Днес си купих машинката Fujitsu AОYR 09 LGC
Надявам се да е добър избор и да нямам проблеми с Климатика
Днес си купих машинката Fujitsu AОYR 09 LGC
Надявам се да е добър избор и да нямам проблеми с Климатика
Трябват ти 2 отделни климатика. Първата е големичка, за да ги отопляваш заедно, а още повече като казваш за диагоналното разположение - съвсем забрави. Ще имаш огромни температурни разлики, не си струва.Първоначално публикувано от vermouth
Кажи си бюджета и може да помогнем с нещо. А и височината на стаите.
deian:
Благодаря за бързата реакция. Стаите са високи 2.50-2.60 /на места има окачен таван просто/.
Трудно ще е поставянето на 2-ри климатик ... поради липса на място и точно изготвен дизайнерски проект ... но разбира се не и невъзможно.
Бюджет: не че няма значение ... но всичко зависи от това дали и какво е необходимо ... могат да се отрежат някои други разходи от други пера при нанасянето.
Все си мисля, че при такова изложение, студа не би трябвало да е сериозен /аха, апартамента е във Варна/. Знам 2 и 200 ... дълги години в северни апартаменти в североизточна България ... както и южни в южна
Всеки съвет е много ценен
Пич, като говориш за икономия имай впредвид че става въпрос за разлика не по-голяма от 15-20 лева на месец, говоря за най-студените зимни месеци. Говоря за мидея конвенционален и инвертор от класа на фуджицу, който явно не можеш (или не искаш) да си позволиш! Разбери че мидея е вече от няколко години на пазара и модела който ти препоръчах е изпитан! Уверявам те че при качествен монтаж няма да имаш проблеми. Хора които ти казват че няма да работи просто нямат такъв климатик в къщи, или са попаднали на лош монтаж. Моя климатик (и на още 3-ма колеги) работеше дори когата температурата падна до -20* за три дни поред, а аз отоплявам стая 20 квадрата с него! Дори когато имаше мъгла цял месец, не съм го спирал или поливал! Е, поливаше го климатика на комшията, които е 3 етажа над мен! Повярвай, много панасоници умряха тогава...Първоначално публикувано от conrad
Всичко зависи от бюджета ти.Но когато се нанасяш в нов апартамент си заслужава да дадеш повечко пари за климатици,задължително два.Аз бих ти препоръчал Fujitsudeian:
Благодаря за бързата реакция. Стаите са високи 2.50-2.60 /на места има окачен таван просто/.
Трудно ще е поставянето на 2-ри климатик ... поради липса на място и точно изготвен дизайнерски проект ... но разбира се не и невъзможно.
Бюджет: не че няма значение ... но всичко зависи от това дали и какво е необходимо ... могат да се отрежат някои други разходи от други пера при нанасянето.
Все си мисля, че при такова изложение, студа не би трябвало да е сериозен /аха, апартамента е във Варна/. Знам 2 и 200 ... дълги години в северни апартаменти в североизточна България ... както и южни в южна
Всеки съвет е много ценен
9LD за голямата и 9 LG за малката стая.Ориентировачна цена 3300 монтаж.Ако можеш да дадеш повече пари си вземи подов Daikin-FVXS 35+FVXS25-ориентировачна цена 4300 с монтаж
Здравейте, предстои ми покупка на климатик за помещение от около 110 куб. метра - всекидневна с кухня. Има доста остъкляване, дограмата е с троен стъклопакет, има много добра изолация.
Моля за съвет за добър инверторен климатик с високо КПД, който ще бъде използван предимно за охлаждане. Не посочвам конкретен модел или марка, но искам да е добър.
Гледах това Митсубиши - MSZ-FD35 VA - но незнам дали няма де е малък за помещението.
Мицубишито е хубава машина,но може да ти дойде малка.Аз ти препоръчвам AWYZ14LB Nocria на FujitsuЗдравейте, предстои ми покупка на климатик за помещение от около 110 куб. метра - всекидневна с кухня. Има доста остъкляване, дограмата е с троен стъклопакет, има много добра изолация.
Моля за съвет за добър инверторен климатик с високо КПД, който ще бъде използван предимно за охлаждане. Не посочвам конкретен модел или марка, но искам да е добър.
Гледах това Митсубиши - MSZ-FD35 VA - но незнам дали няма де е малък за помещението.
Въпросното Мицубиши е малко. Може и да успява да охлажда, но за отопление просто забрави да е достатъчен.
Прецени дали си струва скъп климатик само за охлаждане.
Нужда от още един съвет:
Климатик до около 1000 лева (без монтаж) за помещение 20кв.м., няма външни стени, добра дограма, южен![]()
Fujitsu 12USB-машината е една от последните истински 12-киНужда от още един съвет:
Климатик до около 1000 лева (без монтаж) за помещение 20кв.м., няма външни стени, добра дограма, южен
Tова е конвенционален климатик, китайски. Но все пак...и аз мислех да го купя но се отказах и взех друг
Какво като е китайски.Повече от половината от 100-те волтови са китайски,но това нищо не означаваTова е конвенционален климатик, китайски. Но все пак...и аз мислех да го купя но се отказах и взех друг
Е нищо, само казвам че е китайски!
всъщност всички за домашно ползванеПървоначално публикувано от jori