недей Хайер .. с тоя бюджет си за конвенционална 12ка ,примерно на Дайкин или Фуджитсу .. няма читави инверторни 12ки за 1200 лв дори и без монтажа
недей Хайер .. с тоя бюджет си за конвенционална 12ка ,примерно на Дайкин или Фуджитсу .. няма читави инверторни 12ки за 1200 лв дори и без монтажа
в техномаркет има едни хитачита-14ен1 май бяха.не знам да им имам ли доверие.вносител е КиК
Сега има едни HITACHI RAS/RAC-E14H2 по новия модел на този HITACHI RAS/RAC-14EH1 за който пишеш. Аз също ги проучвам и не съм решил. Ако може някой компетентен да каже кой е по-добър от двата? Един техник беше казал, че 14EH1 е маалайзийско производство а E14H2 китайско, това дали е вярно и дали има значение?
понеже комунягите ни го .../нецензурна дума/... с газта парно най вече няма да има та въпроса ми е.стаи с квадратура 18квм-10квм-12квм.какви климатици ще ми трябват.апартамента има външна изолация пвц дограма и е среден.за по малките стаи предпочитам втора употреба.предварително благодаря
aad, всичко зависи от парите които си приготвил...За 10 и 12 квадратоватr стаr ти трябва малък климатик с топло отдаване към 3,2 kW - има много модели които биха ти свършили работа - друг е въпроса, че като четd, апартамент ти е среден... Ще ма ли възможност за монтаж във всички стаи?! За 18-те квадрата ти трябва нещо с топло отдаване между 3,6 и 4 kW...
Здравейте на всички.Нов сум тук и мисля че няма нужда да пиша неща от типа" знам че е често задаван въпрос и жие е писнало" и т.н.
Та на въпроса ми. реших от тази година да се отоплявам с климатик. става въпрос за стая 17.5 кв.м висока 2.65м. вътрешна с една тераса.тухлен.с pvc дограма.Таванът на цена ми е 1000лв. Ще се радвам да прочета мненията ви.щях да забравя климатикът ще работи вечер от 6 до 8 сутринта.
И през останалото време ще го изключваш от контакта ли?
Моля за помощ в избора между два модела Хиперинвертора на "Mitsubishi Heavy Industry" - SRK50ZFX-S (COP 3.61) или SRK63ZE-S1 (COP 3.82)! Става въпрос за отопление на еднофамилна (едноетажна) къща с
добра изолациа (10см стиропор), хубава дограма, к-стъкла и т.н. Помещението за което изпитвам трудности в избора е 39 м2 с голям френски прозорец 3.5 на 2м. и два по малки 1.8 на 1.6м. с височина 2.4 или 94 м3 - 94*0.70 кW = 6.6 kW необходима номинална отоплителна мощност. SRK50ZFX-S по номинал е 6 kW, а SRK63ZE-S1 е 7.1 !!! единия ми се струва малък, другият пък голям. Изкам да отблежа че на първо място държа на комфорта в стаята защото това е всекидневна и трапезария, най-обитаваната стая. Притесневам се че ако сложа по големия (вътрешното ми тяло е доста по голямо - 381 х 1098 х 248), ще духа повече и ще създава неприятно течение в стаята. Не изкам да го преоразмерявам, но изкам и да не студувам. Държа на комфорта, цената на климатика няма значение, но цената на тока който ще плащан не е маловажен.
В Малайзия се правят само големите хитачита - 5 kW и нагоре (за сплитове говоря). Сега не ги сглобявам аз, че да съм 100% сигурен, но такава ми е информацията. А всички малки са в Китай. Има и Японски RAS/RAC-XXYHJ6, но и те колко са Японски никой не може да знае.Първоначално публикувано от it_78_
LRR, SRK50ZFX-S го няма - има SRK50ZGX-S COP 3,61 на цена 3047 лв и със същите параметри.
63ZE-S1 COP 3,82 мисля, че ще ти е голям - 3093 лв.
За тези пари бих взел новото, което излезе от Mitsubishi Heavy:
SRK50ZHX-S - продължението на ZGX-S серията, има го само при мощните модели:
Охлаждане: Отопление: Конс. охл. Конс. отопл. Клас EER COP Цена:
5,0 (0,7-6,2) 6,0 (0,7-8,8) 1,3 (0,2-2,22) 1,35 (0,2-2,26) A/A 3,85 4,44 3 188 лв
Просто няма такъв мощен климатик с такъв висок COP!
Благодаря ти много за точния и изчерпателен отговор. От каде мога да го купя този модел (SRK50ZHX-S) ? На страницата на Кондекс ми излязоха само моделите които описах в предишния ми пост ?
Точно оттам. Страницата не е ъпдейтната. Ако искаш дай мейл на лични да ти пратя актуалната ценова листа, наскоро аз им я исках.
emaila ми е lrrstudio@yahoo.com благодаря предварително !
Такаа, понеже и аз съм на абсолютно същото положение и съм направил известно проучване хем ще изкажа мнение хем ще искам и аз помощ от много по-знаещите от мен.
Та, аз вече имам една мидея 12HRI Която се справя доста добре през зимата.
Трябва ми някаква 9ка от този тип и то до цена 1000лв.
Исках пак мидея, но от известно време едно ме притеснява COP на мидеята е към 2,5-2,6, което е направо в дъното на класацията.
За сравнение osaka 09 sbp и haier HSV 09 R2 DB са с COPове 3 и 3,6 съответно.А са на малко по високи цени от мидеята.
Моля за коментар, защото климата ще се използва основно за отопление и въпроса е найстина да не остана пре....цакан :-).
Та найстина моля да коментирате тези варианти, като вземете предвид че HAIER - а е DC инвертор, има ли смисъл от него и дали ще отоплява по-добре от мидеята.
Друго което ми направи впечатление е една ОСАКА 12 със COP към 4 за цена около 900лв инвертор.
Като впечатление могха да кажа че МИДЕЯТа ми 12hri която ползвам досега не е имала и идея да се залядява зимата, което прави много добрео впечатление на фона на оплакванията тук.