Страница 39 от 95 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 1411

Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Цитат Първоначално публикувано от zlostar84
    Здравейте на всички.Нов сум тук и мисля че няма нужда да пиша неща от типа" знам че е често задаван въпрос и жие е писнало" и т.н.

има си цяла тема по тези и други въпроси ако всеки почне да пуска тема за всичко къде ще му излезе края

2.  

3. Тук е от
    Oct 2008

Мили хора,

Съжалявам, че първото ми мнение е въпрос, но ми е необходим спешен съвет от хора, които разбират.

Каква е разликата между следните модели климатици:

Toshiba RAS-B 13 SKVP-E - Daiseikai
    TOSHIBA RAS-13SAVP-E

В магазина ми обясниха, че съществена разлика нямало, само дизайна на вътрешното или външното тяло.

Помещението, което ще отоплявам е около 33 кв. м. при височина 2,60 м.
    Имам бебенце на 3 месеца - предполагам, че това също е от значение при избора на климатик.

Кой от двата бихте предпочели? Моля, ако някой знае и по-добри алтернативи в този ценови диапазон да ги сподели.

Ще съм Ви благодарна много!

4. Тук е от
    Apr 2008

Здравейте отново!
    Онзи http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg295103 въпрос пак е на дневен ред.
    В момента съм се спрял на:
    Mitsubishi Electric - MSZ/MUZ GB50VA
    Mitsubishi H.I. - SRK / SRC 50 ZG-S

и двете излизат около 2500 лв. с монтажа
    И сега - кое от двете да избера и ако има нещо по - добро казвайте кое е то докато не съм направил някоя глупост.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от fozyto

TOSHIBA RAS-13SAVP-E

В магазина ми обясниха, че съществена разлика нямало, само дизайна на вътрешното или външното тяло.

Имам бебенце на 3 месеца - предполагам, че това също е от значение при избора на климатик.

Кой от двата бихте предпочели? Моля, ако някой знае и по-добри алтернативи в този ценови диапазон да ги сподели.
    RAS-B 13 SKVP-E - Вътрешното тяло
    RAS-13SAVP-E - Външното тяло на същия много добър модел.
    Но малко ще е малък за 33 кв. м. при височина 2,60 м.Има RAS-B16SKVP-E RAS-16SAVP-E

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

fozyto, За това помещение ти трябва отдавана мощност на отопление към 6 800 W.

Първо намери кои модели я отдават и после гледай цените.

7. Тук е от
    Dec 2007

deian имали нови модели MITSUBISHI SRK ZHX-S при 25 и 35-те

8.  

9. Тук е от
    Oct 2008

dan66, valen1

Благодаря за отговорите - заблудила съм се, че ще е достатъчен... Ако не се лъжа го дават за 85 м3, а помещението ми е 88 м3. Следващият модел е за 115 м3 - няма ли да е прекалено мощен?

Моля, дайте съвет какъв да сложа за всекидневна 88 м3, добра топлоизолация, качествена дограма. Бюджета ми е до 2700 с включен монтаж.

Поздрави!

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от cecko24
    deian имали нови модели MITSUBISHI SRK ZHX-S при 25 и 35-те
    Не, при 25-ците и 35-ците актуалните модели още са ZGX-S.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

fozyto, Кубатурата посочена в магазините до която пишат че е подходящ даден модел се отнася за режим охлаждане.

В интерес на търговците е да пишат че, климатика е подходящ за по-голяма кубатура или в случая с втората употреба да пишат че климатика е 10-ка, пък той да е 8-ца.

Не искам да препоръчвам марка и модел, всеки има различни предпочитания и критерий за това което му трябва. Ако мислиш че и по-малка мощност ще свърши работа, сложи един климатик сега а пък после ако мощността не е достатъчна, сложи още един.

