Страница 86 от 130 ПърваПърва ... 3676848586878896 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,276 до 1,290 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

е може да има отклонения в характеристиките на датчика ..... ама с вторите употреби е така...

2.  

3. Тук е от
    Mar 2008

Или пък просто термометъра да ми отчита грешно

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

И аз да задам един въпрос.Когато инверторен климатик достигне температурата,която му е зададена и се изключи,след това като се включи компресорът на какви обороти се пуска - високи или ниски?
    Това е много интересен въпрос.По пътя на логиката трябва да тръгва на ниски обороти.Погледнах сервизната инструкция на един Панасоник-инвертор,който след като изключи компресора ,го включва най-малко след 3 мин и после честотата с която тръгва зависи от разликата от зададената и стайната температура.Колкото тя е по-голяма,толкова с по висока честота/мощност/ тръгва копресора,като има разлика в зависимост дали работи на cool,heat,dry.Предполагам че така при повечето марки

5. Тук е от
    Mar 2008

Каква е средната разлика между ниски и високи обороти. При ниски обороти означава ли перката прави минимални обороти да речем от порядъка от 50 оборота на минута

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Или пък просто термометъра да ми отчита грешно
    Не вярвам термометъра да ти отчита грешно,въпреки че не е изключено.
    май-добре сложи трмометъра в/у вътр.тяло за един час.ако след това ти дава повече от един гр.разлика м/у зададена и стайна,значи нещо не е наред.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Казваш, че като му я зададеш си я достига и чак тогава изключва (намаля оборотите), откъдето следва, че би трябвало датчикът да е ОК.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2008

Да! Достига желаната температура и започва да намаля мощността, но вместо да поддържа температурата, тя се покачва с 2 градуса

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Каква е средната разлика между ниски и високи обороти. При ниски обороти означава ли перката прави минимални обороти да речем от порядъка от 50 оборота на минута
    По-горе ти писах за обороти на компресора.Оборотите на 9-ка инв.Панасоник са от 800-1300/мин.Такива обороти от порядъка на 50/мин са при изключен компресор и вътр.вентилатор леко обдухва питата за да предотврати въздушна възглавница и за да мери температурата по-прецизно
    Ako наистина дълго време не ти включва компресора или е много загрял и го изключва термичната защита,или се е объркала електрониката/Е2-прома/

11. Тук е от
    Mar 2008

Питах защото дори когато намаля мощността си, все пак оборотите ми се струваха високи. Но явно е в нормата!

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Питах защото дори когато намаля мощността си, все пак оборотите ми се струваха високи. Но явно е в нормата!
    Според мене на ниска мощност вътрешната турбина трябва да ти прави около 700об/мин

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

спор се породи понеже мнозина не правят разлика между турбина ,компресор и вентилатор на външното тяло като гледам ... какви 50 оборота на кое ? няма такива обороти .. компресора си мени оборотите между 1000 и 7000 в зависимост от модела ,перката на външното тяло обикновено не си мени оборотите и работи само заедно с компресора ,а турбината на вътрешното тяло си мени оборотите от около 600 до около 1500

14.  

15. Тук е от
    Mar 2007

МОЛЯ, някой който има инвертор Fujitsu 7LC или 7LG да даде мнение за него. Преди малко бях в Перфект Клима и от там го оплюха яко. Не го предлагат, защото бил много слаб, много капризен, не ставал за мъгла и лошо време, не знам си кво не знам си що.

16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от PifchoBG
    МОЛЯ, някой който има инвертор Fujitsu 7LC или 7LG да даде мнение за него. Преди малко бях в Перфект Клима и от там го оплюха яко. Не го предлагат, защото бил много слаб, много капризен, не ставал за мъгла и лошо време, не знам си кво не знам си що.
    Добре де, след като са го оплюли, какво ти препоръчаха да вземеш вместо него.

Сега проверих какво предлага фирмата като марки климатици.
    Fujitsu, Mitsubishi, Desa, Voltel, Crown, Midea

След като предлагат като марка Fujitsu не може да ги плюят. Най-вероятно ти настоятелно искаш точно този модел, който те в момента нямат и за да не те изпуснат като клиент, плюят по това което нямат и хвалят това което имат. Ако ти предлагат да смениш Fujitsu с Mitsubishi, тогава може.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Щом Митко Стоичков ти е казал че не е подходящ по добре се съобрази ... той е една от най старите фирми в софия и му държи края....
    Аз не работя фужитсу и нямам впечатления...

18. Тук е от
    Mar 2007

ами предложиха 9LG, която по характеристики си е почти колкото седмицата и е на цената на 9LC. Между другото той ми е съсед и познавам дъщеря му. И именно за това ме притеснява неговото мнение, въпреки че до сега лошо за 7 не съм чул.

Някой с 7 има ли?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 86 от 130 ПърваПърва ... 3676848586878896 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе