Някой знаели нещо повече за SANYO SAP-D28U,японсколи е и коя година е ?
Някой знаели нещо повече за SANYO SAP-D28U,японсколи е и коя година е ?
SANYO SAP-D28U, японски, 100 V, 2007-ма година.
Здравейте, реших и аз да се обзаведа с климатик - предимно за отопление и понеже не съм особено вещ ще помоля за малко помощ.
Става вапрос за:
- Г-образен хол с много добра изолация, размер 35кв.м, височина 2,60м.= 91кубика
- дограма - пластмасова - 8кв.м
- западно изложение
- ново строителство - тухла
- температурата на стаята не пада под 16градуса дори и в най-студените дни, без да е включвано никакво отопление.
- кухнята ми се намира в същото помещение отделена с барплот
- интересува ме климатик около 2000лв.
Моля да ми препоръчате варианти на климатици и евентуални стабилни фирми за закупуване и монтаж, за София.
Мерси, предварително на отзовалите се
ASY14LC,ASY14LG най добре или AWYZ14LB Nocria на Fujitsu,но всички са над 2000лв
200-300лв отгоре не са фатални....Първоначално публикувано от jori
...но тези които ми даваш като вариант са все 14ки - аз все си мислех, че 10ка ще ми е достатачна предвид това, че стаята е много добре изолирана и е доста топла....
Ако обиколиш магазините някъде може да ти кажат че и 7-ца/22/ще ти свърши работа,но на тебе ти трябват около 5,0кВ номинална отоплителна мощност.Ако е толкова добре изолирана и ASYB12LD на Fujitsu може да ти свърши работа/4,8 кВ номинал/но е на ръба,което означава че в най студените дни може да не ти стига.Имам предвид темп.от -15 и надолу...но тези които ми даваш като вариант са все 14ки - аз все си мислех, че 10ка ще ми е достатачна предвид това, че стаята е много добре изолирана и е доста топла....
Някой знае ли Европейският екливалент на SANYO SAP-D28U-100волта?
Не знам доколко е еквивалент, но най-добрият европейски Sanyo от тази мощност е:
Sanyo SAP-KRV94EHDX:
EER/COP: 5.0/5.0;
2.65 (0.90-3.80) 530 (250-1350)
3.60 (0.90-5.50) 720 (250-1450)
22 dB.
тоя съм го гледал на живо и е отлична изработkа ,няма да сбъркаш с покупката му ..Първоначално публикувано от to4nia
Дано,че избора на свестен Климатик било много трудна работа!
Вярно е. Да не се отказа от покупката на 100-волтовия D28U, че питаш за европейския му еквивалент?
Не,в понеделник трябва да кажа какъв съм избрал ,че имам запазен ден във Вторник за монтаж.
Здравейте! Искам да купя 2 климатика за две стаи. Едната е 16кв другата 24кв, съответно едната е малко над 40 кубика а другата малко над 60 кубика. Основно ще ги взимам за преходните периоди и охлаждане, но принципно може и за отопление, като гледам на къде вървят с ТЕЦ-а Като гледам ще ми трябва една 9-ка и една 12-ка.
За сега съм се спрял на fujitsu i fujitsu-general. От това, което прочетох до тук, става ясно, ч емай няма голяма разлика в двата климатика!
Принципно предпочитам да е малко по-мощен, за да знам, че има резерв от мощност, а не да не му достига.
Моля за съвет все пак! За до 1700лв на парче какво бихте ми препоръчали... Pnasonic, Fujitsu или нещо друго!
Благодаря предварително!
за тези пари можеш да вземеш 9LGC за малката стая и 12 LD на Fujitsu за голямата стая
Преполагам, че LD-то е с плазма!?
Мога ли да помоля за точен модел на климатиците, и евентуално коя(и) фирми ги доставят и имат добро име за тях. За София става дума.