Други варианти някой може ли да предложи?
Други варианти някой може ли да предложи?
Е за под 1000лв тва е климатика, по-добро няма. Вярно конвенционален е ама е добър. Аз лично си взех 2ра ръка със сума ти ексти, плазми, йони, обезвлажняване.Ама засега файда от тях няма
А от по-евтините инвертори може ли да се препоръча нещо?
Ако толкова искаш инвертор, погледни: HITACHI RAS/RAC-E10H2, PANASONIC CS/CU-UE12HKE.
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023416
- ОХЛАЖДАНЕ - 2.50 KW
- ОТОПЛЕНИЕ - 3.40 KW
http://impas-klima.com/index.php/inv...U-UE12HKE.html
# Охлаждане –3.5 KW (0.9 - 3.9 KW)
# Отопление – 4.25 KW (0.9 - 5.1 KW)
И двата са на 1000 лева
Ами сега? :D
[quote=Pa3KaTaH ]
Вземи си Хитачито.
На -15 и още надолу градуси не замръзва. Не се ства на буца лед и при варненските мъгли и температури под нулата, Има идеално обезкрежаване на външната пита. Аз съм с 14 ка. Тих е. Само на високи обороти на вътрешнот тяло малко се обаждат пластмасите но въпроса се решава с 1 бяла лепка.
Панасоник по - 7 гр не го търси - такива са писанията във форума.
Ако искаш ела му хвърли 1 ухо.
panasonic UE12 твърдо едното е 12 другото е 9 и това Hitachi е с едно малко безтегловно външно тяло. то става ама до 15м2 стая
Панасоника - много по добра машина от модел на Хитачи липсващ в каквито и да е сайтове освен БГ и с доста ниския КОП 3,86
Аз имам Е10Н2 от близо две години и половина.Топля изолирана северна стая /трапезария/, от около 17-18 квадрата.Две зими работи и топли без никакъв проблем.Не е замръзвал, дефроста е кратък и ефективен - оставя чиста пита дори и в най-голямата мъгла и студ, каквато беше предходната зима поне в Ямбол. Комфорта, който създава е добър, машината е достатъчно тиха.За учудване външното тяло е изключително тихо - на 2-3 метра трудно се разбира, че работи, освен когато заработи на пълна мощност първоначално.,Машината не се продава само в България, има я в доста страни от Европа.Направена е на базата на YH 4 на ХИТАЧИ.
@edi1
Остави .Зимата ще има тема - Панасоника ми не топли -помощ
Освен това в нета има пълна сервизна документация на тези неизвестени модел Хитачи Е10/14/Н2 за което не могат да се похвалят и Дайкин те даже.
Голяма битка и още по-голям батак в главата ми
Какво да взема последно?
Ако искаш топлина, ХИТАЧИ-то.Остави теориите, слушай тези, които ползват машините.
Здравейте,
хайде и аз да се включа във въпросите.
Каква марка и модел климатик ще ми препоръчате за стая 39 куб.м. с PVC дограма,последен етаж (тавана е бетонна плоча без топлоизолация).Според мен 12-ка ще върши работа,но не мога да реша каква марка да бъде.Склонен съм да извадя към 1100 лв с монтажа.
Ще се ползва както за отопление през зимата,така и за охлаждане през лятото,но акцента ще бъде върху отоплението.
Благодаря предварително
Моят съвет е първо да си направиш топлоизлация-вътрешна и после да си сложиш една инверторна 9-ка.2-3 см.изолация ще ти свърши работа,желателно е фибран/XPS/.Здравейте,
хайде и аз да се включа във въпросите.
Каква марка и модел климатик ще ми препоръчате за стая 39 куб.м. с PVC дограма,последен етаж (тавана е бетонна плоча без топлоизолация).Според мен 12-ка ще върши работа,но не мога да реша каква марка да бъде.Склонен съм да извадя към 1100 лв с монтажа.
Ще се ползва както за отопление през зимата,така и за охлаждане през лятото,но акцента ще бъде върху отоплението.
Благодаря предварително
Ще си избиеш парите за 1 година,отделно ще сложиш по-малка мощност климатик,откъдето допълнително ще спестиш пари
Стаята има само една външна стена,която е почти изцяло заета от прозорец и врата към терасата.Според мен смисъл има само от изолация на тавана.
Препоръчайте ми все пак един климатик 12-ка.