има си цяла тема по тези и други въпроси ако всеки почне да пуска тема за всичко къде ще му излезе краяПървоначално публикувано от zlostar84
има си цяла тема по тези и други въпроси ако всеки почне да пуска тема за всичко къде ще му излезе краяПървоначално публикувано от zlostar84
Мили хора,
Съжалявам, че първото ми мнение е въпрос, но ми е необходим спешен съвет от хора, които разбират.
Каква е разликата между следните модели климатици:
Toshiba RAS-B 13 SKVP-E - Daiseikai
TOSHIBA RAS-13SAVP-E
В магазина ми обясниха, че съществена разлика нямало, само дизайна на вътрешното или външното тяло.
Помещението, което ще отоплявам е около 33 кв. м. при височина 2,60 м.
Имам бебенце на 3 месеца - предполагам, че това също е от значение при избора на климатик.
Кой от двата бихте предпочели? Моля, ако някой знае и по-добри алтернативи в този ценови диапазон да ги сподели.
Ще съм Ви благодарна много!
Здравейте отново!
Онзи http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg295103 въпрос пак е на дневен ред.
В момента съм се спрял на:
Mitsubishi Electric - MSZ/MUZ GB50VA
Mitsubishi H.I. - SRK / SRC 50 ZG-S
и двете излизат около 2500 лв. с монтажа
И сега - кое от двете да избера и ако има нещо по - добро казвайте кое е то докато не съм направил някоя глупост.
RAS-B 13 SKVP-E - Вътрешното тялоПървоначално публикувано от fozyto
RAS-13SAVP-E - Външното тяло на същия много добър модел.
Но малко ще е малък за 33 кв. м. при височина 2,60 м.Има RAS-B16SKVP-E RAS-16SAVP-E
fozyto, За това помещение ти трябва отдавана мощност на отопление към 6 800 W.
Първо намери кои модели я отдават и после гледай цените.
deian имали нови модели MITSUBISHI SRK ZHX-S при 25 и 35-те
dan66, valen1
Благодаря за отговорите - заблудила съм се, че ще е достатъчен... Ако не се лъжа го дават за 85 м3, а помещението ми е 88 м3. Следващият модел е за 115 м3 - няма ли да е прекалено мощен?
Моля, дайте съвет какъв да сложа за всекидневна 88 м3, добра топлоизолация, качествена дограма. Бюджета ми е до 2700 с включен монтаж.
Поздрави!
Не, при 25-ците и 35-ците актуалните модели още са ZGX-S.Първоначално публикувано от cecko24
fozyto, Кубатурата посочена в магазините до която пишат че е подходящ даден модел се отнася за режим охлаждане.
В интерес на търговците е да пишат че, климатика е подходящ за по-голяма кубатура или в случая с втората употреба да пишат че климатика е 10-ка, пък той да е 8-ца.
Не искам да препоръчвам марка и модел, всеки има различни предпочитания и критерий за това което му трябва. Ако мислиш че и по-малка мощност ще свърши работа, сложи един климатик сега а пък после ако мощността не е достатъчна, сложи още един.
Тия СОР не са критерия за работата на климатика. И като търсиш пак мидея да ти кажа че има вече модели DC инвертор каласА.Първоначално публикувано от zandor
valen1
За търговците спор няма
Въпросът при мен е, че до скоро използвахме климатика единствено за охлаждане през лятото. Тази зима сме в ново жилище, а газта ще се пуска догодина.
В интерес на истината доста теми отворих във форума, но темата за климатиците е необятна, а зимата идва... Както казах с бебенце на по-малко от 3 месеца сме и затова съм така настоятелна за съвет - моля да ме извините
В спалнята 13 м2 сложихме ADAX 1,5 kW- много сме доволни, но във всекидневната трябва да сложим поне 2х2kW и затова се спряхме твърдо на качествен климатик.
6 800 W средна или максимална мощност трябва да е - така като гледам май повечето са около 5 и нещо средна, а максималната стига и до 8 kW.
Лека вечер!
Мисля, че и нещо около 5,5 kW би те устроило. Номинално!
Най-хубавото в тоя форум е търсачката......Писано е с желение и най-вече МНОГО!!!!!
Просто трябва да се прочете!
[quote=fozyto ]
Мили хора,
Съжалявам, че първото ми мнение е въпрос, но ми е необходим спешен съвет от хора, които разбират.
Каква е разликата между следните модели климатици:
Toshiba RAS-B 13 SKVP-E - Daiseikai
TOSHIBA RAS-13SAVP-E
В магазина ми обясниха, че съществена разлика нямало, само дизайна на вътрешното или външното тяло.
Помещението, което ще отоплявам е около 33 кв. м. при височина 2,60 м.
Имам бебенце на 3 месеца - предполагам, че това също е от значение при избора на климатик.
Кой от двата бихте предпочели? Моля, ако някой знае и по-добри алтернативи в този ценови диапазон да ги сподели.
Ще съм Ви благодарна много!
[/quote
Климатика е перфектен но е малък за помещението ти,вземи си 16ка за да си спокоен отвсякъде!
СОР не топли! Вземи си мидея!Първоначално публикувано от zandor