Аз мисля ,че хваща средна стойност за тези 30мин ,през които са данните ,резкия спад в скалата го отдавам на това ,че когато пекне слънце температурата се покачва рязко (имам много южни прозорци) ,вчера е било 27градуса през деня само от слънце.
Аз мисля ,че хваща средна стойност за тези 30мин ,през които са данните ,резкия спад в скалата го отдавам на това ,че когато пекне слънце температурата се покачва рязко (имам много южни прозорци) ,вчера е било 27градуса през деня само от слънце.
Двете RPC35 в момента.6 градуса външна температура,нагласени на 23 градуса и вентилаторна макс.Показания на електромера отвън в таблото като момента комсумирана мощност 890w
Sent from my Sony Xperia Z3
Gree Change 12-ка в 19 кв. Южна стая с PVC дограма и вътрешна изолация ето за последните 19 дена.![]()
Извинявам се за невежеството ми.
Не е спиран а температурата в 80 процента от времето е нагласена на 22 градуса и понякога на 23.
Когато е нагласен на 22 в стаята температурата винаги е между 23 и 24 градуса. Работи он/офф.
Тези 19 дни отчитат общата работа на ват метъра.Засечи за един календарен месец каква е консумацията,уреда би трябвало да има опция за нулиране на данните.Ето консумация от уред засечен и нулиран на 31 октомври.Климата бачка през деня на 22-23 градуса ,а вечер на 25-26 градуса,без да бъде спиран.
Sent from my Sony Xperia Z3
Като му гледам характеристиките,нещо не ми се вярва.
Повечето време е офф, друго обяснение няма. Все едно да тръгна да меря сега на фтх60-ката консумацията... Някой ще помисли, че копа му е 10,защото на 19 гр. (като ни няма и вечерта) не работи въобще, а на 22-24 гр. е он/офф при тези температури навън. Не съм видял да се говори, че е супер икономичен климатик Грито. Не казвам, че не е добър за парите си, но не е икономичен.
Този пост е редактиран от С.Мезинов; 20-11-17 в 09:40.
Ами то и при мен от началото на месеца досега е дръпнал 40 kW,ама то е от времето,не от климатика
Кое не му е икономичното на средно 150W на час. За 24часа са 3,6kWh. Тошибата е на около 3kWh за 24часа, хевито на средно 4kWh за денонощие.
Смятай, при условията в които работи Грито каква ще е консумацията на тошибата и мицубишито. Явно при теб условията са по-тежки @milanov.
П.П. При мен, климатика е на твърда връзка и си нямам на идея какво потребление има. Сега, в спалнята, пак ще се монтира по този начин. На моменти ми става интересно, но няма как да замеря, защото кабелите са хванати от разпределителните кутии за контактите.
Този пост е редактиран от С.Мезинов; 20-11-17 в 09:41.
Тежки, тежки, колко да са тежки. Стаята на тошибата няма външни стени. Дори и прозорците не са на външна стена. (А сега де, как става) Стайна 22,5...23.
На хевито е само стената с прозорците външна.
Πoд мeн ĸoмшийтe cъщo тoплят c ĸлимaтиĸ имaм нoвa 5 ĸaмepнa дoгpaмa и 2cм фибpaн вътpeшнa изoлaция нa 2 oт cтeнитe. B paмĸитe нa eдин чac oĸoлo 10,15 минyти e oн пpeз дpyгитe 45,50 e oфф. Oбaчe нe e дoшлo cтyдeнoтo, тoгaвa щe видим ĸaĸвo дъpвo щe гo ядeм.За сега съм доволен.![]()
Миланов,понякога наистина ме озадачаваш,с цялото ми уважение към теб,но по твоята логика тоя радиаторхарчи също 150w на час.Понеже вчера ми е изхарчил за целия ден 3 киловата...
Грито е на 400,а доброто старо Смядово на 550w
Струва 30 лева на старо,не работи в on/of и не обдухва неприятно вратните жили на човека.Тихата му работа прави присъствието му незабележимо..
Нека поясна сега - Смядово то ми е във вътрешен апартамент,подпиран от всякъде от топлещи комшии,и затова Смядовото ще ми харчи на ден колкото Нокрия при по лоши обстоятелства и ще ми поддържа 20 градуса.
В жилището няма вати и стиропори,враг съм на тия неща.Само дебела мазилка.
Грито в момента ми харчи 400w в апартамент на последен етаж,когото зимата няма да обитавам за да споделям впечатления.Работи в on/of режим,в стая по малка с 5 квадрата ми е изхарчило също 3 киловата за деня.Това не го прави лош климатик...За цената си от 750 лева,на която го купих машината е направо фантастична,единственно мисля че стаята която е 15 квадрата му идва малко тясна на тая 12-ка.