения от една термопомпа трябват ти 6 килковата средно
    - защото ако сложиш един 14 ка с 9 ка ще с еподлъжеш и ще пускаш титуляра 14 000 бту за охлаждане и за преходите и така ще му сипеш да яде или казано директно ще го скапеш ,
    - защото ако калкулираш стойноста от монтажа на 2 рият климатик ще си вземеш още по як клас
    - 2 климатика 2 профилактики
    -2 климатика  повече подръжка
    -2 климатика 2 пускови консумаций
    - 2 климатика -опасност от самоизключване от тдатчицитеи слаба ефективност при монтаж фронтално един срещу друг
    - съвет - купи си санйо sap-ds45t2
    Здрасти, мерси много за помощта. Аз съм от Пловдив, знаеш ли фирма, към която да се обърна за доставка и монтиране на климатици Санйо? Дори и да не е от Пловдив - някъде в района. Температурна разлика в двете помещения не ми е толкова проблем. Малката стая е спалня и няма да се използва толкова през деня, да не кажа, че използването ще е само нощем .
    Мерси пак.

PS: Имам едно такова въпросче - гледам из нета има SAP-DS45T - изглежда по същия начин. Дали има разлика в производителността - пишат, че отопля и охлажда на същите киловати, каква е разликата и ще ми свърши ли на мене работа такъв?

10. Тук е от
    Sep 2008

В Пловдив е фирмата вносител ДимелиЕООД тел.032/642882

11. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от nax
    Здрасти, мерси много за помощта. Аз съм от Пловдив, знаеш ли фирма, към която да се обърна за доставка и монтиране на климатици Санйо? Дори и да не е от Пловдив - някъде в района. Температурна разлика в двете помещения не ми е толкова проблем. Малката стая е спалня и няма да се използва толкова през деня, да не кажа, че използването ще е само нощем .
    Мерси пак.

PS: Имам едно такова въпросче - гледам из нета има SAP-DS45T - изглежда по същия начин. Дали има разлика в производителността - пишат, че отопля и охлажда на същите киловати, каква е разликата и ще ми свърши ли на мене работа такъв?
    Има и оште една фирма в Пловдив на улица " Янко Сакъзов " , като се върви към ВИХВП се пада отляво .

12. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте, някой може ли да ми каже TOSHIBA RAS13 SAV-E стари модели ли са и заслужавали си да се взимат?

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Това е модела НИКИТА.Класически инвертор, добра машина, но има и по-добри.Ето ти линк - http://www.toshibaaircon.ru/catalog/split/skv/ .

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Обзор фирм-производителей кондиционеров

Опубликовано: 2005-08-04

Всем известно, чем отличаются «Мерседесы» от «Жигулей», но далеко не все разбираются в различных марках и моделях климатической техники. И разобраться в них непросто, ведь только на рынке кондиционеров в Санкт-Петербурге присутствует более сорока марок, различающихся по стоимости, степени надёжности и потребительским качествам, среди них есть свои «Мерседесы», «Жигули», «Запорожцы».

Все современные кондиционеры имеют очень схожие потребительские функции - пульт ДУ (дистанционного управления), автоматическое поддержание заданной температуры, таймеры на включение и выключение, фильтры и т.д. При этом каждая фирма-производитель в рекламных проспектах делает упор на одну-две отличительные функции, присущие только их кондиционерам. Обычно, это не более, чем рекламный ход, поскольку эти функции либо редко используются, либо уже реализованы в той или иной степени в кондиционерах других фирм.

Здесь мы попытались классифицировать наиболее популярные торговые марки с точки зрения надёжности и стоимости выпускаемых ими кондиционеров. Сделать это непросто, ведь часто одна фирма-производитель выпускает и дорогую элитную технику, и более простые доступные модели. Классификация производилась на основе информации, полученной нами от фирм, имеющих большой опыт продаж, сервисного и гарантийного обслуживания кондиционеров известных марок. Мы не претендуем на 100% объективность, а лишь делимся своим представлением о сегодняшнем рынке кондиционеров.