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от zandor
    Такаа, понеже и аз съм на абсолютно същото положение и съм направил известно проучване хем ще изкажа мнение хем ще искам и аз помощ от много по-знаещите от мен.
    Та, аз вече имам една мидея 12HRI Която се справя доста добре през зимата.
    Трябва ми някаква 9ка от този тип и то до цена 1000лв.
    Исках пак мидея, но от известно време едно ме притеснява COP на мидеята е към 2,5-2,6, което е направо в дъното на класацията.
    За сравнение osaka 09 sbp и haier HSV 09 R2 DB са с COPове 3 и 3,6 съответно.А са на малко по високи цени от мидеята.
    Моля за коментар, защото климата ще се използва основно за отопление и въпроса е найстина да не остана пре....цакан :-).
    Та найстина моля да коментирате тези варианти, като вземете предвид че HAIER - а е DC инвертор, има ли смисъл от него и дали ще отоплява по-добре от мидеята.
    Друго което ми направи впечатление е една ОСАКА 12 със COP към 4 за цена около 900лв инвертор.

Като впечатление могха да кажа че МИДЕЯТа ми 12hri която ползвам досега не е имала и идея да се залядява зимата, което прави много добрео впечатление на фона на оплакванията тук.
    Тия СОР не са критерия за работата на климатика. И като търсиш пак мидея да ти кажа че има вече модели DC инвертор каласА.

13. Тук е от
    Oct 2008

valen1

За търговците спор няма

Въпросът при мен е, че до скоро използвахме климатика единствено за охлаждане през лятото. Тази зима сме в ново жилище, а газта ще се пуска догодина.
    В интерес на истината доста теми отворих във форума, но темата за климатиците е необятна, а зимата идва... Както казах с бебенце на по-малко от 3 месеца сме и затова съм така настоятелна за съвет - моля да ме извините

В спалнята 13 м2 сложихме ADAX 1,5 kW- много сме доволни, но във всекидневната трябва да сложим поне 2х2kW и затова се спряхме твърдо на качествен климатик.

6 800 W средна или максимална мощност трябва да е - така като гледам май повечето са около 5 и нещо средна, а максималната стига и до 8 kW.

Лека вечер!

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Мисля, че и нещо около 5,5 kW би те устроило. Номинално!

16. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Най-хубавото в тоя форум е търсачката......Писано е с желение и най-вече МНОГО!!!!!
    Просто трябва да се прочете!

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

[quote=fozyto ]
    Мили хора,

Съжалявам, че първото ми мнение е въпрос, но ми е необходим спешен съвет от хора, които разбират.

TOSHIBA RAS-13SAVP-E

Ще съм Ви благодарна много!
    [/quote

Климатика е перфектен но е малък за помещението ти,вземи си 16ка за да си спокоен отвсякъде!

18. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от zandor
    Такаа, понеже и аз съм на абсолютно същото положение и съм направил известно проучване хем ще изкажа мнение хем ще искам и аз помощ от много по-знаещите от мен.
    Та, аз вече имам една мидея 12HRI Която се справя доста добре през зимата.
    Трябва ми някаква 9ка от този тип и то до цена 1000лв.
    Исках пак мидея, но от известно време едно ме притеснява COP на мидеята е към 2,5-2,6, което е направо в дъното на класацията.
    За сравнение osaka 09 sbp и haier HSV 09 R2 DB са с COPове 3 и 3,6 съответно.А са на малко по високи цени от мидеята.
    Моля за коментар, защото климата ще се използва основно за отопление и въпроса е найстина да не остана пре....цакан :-).
    Та найстина моля да коментирате тези варианти, като вземете предвид че HAIER - а е DC инвертор, има ли смисъл от него и дали ще отоплява по-добре от мидеята.
    Друго което ми направи впечатление е една ОСАКА 12 със COP към 4 за цена около 900лв инвертор.

Като впечатление могха да кажа че МИДЕЯТа ми 12hri която ползвам досега не е имала и идея да се залядява зимата, което прави много добрео впечатление на фона на оплакванията тук.
    СОР не топли! Вземи си мидея!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 95 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе