На всички климатици пласмасите пукат,на някой повече,на други по-малко.
На всички климатици пласмасите пукат,на някой повече,на други по-малко.
Чак пък хич да не пукне? нито веднъж ли? ... моя в къщи без майтап да е пукнал 3-4 пъти от как е монтиран и то съвсеееем леко "скръц" - може ли да се каже че е изключение? 
П.С. като се замисля обаче може и да поизлъгах малко за бройките ... в общи линии и повече да е пукал изобщо не ми е направило впечатление.
ORLIN NIKOLOV - яко ли ти скърца? дразни ли много?
Здравейте,
Помогнете ми в избора на 2 климатика за отопление- става въпрос за стая 15м2, височина 2.7м и стая 18м2 със същата височина. И двете са вътрешни, на среден етаж, ново строителство, северно изложение, пвц дограма, външна топлоизолация, а отвътре с гипскартон. Около 3000лв общо за двата климатика, с монтажа. Благодаря предварително.
Ами незнам колко е яко ама като работи телевизора в стаята се чува ясно и да сам по точен то е между скарцане и пукане даже като се замисля повече наподобява пукане вначалото по често се чува и сас времето сякаш интервалите на пукане стават по големи и се чува по рядко, ама аз най много сам го пускал около 30 мин.
Не думай........по мнението на някои колеги от форума в други теми, относно шумовете от вътрешните тела, само ти го чуваш този шум, той или не същуствува или е толкова слаб, че си внушаваш......... , или дори и да го чуваш, това е нормално.............. /това в кръга на шегата/.Опитай да затегнеш или да развиеш леко болтовете на корпуса.Спорем мен отново всичко е до монтажа.Ако машината е закрепена под напрежение на планката, то при разширяването се чуват слаби или силни шумове.Аз пък определено ви казвам, че моето 9LD не пука изобщо досега.Ще видим зимата ,когато има по-големи температурни разлики.ХИТАЧИ-то ми есъщото - до сега вече две години нито се чува фреона, нито пука пластмасата.
Въпроса ти е за "Тема: Климатици Fujitsu General - впечатления" - постави го там, срещал съм хора с твоя модел - може някой да сподели при него как е. За другото Еди ме изпревари и е абсолютно прав по въпроса.Първоначално публикувано от ORLIN NIKOLOV
Конвенционалните пукат повече,защото има повече температурни разлики-при всяко тръгване и спиране на компресора,а сега понеже е и по топло -по-често спира и тръгва.
[quote=veszxr ]
Здравейте!Кажете някакви отзиви за този модел на Панасоник CS/CU-TE9HKE,както и 12-ката му,заслужава ли си и да не е от въпросните модели 2006 г.,ако не става може и нещо подобно за около тея парички,двете 9-ки са ми за 2 стаи по 13 км2,а 12-та за хол 33 км2,мерси!
P.S. Имах в предвид квадратни метра ,не километра sorry!
Никой ли няма впечатления от този модел?
12-ката няма да ти стига за 33м2,трябва ти поне 15-ка.
хе хе не всички пукат не всички....но кои не пукат няма да ви кажа...Първоначално публикувано от jori
Няма нужда и ние можем да се сетим - пукането е обратно пропорционално на цената - знае го всяко хлапе  ... като "друсането" при автомобилите  и т.н.Първоначално публикувано от ssilent
Никой от мойте никога не е пукал при отопление!Първоначално публикувано от ssilent
P.S.-Вижте в последните ми постинги какви климатици имам
Може ли някой да каже Хитачи ras-e14h2, дали стават за отопление на стая 50м3 с 2 външни стени и калпава дограма.
Ще ти свърши работа....Първоначално публикувано от lubo9