Момчета,
спрях се на Toshiba Daiseikai SKVR 10ка.Стаята ми е 57 м*3. Нали 10ка е правилния избор?
И колко струва монраж на тази машина?
Момчета,
спрях се на Toshiba Daiseikai SKVR 10ка.Стаята ми е 57 м*3. Нали 10ка е правилния избор?
И колко струва монраж на тази машина?
На грницата си дори над нея но ако имаш изолация и добра дограма ще ти върши работа,а за монтажа ... зависи в кой град живееш и коя фирма ще намериш.
От София съм. Искам да ми го монтират както трябва, защото климатикът е скъп(поне за мен) и искам всичко да е наред при монтажа, а не разбирам много от такава техника и съм притеснен.Първоначално публикувано от lavsho
За София/поне с фирмите с които контактуваме/монтажите варират от 220 до 300 лева за малките климатици до 3 метра тръбен пътПървоначално публикувано от Sphinxz
300лв за малък климатик? Тия съвсем откачат вече с цените... Скоро монтажа ще струва колкото половината климатик!
В Испания има монтажи по-скъпи от климатика
Здравейте,предстои ми покупка на климатик и се надявам на компетентно мнение и съвет от участниците в този форум.С НЯКОЛКО ДУМИ:помещение 23 кв м (всекидневна с бокс) 2,60 м височина,PVC дограма,изложение югозапад,като там ми е терасата и реално няма друга външна стена.Максимума,който смятам да отделя е 2 000 лв за машината ,плюс монтажа и др.Спрях се на модела ASHB 09 LD на Fujitsu.Ще се радвам да науча вашите мнения за избора ми дали за тази сума мога да се насоча към нещо по-добро и защо.
P.S. LD заради плазмения филтър,според вас има ли ефект от него.Благодаря предварително !!!
Простичко питане:Първоначално публикувано от zla gad
Колко Panasonic-a си монтирал...
Колко Panasonic-а си ремонтирал...
Колко Panasonic-а занеш като модели,които се внасят НОРМАЛНО в БГ...
КОЛКО ГОДИНИ СЕ ЗАНИМАВАШ С КЛИМАТИЦИ....
Колко време прекарваш в този форум да четеш...
мога да продължа с въпросите,ама като си отговориш сам на тези,ще ги задам
щото ми трябва специалист по Panasonic-а,пък гледам,че много си наясно с материала...
Малко е на ръба.По-добре се насочи към 12LD,въпреки че,9LD e по-мощна от много 12-ки.Относно плазмата-ако от него няма ефект,значи от никой филтър нпма ефектЗдравейте,предстои ми покупка на климатик и се надявам на компетентно мнение и съвет от участниците в този форум.С НЯКОЛКО ДУМИ:помещение 23 кв м (всекидневна с бокс) 2,60 м височина,PVC дограма,изложение югозапад,като там ми е терасата и реално няма друга външна стена.Максимума,който смятам да отделя е 2 000 лв за машината ,плюс монтажа и др.Спрях се на модела ASHB 09 LD на Fujitsu.Ще се радвам да науча вашите мнения за избора ми дали за тази сума мога да се насоча към нещо по-добро и защо.
P.S. LD заради плазмения филтър,според вас има ли ефект от него.Благодаря предварително !!!
Yovobg,аз съм с ASHB 12 LD във всекидневна+бокс(26 кв.м. общо),височина 2,50м.,изложение изток,тухла,междинен етаж.С ПВЦ дограма съм.Мисля да отоплявам зимата с климата.Дали твоята 9ка няма да е малка за отопление през зимата.Не си уточнил как ще го ползваш климатика.А от плазмата ефект има,но не е чудо на чудесата.
[quote=svilen angelov ]
Yovobg,аз съм с ASHB 12 LD във всекидневна+бокс(26 кв.м. общо),височина 2,50м.,изложение изток,тухла,междинен етаж.С ПВЦ дограма съм.Мисля да отоплявам зимата с климата.Дали твоята 9ка няма да е малка за отопление през зимата.Не си уточнил как ще го ползваш климатика.А от плазмата ефект има,но не е чудо на чудесата.
Еми мисля да се отоплявам с него,то по принцип е сега построено жилище ,тухла с изолазия,външна,а на въпроса дали да е 12-ката,не че ме притеснява разликата в цените,а по-скоро се блазня от по-високите COP i EER,и дали ще има разлика в месечното потребление на ел.енергия?
Еми мисля да се отоплявам с него,то по принцип е сега построено жилище ,тухла с изолазия,външна,а на въпроса дали да е 12-ката,не че ме притеснява разликата в цените,а по-скоро се блазня от по-високите COP i EER,и дали ще има разлика в месечното потребление на ел.енергия?
високият СОР е хубаво нещо,но най важното е да се осигури достатъчно мощност.не мисля че 12-ката ще ти гори повече.тя просто ще работи на по-ниски обороти от 9-ката.компресорите на двата са еднакви,12-ката компенсира с по-голям топлообменник.
Профил Ел. поща Лично Съобщение (Активен)
Re: Помогнете ми в избор на климатик
« Отговор #238 -: Днес в 23:22 »
Отговори с цитат
Мерси много,това го разбрах,а според теб добър избор ли е тази марка и този модел/
една от най добрите в момента.много висока мощност,поема високи натоварвания,безпроблемен дефрост зимата