Aleksandars,много ти благодаря за полезната информация и за готовността да ми помогнеш.Не съм от Пловдив.Вчера ходих в магазина и запазих тошибата ,но ти ме разубеди.Още сутринта ще отида ище си взема хитачито.Приятен ден!
Aleksandars,много ти благодаря за полезната информация и за готовността да ми помогнеш.Не съм от Пловдив.Вчера ходих в магазина и запазих тошибата ,но ти ме разубеди.Още сутринта ще отида ище си взема хитачито.Приятен ден!
Няма да сбъркаш с хитачито...От 2001 година имам хитачи което съм монтирал в родителите ми и работи безотказно. В момента не мога да се сетя за точния модел, но по принцип са железни машини.Първоначално публикувано от rosen
Честит "НОВ ОТОПЛИТЕТЕЛЕН СЕЗОН"
Сега става интересен форума т.е. след още един,два месеца
P.S.-Извинявам се за офтопика
здравеите исках да си купия последния модел на DAIKIN-FTXS35G a ми докараха DAIKIN FTXS35G2V1B kaзаха ми че е едно и сащто и не знам дали не са ме излагали. Благодария
Здравейте, по напред в темата бях писал пак, но сега избора опря до няколко модела само.
Стаята - панел, 13кв.м. юг, PVC дограма, вътрешна изолация, цел - отопление.
Предложиха ми Hitachi RAS/RAC – 25 YH6: http://balders-bg.com/pdf/yh6.pdf
на цена идентична на: http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023416
Доколкото чета Техномаркетския вариант е с неясно по произход вътрешно тяло, за външното не знам, докато RAS/RAC YH6 е японски.
Какво ще кажете за първия модел?
Здравейте, по напред в темата бях писал пак, но сега избора опря до няколко модела само.
Стаята - панел, 13кв.м. юг, PVC дограма, вътрешна изолация, цел - отопление.
Предложиха ми Hitachi RAS/RAC – 25 YH6: http://balders-bg.com/pdf/yh6.pdf
на цена идентична на: http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023416
Доколкото чета Техномаркетския вариант е с неясно по произход вътрешно тяло, за външното не знам, докато RAS/RAC YH6 е японски.
Какво ще кажете за първия модел?
Не им вярвай, че е японски.С този COP може да е такъв , но ако сме в 1989-1990 г.Иначе моделите YH4 и YH5 си бяха китайски.Просто този е следващия.Хитачито в Техномаркет поне на показатели е по-добро.
И за това помещение не е необходимо да е 25-ца, защото ще е преоразмерен и няма да работи като инвертор преди темп да паднат под -10гр.
Aleksandars, благодаря ти за отговора и за изпратената снимка на Национала.Наистина става въпрос за същия модел,но на климатика пише ,че маха му е 5,6 .Мисля ,че за 23 кв.м няма да имам проблеми с изолацията и ПВЦ дограмата.
Няма да имаш никакви проблеми...Слагай го!Първоначално публикувано от doktora-2
Благодаря ти още един път за бързата и компетентна намеса,както и на blue 1,Ммитака и всички, които дадоха мнения при избора ми на климатик.След като ми го монтират ще пиша как е машината.
Моля за компетентно мнение.
Имам нужда да отопля помещение 27 квадрата с височина към 3,3 метра, общо към 88 кубика. Северно изложение на стаята с една външна стена с добра изолация и голям pvc прозорец на нея. Спрял сам се на Mitsubishi Heavy/Electrik. Понеже в спалнята вече имам FA25 (17м2, 58м3), се чудя дали примерно модел FD35 на Electric ще бъде достатъчен или по добре да се ориентирам към 50-ка. Въпросът ми е по-скоро към мощноста на климатика, а не към точен модел - с моделите сам запознат.
Благодаря предварително!
За това помещение ти трябва 4,5кВ номинална отопл.мощност.FD3A e с 4,0кВ.Не нужно да взимаш 50-ка.По-добре 12-ка на друга фирма с по-голяма отоплителна мощност,например ASYA 12LC или ASYB 12LD на Fujitsu.Моля за компетентно мнение.
Имам нужда да отопля помещение 27 квадрата с височина към 3,3 метра, общо към 88 кубика. Северно изложение на стаята с една външна стена с добра изолация и голям pvc прозорец на нея. Спрял сам се на Mitsubishi Heavy/Electrik. Понеже в спалнята вече имам FA25 (17м2, 58м3), се чудя дали примерно модел FD35 на Electric ще бъде достатъчен или по добре да се ориентирам към 50-ка. Въпросът ми е по-скоро към мощноста на климатика, а не към точен модел - с моделите сам запознат.
Благодаря предварително!
Сега разгледах малко по-детайлно характеристиките:Първоначално публикувано от kantonaa
- ОХЛАЖДАНЕ - 2.50 KW
- ОТОПЛЕНИЕ - 3.40 KW
- КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ :
- ОХЛАЖДАНЕ - 0.70 KW
- ОТОПЛЕНИЕ - 0.88 KW
тези данни са еднакви и за двата, не знам Техномаркет защо са написали/измислили/ по-висок COP. Другите точки като филтри и фреон са също 1:1...
Засега клоня май към YH6...
Според калкулатора на БулКлима ми трябва 3.25kW отдавана мощност за отопление. Тези Хитачита са на по 3.4kW. Не е ли прекалено малка разликата, за да говорим за преоразмеряване?
На тоа калкулатор не тряя да му се има 100% доверие . Той е само ориентировъчен . За да се определи необходимата мощност са нужни мноо повече показатели , от посочените в този калкулатор.
По стандартите за отопление на неизолирано помештение се изискват около 80 вата на кубичен метър , така за 88 кубика трябват около 7 кВт номинална мошност . Ако ти е добра изолацията можеш да вземеш и с по-малка мощност , но при всички положения трябва да имаш над 60 Вт на кубик , т.е. над 5,2 кВт номинална отоплителна мощност . Така че трябва да вземеш най-малко 50-тица по японския стандарт . Според разпространения у нас британски стандарт 16-ка или 18-ка , като се гледа каква номинална мощност е посочена за отопление . Ако не са спазени тези условия при люта зима ще береш ядове .Първоначално публикувано от Zipposs