... или FUJITSU GENERAL
Модел: ASYA 14LGC
... или FUJITSU GENERAL
Модел: ASYA 14LGC
ASYB 12 LD на фуджицу ти е достатъчен
Разгледах модела на фуджицу ASYB 12 LD и много ми хареса - особено плазмения филтър, а и цената е поносима. Може би ще си взема такъв или дайкина, който ми препоръча.
За фуджицуто ме интересува на колко сантиметра от тавана се монтира вътрешното тяло и дали при достигане на зададената температура при отопление се изключва въздушната струя, защото иначе ми се струва, че ще създава неприятно усещане и предразполага към схващане и настинки.
минимум на 8 см от тавана.Инвертора рядко изключва вътрешен вентилатор,само ако надвишава зададената темп. с повече от 2 градуса.
Комфорта е по-голям при подовите.
Мерси Йори
...някакви други мнения.....
Минимума от тавана е 5см за ЛД_то. То къде 5 там и 8, ама по-добре да сме точни. http://www.jac.ru/general/docs/rac-p...9314989018.pdf
При номинал 3.2кВ да отдава 3кВ на (-15*) това твърдение достоверно ли е? Имаш ли и за други марки/модели информация как се изменя мощноста при различна външна температура?Първоначално публикувано от edi1
П.С. Да не си гледал от спецификацията за МАКСИМАЛНИЯ капацитет, обаче който както знаем трае минути и дефакто няма полза от тая табличка - дават я само за застраховка според мен че си предупреден за консумацията(ако си засечеш че удря тавана - да не се чудиш от какво е ).
Доостоверна е.Това е топлоотдаването при -15 градуса на 100% натоварване на компресора.Табличката я бях дал в две други теми, там е коментирана.
тоест не топлоотдава 3 киловата тъй като 100% натоварване на компресора трае около 20 минути най много ...
На 50% топлоотдава 1,5 КВ с КОП 2,27, на 70% - 2,1 КВ с КОП 2,21, на 80% - 2,4Кв с КОП 2,2.Мисля, че са много добри показателите.
показателите са по скоро средни ,а номиналните обороти на компресора са около 40% от максималните и с около 1кВ топлоотдаване номинално при -15 какво помещение се отоплява ? Те за това японските 10ки ги дават за 12-13 квадрата ,да не им ги чукаш в тиквите при -15 ...
При 40% е 1,2 КВ.Не виждам проблем машината да си работи с 50-70% мощност.Посочи ми друга машина в този клас с такива показатели, за да направим сравнение.Например FD25 при -10 имат топлоотдаване около 1,9 КВ при номинална мощност, а при по-ниски изобщо няма данни.
Интересно е да се коментира диапазона на топлоотдаване и времето на работа на инвертора при определено натоварване.
Например за номинала ясно, но той е при +7*. Какво става с номинала при -15* - нали тогава според таблиците няма 50% натоварване на компресора - има само нагоре. Ако при -15 са нужни 3 kW за отопление, а номинала на климатика е 3 kW, то по какъв начин ще работи за да ги изкара?
Изобщо има ли зависимост при какви температури какво е натоварването на компресора или може и при -15* в дадени условия да работи на 10%?
Ами пак зависи според мен от топлозагубата - ако при -15 градуса е да речем 800 вата, машината ще си работи на съответното натоварване за да компенсира тази загуба, а не на 100%.