Е искаш съвет, а си държиш на твойто.Първоначално публикувано от marty_cool
Ми няма да стане. Или ефекта ще е много спорен. Във всеки случай ако го има ще е под 50%, освен ако не преоразмериш машината.
Е искаш съвет, а си държиш на твойто.Първоначално публикувано от marty_cool
Ми няма да стане. Или ефекта ще е много спорен. Във всеки случай ако го има ще е под 50%, освен ако не преоразмериш машината.
Какъв ми препоръчвате по голям от 12-ка или два 9-ки или може би 7-ци. Кой вариант би бил по икономичен от страна на консумирана ел. енергия? Не държа на своето просто описвам как си представям ситуацията. При познат съм виждал как с една 12-ка по същия начин отоплява две стай с коридор като стайте са малко по големи от мойте. При монтажа естествено са му казали, че неможе с единия климатик да ползва за двете стай, но той си държеше отворени вратите. Може би се претоварва така климатика незнам, но той казва че успява да ги стопли двете.
7-ци не в никакъв случай. сложи 2 хубави 9-ки. ако слагаш 1 трябва да е с малко вътрешно тяло и ниско ниво на шум за да не ти бучи в стаята. Избор: Панасоник е15 малко вътрешно голямо външно добра цена - 1800 лева или Фуджицу 14 инвертор много добър избор цена около 2100, за сведение една хубава 12-ка е около 1500 лева, но при Фуджицу-то имаш 2кВт отоплителна мощност повече
Пичове,пак съм аз(неориентирания)-надявам се да ми е за последно!....Консултирах се с фирма,която ми препоръча за моята прословута 21кв.стая(южна)...модела на GENERAL Фуджицу:
..ASHB 9LD -1790лв.с монтажа(препорчаха ми я пред 12LGC,заради по-голямата отоплителна мощ макар и да е 9-ка),а гаранцията е 3 години без да се налага обслужване от страна на фирмата през този период за профилактика.(споделиха ,че по принцип не се налага такава от тяхна страна за тези 3 години)Допаднаха ми и като отношение и разбиране!Готини хора!
И все пак Въпросът е: Дали да се спра на тази девятка,която си върви и с доста екстри, или да послушам съвета на ...един от вас тук..,който ми препоръча Малоазийски Панасоник Е12НКЕ,чиято цена е 1619лв. с монтажа!??!!?ЦЕНАТА ОТ БЛИЗО 180лв.мога да я прежаля в името на По-доброто и качествено!!!Обещавам да не додявам повече,че колкото повече питам ,повече се ОБАТАЧВАМ,а разполагам с 4 дни за да направя избора си!Благодаря предварително на онези от Вас,които не се дразнят от Колебанието ми ,а ще ми дадат компетентен съвет!
9-ката е супер с перлен дизайн и действително много добри показатели. Относно обслужването преполагам че имаш кола и я караш на сервиз за смяна на масла и др. такива. Същото е и с климатиците. Просто трябва да се преглеждат всяка година- наличие на хладилен агент, замърсеност на вътрешно, външно тяло и т.н. това е прословутата профилактика, която е Задължително да се прави. Иначе не е коректно да се сравняват 9 и 12 климатиците са един клас - най-високия
Значи да поръчвам смело 9-ката и да ми дойде сърце на място?
Не че съм против ПЕРЛЕНИЯ дизайн-ама дизайна не топли,както не топли или охлажда йонизатора,плазмата и т.н. екстри...Решавай сам.Даваш доста пари,за екстри,които едва ли ще усетиш!По-добре според мен по-мощна машина за да имаш запас от ефективна мощност!И в случая PANASONIC-а 12 е на по-добра цена от FUJI/FUJITSU,GENERAL/.Ама,твоя работа!Първоначално публикувано от bigmouth
Според мен трее да се види тоя Panasonic до колко градуса го дават да работи производителите . Щото до колкото си спомнях поичето Panasonic ги дават да бацат до -5 градуса , a от друга страна FUJI/FUJITSU,GENERAL го дават до -15. Отностно плазма филтара , ASHА 9LC е същия без плазмен филтър.
Aз лично бих шибнал една 12-ка LC FUJI/FUJITSU,GENERAL , без филтри милтриТя 12-ка LC май е на една цена с 9-ка LD, не помня
![]()
Те/Панасоника/бацат и до -20,ама колко топли е въпроса.Същото е и за Фуджи/Фуджитсу,Дженерал/-работят.Първоначално публикувано от lada2107
Според мен критериите за "топлене" са доста СУБЕКТИВНИ.Може и 5000 лв да е един климатик,ама като има 1 месец мъгла и ниски температури/както тази година/-забрави... angel
2 седмици вземи ,по 1200 лв са на Фуджитсу
Извинявам се ако ставам нахален ,но никой не ми обърна внимание на предния пост, затова отново си питамПървоначално публикувано от chorbaka
![]()
Да!От ПЛАМЕА-Хасково 1480 лв с монтаж и фактура 12000 bTu/35/
Най-добрите за монтаж и сервиз-ама и цените са добри![]()
Спрял съм се на Fijitsu ASHA12LG и AOYR12LGC и Fuji RS12LGC помогнете ми да разбера разликата между климатиците и дали ще са подходящи за отоплението на 2 преходни стаи с обща квадратура 17 кв. м. или 43 куб. м.
Какво значи преходни...с врата или с половин стена?