Страница 92 от 130 ПърваПърва ... 42829091929394102 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,366 до 1,380 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Aleksandars,много ти благодаря за полезната информация и за готовността да ми помогнеш.Не съм от Пловдив.Вчера ходих в магазина и запазих тошибата ,но ти ме разубеди.Още сутринта ще отида ище си взема хитачито.Приятен ден!

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от rosen
    Aleksandars,много ти благодаря за полезната информация и за готовността да ми помогнеш.Не съм от Пловдив.Вчера ходих в магазина и запазих тошибата ,но ти ме разубеди.Още сутринта ще отида ище си взема хитачито.Приятен ден!
    Няма да сбъркаш с хитачито...От 2001 година имам хитачи което съм монтирал в родителите ми и работи безотказно. В момента не мога да се сетя за точния модел, но по принцип са железни машини.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Честит "НОВ ОТОПЛИТЕТЕЛЕН СЕЗОН"

Сега става интересен форума т.е. след още един,два месеца

P.S.-Извинявам се за офтопика

5. Тук е от
    Aug 2008

здравеите исках да си купия последния модел на DAIKIN-FTXS35G a ми докараха DAIKIN FTXS35G2V1B kaзаха ми че е едно и сащто и не знам дали не са ме излагали. Благодария

6. Тук е от
    Jul 2008

едно и също е

7. Junior Member
    Тук е от
    May 2003

Здравейте, по напред в темата бях писал пак, но сега избора опря до няколко модела само.
    Стаята - панел, 13кв.м. юг, PVC дограма, вътрешна изолация, цел - отопление.
    Предложиха ми Hitachi RAS/RAC – 25 YH6: http://balders-bg.com/pdf/yh6.pdf
    на цена идентична на: http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023416
    Доколкото чета Техномаркетския вариант е с неясно по произход вътрешно тяло, за външното не знам, докато RAS/RAC YH6 е японски.
    Какво ще кажете за първия модел?

8.  

9. Тук е от
    Dec 2005

Здравейте, по напред в темата бях писал пак, но сега избора опря до няколко модела само.
    Стаята - панел, 13кв.м. юг, PVC дограма, вътрешна изолация, цел - отопление.
    Предложиха ми Hitachi RAS/RAC – 25 YH6: http://balders-bg.com/pdf/yh6.pdf
    на цена идентична на: http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023416
    Доколкото чета Техномаркетския вариант е с неясно по произход вътрешно тяло, за външното не знам, докато RAS/RAC YH6 е японски.
    Какво ще кажете за първия модел?

Не им вярвай, че е японски.С този COP може да е такъв , но ако сме в 1989-1990 г.Иначе моделите YH4 и YH5 си бяха китайски.Просто този е следващия.Хитачито в Техномаркет поне на показатели е по-добро.
    И за това помещение не е необходимо да е 25-ца, защото ще е преоразмерен и няма да работи като инвертор преди темп да паднат под -10гр.

10. Тук е от
    Aug 2008

Aleksandars, благодаря ти за отговора и за изпратената снимка на Национала.Наистина става въпрос за същия модел,но на климатика пише ,че маха му е 5,6 .Мисля ,че за 23 кв.м няма да имам проблеми с изолацията и ПВЦ дограмата.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от doktora-2
    Aleksandars, благодаря ти за отговора и за изпратената снимка на Национала.Наистина става въпрос за същия модел,но на климатика пише ,че маха му е 5,6 .Мисля ,че за 23 кв.м няма да имам проблеми с изолацията и ПВЦ дограмата.
    Няма да имаш никакви проблеми...Слагай го!

12. Тук е от
    Aug 2008

Благодаря ти още един път за бързата и компетентна намеса,както и на blue 1,Ммитака и всички, които дадоха мнения при избора ми на климатик.След като ми го монтират ще пиша как е машината.

13. Тук е от
    Feb 2008

Моля за компетентно мнение.
    Имам нужда да отопля помещение 27 квадрата с височина към 3,3 метра, общо към 88 кубика. Северно изложение на стаята с една външна стена с добра изолация и голям pvc прозорец на нея. Спрял сам се на Mitsubishi Heavy/Electrik. Понеже в спалнята вече имам FA25 (17м2, 58м3), се чудя дали примерно модел FD35 на Electric ще бъде достатъчен или по добре да се ориентирам към 50-ка. Въпросът ми е по-скоро към мощноста на климатика, а не към точен модел - с моделите сам запознат.
    Благодаря предварително!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Имам нужда да отопля помещение 27 квадрата с височина към 3,3 метра, общо към 88 кубика. Северно изложение на стаята с една външна стена с добра изолация и голям pvc прозорец на нея. Спрял сам се на Mitsubishi Heavy/Electrik. Понеже в спалнята вече имам FA25 (17м2, 58м3), се чудя дали примерно модел FD35 на Electric ще бъде достатъчен или по добре да се ориентирам към 50-ка. Въпросът ми е по-скоро към мощноста на климатика, а не към точен модел - с моделите сам запознат.
    Благодаря предварително!
    За това помещение ти трябва 4,5кВ номинална отопл.мощност.FD3A e с 4,0кВ.Не нужно да взимаш 50-ка.По-добре 12-ка на друга фирма с по-голяма отоплителна мощност,например ASYA 12LC или ASYB 12LD на Fujitsu.

16. Junior Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от kantonaa
    Не им вярвай, че е японски.С този COP може да е такъв , но ако сме в 1989-1990 г.Иначе моделите YH4 и YH5 си бяха китайски.Просто този е следващия.Хитачито в Техномаркет поне на показатели е по-добро.
    И за това помещение не е необходимо да е 25-ца, защото ще е преоразмерен и няма да работи като инвертор преди темп да паднат под -10гр.
    Сега разгледах малко по-детайлно характеристиките:
    - ОХЛАЖДАНЕ - 2.50 KW
    - ОТОПЛЕНИЕ - 3.40 KW
    - КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ :
    - ОХЛАЖДАНЕ - 0.70 KW
    - ОТОПЛЕНИЕ - 0.88 KW
    тези данни са еднакви и за двата, не знам Техномаркет защо са написали/измислили/ по-висок COP. Другите точки като филтри и фреон са също 1:1...
    Засега клоня май към YH6...

Според калкулатора на БулКлима ми трябва 3.25kW отдавана мощност за отопление. Тези Хитачита са на по 3.4kW. Не е ли прекалено малка разликата, за да говорим за преоразмеряване?

17. Member
    Тук е от
    Jul 2007

На тоа калкулатор не тряя да му се има 100% доверие . Той е само ориентировъчен . За да се определи необходимата мощност са нужни мноо повече показатели , от посочените в този калкулатор.

18. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от Zipposs
    Благодаря предварително!
    По стандартите за отопление на неизолирано помештение се изискват около 80 вата на кубичен метър , така за 88 кубика трябват около 7 кВт номинална мошност . Ако ти е добра изолацията можеш да вземеш и с по-малка мощност , но при всички положения трябва да имаш над 60 Вт на кубик , т.е. над 5,2 кВт номинална отоплителна мощност . Така че трябва да вземеш най-малко 50-тица по японския стандарт . Според разпространения у нас британски стандарт 16-ка или 18-ка , като се гледа каква номинална мощност е посочена за отопление . Ако не са спазени тези условия при люта зима ще береш ядове .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 15:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 17:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 16:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 18:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 17:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе