Страница 94 от 130 ПърваПърва ... 44849293949596104 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,396 до 1,410 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Цитат Първоначално публикувано от jori
    Когато сложи този климатик с висок СОП и включи печка за 1-2-3 седмици къде му отива СОП-а?
    става СОПА.

ква печка кви 5 лв 4 киловата в 28 квадрта дайте на човека направо нещо пик 9 киловата с консумация 3 киловата и да се засели до трафопоста спецялно ме засмивате

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

монтирам го 3 та година в 90 процента е слагано във поммещения 27 28 квадрата намери ми юзер да се е оплакъл от мен или него а цената ако си мераклия ще ти оредя термокллима д ати го даде на цената на фуйитсуто което ти презентира и ЩЕ стигне за него
    Благодаря ти много,но си имам климатици.ако ми потрябва мога да си го уредя и без термоклима.
    Този климатик за това помещение никога няма да ти изкара този коп защото при минусовите ще работи постоянно на мах.,
    а колко му се съкращава живота при този начин на работа?
    Явно при 100-те V-та се работи на много големи надценки?Това обеснява много неща.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

ква печка кви 5 лв 4 киловата в 28 квадрта дайте на човека направо нещо пик 9 киловата с консумация 3 киловата и да се засели до трафопоста спецялно ме засмивате
    Колко са 28м2 север,има няма ако запали две свещички ще се топли

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Така, така!?
    Май започнахме да говорим на един и същ език относно: м2, номинали и СОР-ове.
    За това ставаше дума, но май доста хора са ме разбирали погрешно.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Колко са 28м2 север,има няма ако запали две свещички ще се топли
    заглавието на темата все още не е '' мойто е най добро'' ти печелиш хората да си решат,

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Митак Митсубишито 28ца е прекрасна машина но е малко слабичка за 28 квадрата .. машина на 100 волта с номинално топлоотдаване към 5 кв и височък КОП е много пари клони към 2500 лв .. а за Фуджитсуто - имам едно подобно ,12 ЛСС и тая машина може да не е с много висок КОП ( между другото е съизмерим с машини на 100 волта и около 5 кв топлоотдаване- там КОП се движи около 4 ) но бичи страшно с лекота отоплява стая 26 квадрата север-запад с огромно остъкление ( петоъгълник с 2 трикрили прозореца и балконска врата ) и при -15-18

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Митак Митсубишито 28ца е прекрасна машина но е малко слабичка за 28 квадрата .. машина на 100 волта с номинално топлоотдаване към 5 кв и височък КОП е много пари клони към 2500 лв .. а за Фуджитсуто - имам едно подобно ,12 ЛСС и тая машина може да не е с много висок КОП ( между другото е съизмерим с машини на 100 волта и около 5 кв топлоотдаване- там КОП се движи около 4 ) но бичи страшно с лекота отоплява стая 26 квадрата север-запад с огромно остъкление ( петоъгълник с 2 трикрили прозореца и балконска врата ) и при -15-18
    12 LCC има само един недостатък-че вече почти не се намира.Но LD-то е със същите мощности и е по тихо.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    прав си моят проблем в поста е че гледам на цените не като клиент а ти знаеш като какъв ,иначе за обикновен данакоплатец номинал 5 киловата на ДСинвертор о коп над 4 си бяга на 2700 2800, това ми напомня за думат ацена качество ,по - важното е да се вреди и самият клиент за да доуточно как точно се е топлило това помещение до сега , и малко повече инфо .повече от убеден съм в това мицубиши , фуджитсуто е дост апо-шумно не го прескачайте този момент, ище стан епосле как да сън или печките от гардероба

11. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Тоя форум се превърна в реклама на продавачите на 100 волтови климатици/ нови и втора употреба/.
    Чудя се дали повече хора прочетоха следното:
    Цитат на "leovo":"Вчера ми монтираха "Toshiba RAS 2218AD". Пуснах изключена машинка през амперметър, показва близо 0,2А, ако не греша - 40W"
    Цитат на "valen1":"Консумация 0,2 ампера, умножено по измереното в момента напрежение, например 220 V = 44 W. От тази стойност, само до 2 W са на самия климатик, остатъка от стойността е консумацията на трансформатора.

Това са към 4 лева месечно само за загубите на празен ход + поне още толкова за загуби под товар и ето ти 8 лв месечно .при една средна консумация зимата от 35 лв. 8 лв са 20 процента загуби в трансформатора .къде отива тогава големия КОП? На кино!

12. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Тоя форум се превърна в реклама на продавачите на 100 волтови климатици/ нови и втора употреба/.

рекламата са самите климатици ,да си видял цитат на адрес и фирма ,и зада си доволен ще ти отстъпим присъствието в този форум за да се самоубеждаваш че си най умният сеткомец ,ние си отворихме нов форум на мародерците и обирджий измамници от японските затвори , да живее китай и бързоварите от 220 волта ей затва му се обива мерака на човек да ви помага зарад ей такива '' изказвния стил битов семеен скандал ''

13. Тук е от
    Sep 2008

Има ли разлика между fujitsu general ash 12ub и fuji electric rs-12uс.По външен вид вътрешните тела са едни и същи.Как стоят нещата с външните и с компресорите.Благодаря.Кое е по добро.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от plamen gurov
    Има ли разлика между fujitsu general ash 12ub и fuji electric rs-12uс.По външен вид вътрешните тела са едни и същи.Как стоят нещата с външните и с компресорите.Благодаря.Кое е по добро.
    Ето оттук си свали сервизните ръководства и ги сравни/fujitsu ,general и fuji е едно и също/:
    http://www.jac.ru/general/docs/rac-p.../0309G2373.pdf
    http://www.jac.ru/general/docs/rac-p.../0304G2257.pdf

16. Тук е от
    Sep 2008

Благодаря ти.На general му искат 200 лева повече и твърдят упорито че е правен в Япония.Дали се правят в един завод?

17. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от plamen gurov
    Благодаря ти.На general му искат 200 лева повече и твърдят упорито че е правен в Япония.Дали се правят в един завод?
    можеш да прочетеш повече в тази тема:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33657.0.html

18. Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от Zipposs
    Моля за компетентно мнение.
    Имам нужда да отопля помещение 27 квадрата с височина към 3,3 метра, общо към 88 кубика. Северно изложение на стаята с една външна стена с добра изолация и голям pvc прозорец на нея. Спрял сам се на Mitsubishi Heavy/Electrik. Понеже в спалнята вече имам FA25 (17м2, 58м3), се чудя дали примерно модел FD35 на Electric ще бъде достатъчен или по добре да се ориентирам към 50-ка. Въпросът ми е по-скоро към мощноста на климатика, а не към точен модел - с моделите сам запознат.
    Благодаря предварително!
    За това помещение всичко си каза човека,така че може и без оглед.само града не е казал.то е точно за АSY12LDhttp://v-clima.com/prod.php?id=5 или друга 12-ка със същата мощност,но не се сещам за такава
    Градър е София, централната част.

Благодаря, за всички компетентни съвети. Очевидно модели на Mitsubishi за моята кубатура няма подходящи (или са по-слаби или по-мощни). Ще разгледам и офертите на Fuji, може би Daikin и Toshiba също с мощност около 4,5-5.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе