по-добре вземи тошибата,имам я сьщата, нямам никакви проблеми с нея,дори и при -15градуса и мьгла.Първоначално публикувано от lavsho
по-добре вземи тошибата,имам я сьщата, нямам никакви проблеми с нея,дори и при -15градуса и мьгла.Първоначално публикувано от lavsho
че какво им има на Фуджицу,да не би да ги мъчи мъглата или темп.-15?по-добре вземи тошибата,имам я сьщата, нямам никакви проблеми с нея,дори и при -15градуса и мьгла.
Нали CARRIER и Toshiba са обединили производството си на климатици? И къде се предлага Тошибата? Може и на ЛС за инфо, за да няма реклама на фирмата във форума.Първоначално публикувано от lavsho
ОЧАКВАМ МНЕНИЯ ЗА КЛИМАТИЦИТЕ ХИТАЧИ И ПО СПЕЦИАЛНО ЗА МОДЕЛА HITACHI RAS/RAC-14EH1
Между другото ей сега се рових в сайта на ЗОРА и намерих ето този климатик Климатик Daikin Модел: FTX 35GV1B/RX35GV1B
Капацитет: 12000 BTU
Охлаждане 3.0 kW
Отопление 4.0 kW
Консумация:
Охлаждане/отопление: 0.95 kW
Ниско ниво на шума до 22 dB
Нощен режим
1449.00 BGN
Ти как успяваш да пишеш толкова бързо?
Даикина със сигурност е по-хубав от хитачито
anfield само за една вечер успя да мине през 10-тина модела
Казах ти - реши парите колко ще са, кажи ми височината на тавана на тези 20 кв.м. и малко повече за стаята и ще помогнем да избереш най-доброто. Ти се луташ между среден и висок ценови сегмент.
Извинявай приятел,че така те затруднявам.Значи тавана е висок 2.70,а стаята е както казах е 20 кв. И ще бъде детска даже вечесъм поръчал нови мебели,които ще дойдат до 10 дни.Така че аз най-късно следващата седмица трябва да съм сложил евентуалният климатик.Стаята е с голяма тераса,но има изолация и pvc дограма.Лошото е че съм на първият етаж.Значи парите които съм решил да отделя са около 1300-1350 лв с монтажа.Именно затова се бях спрял на Хитачито и на Панасоника от Техномаркет,защото хем са 12-ки,инвертори,хем са около 1300лв.Дори бях твърдо решил да си купя един от двата.Проведеният обаче днес разговор със споменатият вече далечен познат(в интерес на истината дори не му знам името),малко ме разколеба.Точно затова се чудя дали да не отпусна още 200лв от сем.бюдже,ВЪПРЕКИ ЧЕ ТОВА МАЛКО ЩЕ МИ ДОЙДЕ НАГОРНИЩЕ, за някой друг климатик като например Daikin Модел: FTX 35GV1B/RX35GV1B.
Значи ако трябва да бъда честен,без да разбирам на тази тема ми се струва че Хитачито и Панасоника ще ми вършат работа,проблема както въпросният познат ми каза е в надежността и безшумността на тези климатици,тъй като те според него били китайски.
Както вече написах,тъй като той има фирма за климатици,ми предложи един Daikin-10-ка,инвертор на цена 1550лв, ти пък спомена за Mitsubishi MSZ-GC25VA е 9-ка на 220 V,което се оказа че е на цена 1350лв,от друга страна Daikin-а в магазини Зора е 1450лв.и аз вече ТОТАЛНО СЕ ШАШНАХ.С думи прости трябва да се избира между твойто Митсубиши или двата Daikin-а ОТ ЕДНА СТРАНА(пак повтарям че в този случай малко ще ми дойде нагорница с финансовите средства,въпреки че могат да се отделят ) ИЛИ HITACHI RAS/RAC-14EH1 И PANASONIC CS/CU-RE12HKE ОТ ДРУГА
Благодаря и на deian и на jori за ценните ИМ съвети до този момент
Чак обединили, може би, не. Кериър е мажоритарен собственик на Тошиба, в частта климатично оборудване.Първоначално публикувано от tio
Повечето сплитове Тошиба имат аналози Кериър, които са малко по-евтини и не са безкрайно лоши. Миналата година един постничък инвертор, серията "silver", беше голяма тояга, но чувам, че са се подобрили нещата. Ще видим тая зима.![]()
Давайте мнения за климатици които да вършат работа т.е. да топлят.Цената даоколо 1300-1400лв и да инвертор,ако може и 12-ка
За тази сума Е10Н2 или Е14Н2 на ХИТАЧИ с монтажа.Изпитани машини са, доста хора ги имат във форума.Иначе ФУДЖИ, ФУДЖИЦУ или ДЖЕНЕРАЛ 9-ките, цена без монтаж.
EDI1 какво ти е мнението за японските климатици,които са на 100 волта
EDI1 какво ти е мнението за японските климатици,които са на 100 волта
Ами да ти кажа нямам мнение, защото не съм виждал на живо такъв и не знам какъв е комфорта, който създава, а мен ме интересува най-вече това - да ми е комфортно.
Здравейте колеги...
Решил съм да си закупя климатик.
Трябва ми за стая с размери от 15-18кв.м. и съм отделил 1000лв.
Може ли да ми препоръчате някой модел.
Колебая се между ъглов или стенен. (каква е разликата м/у тях)