В первую (элитную) группу входят кондиционеры высокотехнологичных японских компаний. Стоимость этих кондиционеров достаточно высока - $800-1200 за бытовой кондиционер небольшой мощности (около 2 кВт). За эти деньги вы получите кондиционер, обладающий следующими достоинствами:

* надёжность - в течение гарантийного срока заводские дефекты обнаруживаются не более, чем у 0,1-0,3% кондиционеров (один неисправный кондиционер на каждые 300-1000 штук);
    * долговечность - при правильной эксплуатации и сервисном обслуживании срок службы кондиционеров составит не менее 12-15 лет;
    * системы защиты от неправильной эксплуатации - устройства самодиагностики, которые отключают кондиционер при неправильной эксплуатации, перегрузке или в случае другой опасной ситуации;
    * стабильная работа в широком температурном диапазоне;
    * низкий уровень шума внутреннего и наружного блоков.

К первой группе обычно относят кондиционеры Daikin, Fujitsu, Mitsubishi Heavi, Mitsubishi Electric, Toshiba.

Вторая группа - кондиционеры среднего класса европейских, американских, японских производителей. Эти кондиционеры слегка уступают кондиционерам первой группы по степени надёжности (процент брака 0,5-1,0%), уровню шума; у них немного меньше срок службы и упрощена система защиты. Такой кондиционер скорее всего удовлетворит ваши требования, если вы не стремитесь получить самое лучшее независимо от цены. Стоимость кондиционеров этой группы колеблется в промежутке 700-900$ за сплит-систему мощности 2 кВт.

К этой группе относят кондиционеры Panasonic, Carrier, Hitachi, DeLonghi.

В третью группу (кондиционеры эконом-класса) входят кондиционеры китайских, корейских, российских производителей. Процент брака этих кондиционеров - 1-2%, срок службы может составлять около 7 лет. У этих кондиционеров обычно отсутствует защита от неправильной эксплуатации, и работают они в более узком диапазоне температуры наружного воздуха. Но такой "бюджетный" вариант ($300-600 за сплит-систему мощностью 2 кВт) вполне себя оправдает, если вы планируете использовать его только для охлаждения в жаркое время и будете строго выполнять все требования инструкции по эксплуатации.

Самые популярные марки кондиционеров этой группы - LG и Samsung.
    Источник:ТопКлимат

Пукам тази статия с цел да се раздвижи форума

16. leovo_
    Guest

Здравейте!
    Моля, подскажете кой от изброените долу климатици е най-добър за спалнята: 13кв.м. (33 куб.м.), ПВЦ, вътрешна изолация (стиропор), западно изложение?
    http://www.termo-klima.com/bul/grupa.php?group_id=4:
    1. "SANYO" - ZK22U
    2. "National Panasonic" - CS-227TB
    3. "Daikin" - F22HTNS
    4. "Toshiba" - RAS-2217D
    5. "SHARP" - AY-T22SBC
    6. " Hitachi" - RAS-LJS 22 W

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от leovo_
    Здравейте!
    Моля, подскажете кой от изброените долу климатици е най-добър за спалнята: 13кв.м. (33 куб.м.), ПВЦ, вътрешна изолация (стиропор), западно изложение?
    http://www.termo-klima.com/bul/grupa.php?group_id=4:
    1. "SANYO" - ZK22U
    2. "National Panasonic" - CS-227TB
    3. "Daikin" - F22HTNS
    4. "Toshiba" - RAS-2217D
    5. "SHARP" - AY-T22SBC
    6. " Hitachi" - RAS-LJS 22 W
    нито едното по хиляди причини си заслужава да разгледаш ето това

http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=164

-качество
    -тих
    -преспективен коп
    -силен енергиен клас
    -тестван от всяка точка на България

а от твойя избор без да се замисляш взимаш Националът

18. Тук е от
    Aug 2008

колко трябва да е струята на вътрешното тяло сега като навънка е 10 градуса при зададени 30 на 12 инвертор

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 89 от 130 ПърваПърва ... 3979878889909199 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе