Страница 10 от 95 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 1411

Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Цитат Първоначално публикувано от marty_cool
    Проблема е финансов но ще обмисля и варианта за 2 по малки. Въпреки, че и в двете стай има радиатори който ще работят обикновенно вечер. Очаквам да има разлика в температурата на двете стай, но си мисля, че няма да е голяма имайки предвид че ако се монтира да духа срещу вратата на отворена врата. Най-вероятно през ноща ще е затворена вратата, а само през деня ще топли и двете стай.
    Е искаш съвет, а си държиш на твойто.
    Ми няма да стане. Или ефекта ще е много спорен. Във всеки случай ако го има ще е под 50%, освен ако не преоразмериш машината.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Да и ще му духа в главата

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Какъв ми препоръчвате по голям от 12-ка или два 9-ки или може би 7-ци. Кой вариант би бил по икономичен от страна на консумирана ел. енергия? Не държа на своето просто описвам как си представям ситуацията. При познат съм виждал как с една 12-ка по същия начин отоплява две стай с коридор като стайте са малко по големи от мойте. При монтажа естествено са му казали, че неможе с единия климатик да ползва за двете стай, но той си държеше отворени вратите. Може би се претоварва така климатика незнам, но той казва че успява да ги стопли двете.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2008

7-ци не в никакъв случай. сложи 2 хубави 9-ки. ако слагаш 1 трябва да е с малко вътрешно тяло и ниско ниво на шум за да не ти бучи в стаята. Избор: Панасоник е15 малко вътрешно голямо външно добра цена - 1800 лева или Фуджицу 14 инвертор много добър избор цена около 2100, за сведение една хубава 12-ка е около 1500 лева, но при Фуджицу-то имаш 2кВт отоплителна мощност повече

6. Тук е от
    Jul 2008

Пичове,пак съм аз(неориентирания)-надявам се да ми е за последно!....Консултирах се с фирма,която ми препоръча за моята прословута 21кв.стая(южна)...модела на GENERAL Фуджицу:

..ASHB 9LD -1790лв.с монтажа(препорчаха ми я пред 12LGC,заради по-голямата отоплителна мощ макар и да е 9-ка),а гаранцията е 3 години без да се налага обслужване от страна на фирмата през този период за профилактика.(споделиха ,че по принцип не се налага такава от тяхна страна за тези 3 години)Допаднаха ми и като отношение и разбиране!Готини хора!

И все пак Въпросът е: Дали да се спра на тази девятка,която си върви и с доста екстри, или да послушам съвета на ...един от вас тук..,който ми препоръча Малоазийски Панасоник Е12НКЕ,чиято цена е 1619лв. с монтажа!??!!?ЦЕНАТА ОТ БЛИЗО 180лв.мога да я прежаля в името на По-доброто и качествено!!!Обещавам да не додявам повече,че колкото повече питам ,повече се ОБАТАЧВАМ,а разполагам с 4 дни за да направя избора си!Благодаря предварително на онези от Вас,които не се дразнят от Колебанието ми ,а ще ми дадат компетентен съвет!

7. Member
    Тук е от
    Jul 2008

9-ката е супер с перлен дизайн и действително много добри показатели. Относно обслужването преполагам че имаш кола и я караш на сервиз за смяна на масла и др. такива. Същото е и с климатиците. Просто трябва да се преглеждат всяка година- наличие на хладилен агент, замърсеност на вътрешно, външно тяло и т.н. това е прословутата профилактика, която е Задължително да се прави. Иначе не е коректно да се сравняват 9 и 12 климатиците са един клас - най-високия

8.  

9. Тук е от
    Jul 2008

Значи да поръчвам смело 9-ката и да ми дойде сърце на място?

10. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от bigmouth
    9-ката е супер с перлен дизайн и действително много добри показатели. Относно обслужването преполагам че имаш кола и я караш на сервиз за смяна на масла и др. такива. Същото е и с климатиците. Просто трябва да се преглеждат всяка година- наличие на хладилен агент, замърсеност на вътрешно, външно тяло и т.н. това е прословутата профилактика, която е Задължително да се прави. Иначе не е коректно да се сравняват 9 и 12 климатиците са един клас - най-високия
    Не че съм против ПЕРЛЕНИЯ дизайн-ама дизайна не топли,както не топли или охлажда йонизатора,плазмата и т.н. екстри...Решавай сам.Даваш доста пари,за екстри,които едва ли ще усетиш!По-добре според мен по-мощна машина за да имаш запас от ефективна мощност!И в случая PANASONIC-а 12 е на по-добра цена от FUJI/FUJITSU,GENERAL/.Ама,твоя работа!

11. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Според мен трее да се види тоя Panasonic до колко градуса го дават да работи производителите . Щото до колкото си спомнях поичето Panasonic ги дават да бацат до -5 градуса , a от друга страна FUJI/FUJITSU,GENERAL го дават до -15. Отностно плазма филтара , ASHА 9LC е същия без плазмен филтър.
    Aз лично бих шибнал една 12-ка LC FUJI/FUJITSU,GENERAL , без филтри милтри Тя 12-ка LC май е на една цена с 9-ка LD, не помня

12. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от lada2107
    Според мен трее да се види тоя Panasonic до колко градуса го дават да работи производителите . Щото до колкото си спомнях поичето Panasonic ги дават да бацат до -5 градуса , a от друга страна FUJI/FUJITSU,GENERAL го дават до -15. Отностно плазма филтара , ASHА 9LC е същия без плазмен филтър.
    Aз лично бих шибнал една 12-ка LC FUJI/FUJITSU,GENERAL , без филтри милтри Тя 12-ка LC май е на една цена с 9-ка LD, не помня
    Те/Панасоника/бацат и до -20,ама колко топли е въпроса.Същото е и за Фуджи/Фуджитсу,Дженерал/-работят.
    Според мен критериите за "топлене" са доста СУБЕКТИВНИ.Може и 5000 лв да е един климатик,ама като има 1 месец мъгла и ниски температури/както тази година/-забрави... angel

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

2 седмици вземи ,по 1200 лв са на Фуджитсу

14.  

15. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от chorbaka
    Здравейте на Всички!
    Искам да попитам дали за около 1500лв ще успея да си взема добър инвертор Дайкин(ако може да посочите точен модел). Мисля че 9-ка ще ми свърши работа ,тъй като стаята ми е 16 квадрата.
    Извинявам се ако ставам нахален ,но никой не ми обърна внимание на предния пост, затова отново си питам

16. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Да!От ПЛАМЕА-Хасково 1480 лв с монтаж и фактура 12000 bTu/35/
    Най-добрите за монтаж и сервиз-ама и цените са добри

17. Тук е от
    Jul 2008

Спрял съм се на Fijitsu ASHA12LG и AOYR12LGC и Fuji RS12LGC помогнете ми да разбера разликата между климатиците и дали ще са подходящи за отоплението на 2 преходни стаи с обща квадратура 17 кв. м. или 43 куб. м.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Какво значи преходни...с врата или с половин стена?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 95 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе