Първоначално публикувано от jori
ква печка кви 5 лв 4 киловата в 28 квадрта дайте на човека направо нещо пик 9 киловата с консумация 3 киловата и да се засели до трафопоста спецялно ме засмивате
Първоначално публикувано от jori
ква печка кви 5 лв 4 киловата в 28 квадрта дайте на човека направо нещо пик 9 киловата с консумация 3 киловата и да се засели до трафопоста спецялно ме засмивате
Благодаря ти много,но си имам климатици.ако ми потрябва мога да си го уредя и без термоклима.монтирам го 3 та година в 90 процента е слагано във поммещения 27 28 квадрата намери ми юзер да се е оплакъл от мен или него а цената ако си мераклия ще ти оредя термокллима д ати го даде на цената на фуйитсуто което ти презентира и ЩЕ стигне за него
Този климатик за това помещение никога няма да ти изкара този коп защото при минусовите ще работи постоянно на мах.,
а колко му се съкращава живота при този начин на работа?
Явно при 100-те V-та се работи на много големи надценки?Това обеснява много неща.
Колко са 28м2 север,има няма ако запали две свещички ще се топликва печка кви 5 лв 4 киловата в 28 квадрта дайте на човека направо нещо пик 9 киловата с консумация 3 киловата и да се засели до трафопоста спецялно ме засмивате
Така, така!?
Май започнахме да говорим на един и същ език относно: м2, номинали и СОР-ове.
За това ставаше дума, но май доста хора са ме разбирали погрешно.
заглавието на темата все още не е '' мойто е най добро'' ти печелиш хората да си решат,Първоначално публикувано от jori
Митак Митсубишито 28ца е прекрасна машина но е малко слабичка за 28 квадрата .. машина на 100 волта с номинално топлоотдаване към 5 кв и височък КОП е много пари клони към 2500 лв .. а за Фуджитсуто - имам едно подобно ,12 ЛСС и тая машина може да не е с много висок КОП ( между другото е съизмерим с машини на 100 волта и около 5 кв топлоотдаване- там КОП се движи около 4 ) но бичи страшно с лекота отоплява стая 26 квадрата север-запад с огромно остъкление ( петоъгълник с 2 трикрили прозореца и балконска врата ) и при -15-18
12 LCC има само един недостатък-че вече почти не се намира.Но LD-то е със същите мощности и е по тихо.Митак Митсубишито 28ца е прекрасна машина но е малко слабичка за 28 квадрата .. машина на 100 волта с номинално топлоотдаване към 5 кв и височък КОП е много пари клони към 2500 лв .. а за Фуджитсуто - имам едно подобно ,12 ЛСС и тая машина може да не е с много висок КОП ( между другото е съизмерим с машини на 100 волта и около 5 кв топлоотдаване- там КОП се движи около 4 ) но бичи страшно с лекота отоплява стая 26 квадрата север-запад с огромно остъкление ( петоъгълник с 2 трикрили прозореца и балконска врата ) и при -15-18
прав си моят проблем в поста е че гледам на цените не като клиент а ти знаеш като какъв ,иначе за обикновен данакоплатец номинал 5 киловата на ДСинвертор о коп над 4 си бяга на 2700 2800, това ми напомня за думат ацена качество ,по - важното е да се вреди и самият клиент за да доуточно как точно се е топлило това помещение до сега , и малко повече инфо .повече от убеден съм в това мицубиши , фуджитсуто е дост апо-шумно не го прескачайте този момент, ище стан епосле как да сън или печките от гардеробаПървоначално публикувано от Alexi
Тоя форум се превърна в реклама на продавачите на 100 волтови климатици/ нови и втора употреба/.
Чудя се дали повече хора прочетоха следното:
Цитат на "leovo":"Вчера ми монтираха "Toshiba RAS 2218AD". Пуснах изключена машинка през амперметър, показва близо 0,2А, ако не греша - 40W"
Цитат на "valen1":"Консумация 0,2 ампера, умножено по измереното в момента напрежение, например 220 V = 44 W. От тази стойност, само до 2 W са на самия климатик, остатъка от стойността е консумацията на трансформатора.
Това са към 4 лева месечно само за загубите на празен ход + поне още толкова за загуби под товар и ето ти 8 лв месечно .при една средна консумация зимата от 35 лв. 8 лв са 20 процента загуби в трансформатора .къде отива тогава големия КОП? На кино!
рекламата са самите климатици ,да си видял цитат на адрес и фирма ,и зада си доволен ще ти отстъпим присъствието в този форум за да се самоубеждаваш че си най умният сеткомец ,ние си отворихме нов форум на мародерците и обирджий измамници от японските затвори , да живее китай и бързоварите от 220 волта ей затва му се обива мерака на човек да ви помага зарад ей такива '' изказвния стил битов семеен скандал ''Първоначално публикувано от dan66
Има ли разлика между fujitsu general ash 12ub и fuji electric rs-12uс.По външен вид вътрешните тела са едни и същи.Как стоят нещата с външните и с компресорите.Благодаря.Кое е по добро.
Ето оттук си свали сервизните ръководства и ги сравни/fujitsu ,general и fuji е едно и също/:Първоначално публикувано от plamen gurov
http://www.jac.ru/general/docs/rac-p.../0309G2373.pdf
http://www.jac.ru/general/docs/rac-p.../0304G2257.pdf
Благодаря ти.На general му искат 200 лева повече и твърдят упорито че е правен в Япония.Дали се правят в един завод?
можеш да прочетеш повече в тази тема:Първоначално публикувано от plamen gurov
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33657.0.html
Първоначално публикувано от Zipposs
Градър е София, централната част.Първоначално публикувано от jori
Благодаря, за всички компетентни съвети. Очевидно модели на Mitsubishi за моята кубатура няма подходящи (или са по-слаби или по-мощни). Ще разгледам и офертите на Fuji, може би Daikin и Toshiba също с мощност около 4,5-5.