А,чудна работа върши тази кутийка. Догодина още една ще си взема.
А,чудна работа върши тази кутийка. Догодина още една ще си взема.
Прекалено е топло вънка в момента , при мен е 17-18° , машините се шашкат в режим отопление защото стените и стаите са затоплени и не работят както преди месец. Лично аз вече се прибирам в къщи само вечер Даже преди малко бяхме седнали вънка да пием по една ракия на чист въздух :drinks:
ПС: Не вярвам да има климатик който хем да ме топли както трябва на -20 , хем да пада до екстремни минимуми и да работи нонстоп при сегашното време в добре изолирана къща. Просто производителите не ги правят така щото няма икономия. И японеца ми 7-ца в повечето време е офф във помещение 25кв.м.
ПС2: Ако климите ти са в съседни стаи остави да работи само единия , който не ти е в спалнята и остави вратите отворени. Лично мнение , ем тихо ем икономично
Това, че си мислиш, че "такова животно нема", не означава, че няма!
И аз забелязвам че мойте хитаци работят малко по различно в сегашното уж по-топло време,от колкото когато бяха по ниски температурите.При -5 градуса при 23 +1 задание,баякаха на 380-390w,и сега при+13 навън при същото задание бачкат на 400-405w
П.С. И да не забравите че от утре се сменя часа на дневна и нощна енергия.
07:00-23:00 дневна
23:00-07:00 нощна
Не е така-от много, много години никой не "върти" часовници на електромери. В момента на смяна на зимно с лятно време, се получават тези интервали, които си посочил.
- - - - - - - - - -
В смисъл, че ги изключваш и после догонват, а Тошибите гонят здраво и после /може да е доста после/ се кротват.
Тошибата цял ден е била на 21° и може би не е и включвала. След обяд нещо ми стана хладно и вдигнах на 22°. (На задание 22 стайната е 23)Мина половин час и нищо, не включи. Май направих грешка, че я изключих и след 10мин. я включих. Как си беше на 22 и не искаше да включи като я рестартирах се форсира и почна on/off. Но ми направи впечатление, че тръгва излиза от off с усилена турбина и не я намалява. Направо държи 3-та. Дадох тих рижим и така. Както и да е. Сега се оправи.
Да е паднала външната 3..4 градуса от преди.
20180331_221252.jpg
- - - - - - - - - -
Преди ако е била 18° външната сега е 15°. Мисълта ми е че едва ли тези 3 градуса са толкова фатални за коренна промяна в работата.
На 18° надува на 500W, на 15° външна пада на обичайното 170...180W.
20180331_221635.jpg
Пич, точно от теб няма как да се обидя! Няма да ти казвам, че си обратното на остър, но по-елементарно не мога да ти го обясня! Аз си вадя хляба от електропренос, а ти дограмаджията ще ми обясняваш тарифите! Пак ти повтарям-от момента на влизането на лятното часово време, а не от 1 април, нощната тарифа е от 23-07ч., а дневната от 07-22ч.
Да то затова че не разбирам ,електромера ми показва нощна енергия в момента.Тези неща ги следя отдавна.А това дностнали си съм обратното на остър,хич не ме обижда.А отностно
електропреноса,значи бачкаш за енергото,а това довежда до мисълта че може и ток да си покрадваш.
Не е от градусите-от алгоритъма е. Дори за 1 мин. да го изключиш, след включване ще се форсира. Колко време ще продължи вече зависи от градусите. И при мен след включване се форсира, след време надгонва и изключва и след много грубо 5 мин. включва и си влиза в нормален режим на непрекъсната работа. Аз затова и не го изключвам, когато проветряваме. Дори и да вдигне малко консумацията, след това я сваля много по-бързо отколкото след изключване.
Не спорете. Гинкиното (ЧЕЗ) е както казва SPSt, при evn е както казва Genadi80. Така е написано по сайтовете им. И двамата сте прави.