мерси
и аз мислех Fujitsu,но гледах и икономията
а и другите ги дават за 25 квадрата???
мерси
и аз мислех Fujitsu,но гледах и икономията
а и другите ги дават за 25 квадрата???
Икономия, ама студа надделява зимно време. Особено ако сложиш онази последната 22-ка в 25-те кв.м. Не казвам да не вземаш 100-волтов, просто ти трябва 35-ца от тях.
Може ли мнение за Daikin FTXG 25 благодаря предварително
Мнение за качеството и дали си заслужава парите? Вие бихте ли си сложили такъв климатик? Общо взето ме интересува какви плюсове и минуси има все пак е около 2000 лв. Благодаря ви.
Минуса му е цената.
Плюсове-след като ти го монтират,забравяш за монтажната фирма,защото не се налага да ги викаш.
забравяш и за климатика,защото не го чуваш/само не забравяй филтрите/
Аз бих си сложил подов ,но това е друга тема
остава и 2те хиляди лева да забрави моето мнение е че тоя климатик е прекалено скъп за това което предлага ,в тоя клас има подобни машини но с 400-500 лв по евтини
ако кажеш и кои са те.
тука имаше едно много добро изследване на Valen1:
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg312534
OK
значи 12LGC на Fujitsu ще е машината
ако някой може да ми даде съвет за нещо друго до 1500 лв за 25 квадрата
Може ли малко повече инфо за изброените модели ,кой е по-добър (с повечко екстри ) и ще ми топли 18м2 ,43куб. с 2 външни стени последен етаж !
1.Mitsubishi MSZ-GC25VA
2.FUJITSU ASHA-09LGC
3.Daikin FTXS-25 D по-скъпичък от др.два за жалост
Заглеждах се по FTXS-25 G ама ми идва малко по скъп Ако може да препоръчате и др. модели за около 1300-1500лв ще съм ви благодарен, че вече тотално се обърках с тия COP-ве,хиляди модели и различни цени навсякаде
Ако нямаш изолации може и никой от тези да не успява да го стопли при минусови температури.
Ами с PVC дограма съм и имам вътрешна изолация, но без външна за жалост! По мои изчисления ми е нужен COP около 3 ,а изброените модели уж на хартия ги имат,или греша!?Някаква др.машина да ми предложиш която ще се справя без проблеми?
Предвид 3-те външни стени ти трябва около 3,5кШ номинална отоплителна мощност.МЕ и Фуджицу са с 3,2,FTXS25G-3,4kW.
Моделът FTXS25D не зная дали ще го намериш,мисля че не се внася вече.Така,че моят съвет е за Дайкина
OK,thanks!Ами продължавам да търся подходящия климатик за мен АКо някой има някакво предложение за марка и модел ще съм благодарен!