Страница 26 от 95 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 1411

Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Днес си купих машинката Fujitsu AОYR 09 LGC
    Надявам се да е добър избор и да нямам проблеми с Климатика

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от vermouth
    Здравейте,

Предстои ми настаняване в нов апартамент и разбира се основен елемент е начина на отопление/охлаждане.
    Самото жилище е НС с добра разположение ... 2-ри етаж, вътрешен на 2 страни, другите 2 тераси изложение изток/юг + запад.
    Стаите са 2: 22 м2 + 15 м2 с малко асиметрично диагонално разположение.
    Първоначалната идея беше 2 отделни климатика за 2-те помещения, после минах към момента за 1 по-мощен.
    Моля за съвет относно тази възможност + препоръка за марка /засега проучвам моделите на Дайкин, Мицубиши и Панасоник ... макар и да не съм против другите марки"
    Предварително благодаря
    Трябват ти 2 отделни климатика. Първата е големичка, за да ги отопляваш заедно, а още повече като казваш за диагоналното разположение - съвсем забрави. Ще имаш огромни температурни разлики, не си струва.
    Кажи си бюджета и може да помогнем с нещо. А и височината на стаите.

4. Тук е от
    Sep 2008

deian:
    Благодаря за бързата реакция. Стаите са високи 2.50-2.60 /на места има окачен таван просто/.
    Трудно ще е поставянето на 2-ри климатик ... поради липса на място и точно изготвен дизайнерски проект ... но разбира се не и невъзможно.
    Бюджет: не че няма значение ... но всичко зависи от това дали и какво е необходимо ... могат да се отрежат някои други разходи от други пера при нанасянето.
    Все си мисля, че при такова изложение, студа не би трябвало да е сериозен /аха, апартамента е във Варна/. Знам 2 и 200 ... дълги години в северни апартаменти в североизточна България ... както и южни в южна
    Всеки съвет е много ценен

5. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от conrad
    добре де. ти какво би взел ?

Ако ми предложиш Мидеа, с какво ще е по-икономична, качествена от този който съм избрал.
    Пич, като говориш за икономия имай впредвид че става въпрос за разлика не по-голяма от 15-20 лева на месец, говоря за най-студените зимни месеци. Говоря за мидея конвенционален и инвертор от класа на фуджицу, който явно не можеш (или не искаш) да си позволиш! Разбери че мидея е вече от няколко години на пазара и модела който ти препоръчах е изпитан! Уверявам те че при качествен монтаж няма да имаш проблеми. Хора които ти казват че няма да работи просто нямат такъв климатик в къщи, или са попаднали на лош монтаж. Моя климатик (и на още 3-ма колеги) работеше дори когата температурата падна до -20* за три дни поред, а аз отоплявам стая 20 квадрата с него! Дори когато имаше мъгла цял месец, не съм го спирал или поливал! Е, поливаше го климатика на комшията, които е 3 етажа над мен! Повярвай, много панасоници умряха тогава...

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

deian:
    Благодаря за бързата реакция. Стаите са високи 2.50-2.60 /на места има окачен таван просто/.
    Трудно ще е поставянето на 2-ри климатик ... поради липса на място и точно изготвен дизайнерски проект ... но разбира се не и невъзможно.
    Бюджет: не че няма значение ... но всичко зависи от това дали и какво е необходимо ... могат да се отрежат някои други разходи от други пера при нанасянето.
    Все си мисля, че при такова изложение, студа не би трябвало да е сериозен /аха, апартамента е във Варна/. Знам 2 и 200 ... дълги години в северни апартаменти в североизточна България ... както и южни в южна
    Всеки съвет е много ценен
    Всичко зависи от бюджета ти.Но когато се нанасяш в нов апартамент си заслужава да дадеш повечко пари за климатици,задължително два.Аз бих ти препоръчал Fujitsu
    9LD за голямата и 9 LG за малката стая.Ориентировачна цена 3300 монтаж.Ако можеш да дадеш повече пари си вземи подов Daikin-FVXS 35+FVXS25-ориентировачна цена 4300 с монтаж

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

8.  

9. Тук е от
    Feb 2003

Здравейте, предстои ми покупка на климатик за помещение от около 110 куб. метра - всекидневна с кухня. Има доста остъкляване, дограмата е с троен стъклопакет, има много добра изолация.
    Моля за съвет за добър инверторен климатик с високо КПД, който ще бъде използван предимно за охлаждане. Не посочвам конкретен модел или марка, но искам да е добър.
    Гледах това Митсубиши - MSZ-FD35 VA - но незнам дали няма де е малък за помещението.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Здравейте, предстои ми покупка на климатик за помещение от около 110 куб. метра - всекидневна с кухня. Има доста остъкляване, дограмата е с троен стъклопакет, има много добра изолация.
    Моля за съвет за добър инверторен климатик с високо КПД, който ще бъде използван предимно за охлаждане. Не посочвам конкретен модел или марка, но искам да е добър.
    Гледах това Митсубиши - MSZ-FD35 VA - но незнам дали няма де е малък за помещението.
    Мицубишито е хубава машина,но може да ти дойде малка.Аз ти препоръчвам AWYZ14LB Nocria на Fujitsu

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Въпросното Мицубиши е малко. Може и да успява да охлажда, но за отопление просто забрави да е достатъчен.
    Прецени дали си струва скъп климатик само за охлаждане.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Нужда от още един съвет:
    Климатик до около 1000 лева (без монтаж) за помещение 20кв.м., няма външни стени, добра дограма, южен

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Нужда от още един съвет:
    Климатик до около 1000 лева (без монтаж) за помещение 20кв.м., няма външни стени, добра дограма, южен
    Fujitsu 12USB-машината е една от последните истински 12-ки

14.  

15. Тук е от
    Mar 2008

Tова е конвенционален климатик, китайски. Но все пак...и аз мислех да го купя но се отказах и взех друг

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Tова е конвенционален климатик, китайски. Но все пак...и аз мислех да го купя но се отказах и взех друг
    Какво като е китайски.Повече от половината от 100-те волтови са китайски,но това нищо не означава

17. Тук е от
    Mar 2008

Е нищо, само казвам че е китайски!

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от jori
    Какво като е китайски.Повече от половината от 100-те волтови са китайски,но това нищо не означава
    всъщност всички за домашно ползване

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 95 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 16:05
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 17:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 17:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 13:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 11:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе