Наистина доста двоумя дали да дам 1500-1600лв за японски климатик и то почти сигурно 9-ка или да си взема едно Хитачи или един Панасоник,които ще са 12-ки и в техномаркет са на цена около 1300лв с монтажа
Наистина доста двоумя дали да дам 1500-1600лв за японски климатик и то почти сигурно 9-ка или да си взема едно Хитачи или един Панасоник,които ще са 12-ки и в техномаркет са на цена около 1300лв с монтажа
Между другото deian. Какво ти е мнението за предлаганите от Техномаркет климатици Хитачи. В рекламата на климатика,а и персонола в Техномаркет казват за модела HITACHI RAS/RAC-14EH1, че е японско изпълнение.Цената му е 1300лв с монтажа което ме устройва,освен това е
12-ка,инвертор
Явно чакаш някой да ти каже че Хитачито е японскоМежду другото deian. Какво ти е мнението за предлаганите от Техномаркет климатици Хитачи. В рекламата на климатика,а и персонола в Техномаркет казват за модела HITACHI RAS/RAC-14EH1, че е японско изпълнение.Цената му е 1300лв с монтажа което ме устройва,освен това е
12-ка,инвертор
Честно казано тотално се шашнах и май ще си взема един Дайкин,който ми казаха че бил японски на 100 волТА,КОЕТО МЕЖДУ ДРУГОТО МАЛКО МЕ ПРИТЕСНЯВА
Няма какво да те притеснява!
И аз бях притеснен в началото,но вече не!Късмет....според мен не бъркаш в избора си!
Здравейте, нуждая се от помощ за избор на отопляващ климатик за стая 17 м2, панелка, дървена дограма, изключително топла когато комшиите ползват парно, около 14 градуса зимата без отопление.
За сега съм се спрял на:
1. Fujitsu ASYB 12LDC - модела с плазма 1860 лв с монтаж;
2. Mitsubishi SRC/SRK25ZGX-S - миналогодишен модел с СОР над 5, тайвански 2050 лв с монтаж;
3. General ASHB 9 LD - пак с плазма модел, но 9-ка за 1620лв от Булклима с монтаж;
4. General ASH 12 UB - конвенционален с СОР 3,85 за чудесната цена от 1050 лв от Булклима с монтаж;
4-тият най ми допада заради цената, но дали ще топли на -15 градуса след като му дават работа в режим на отопление -5 до 24 градуса или просто ефективноста му пада чувствително под -5 градуса.
Защо инверторните модели са означени за работа на -15 градуса и откъде идва разликата, не вярвам да е само от променливите обороти на компресора и термо регулиращия вентил.
Може би Fujitsu ASYB 12LDC е най удачния избор ако ми трябва инвертор?
Благодаря за помощта!
Здравейте!
Решили сме вкъщи да си купим климатик, който ще се ползва през зимата за отопление!
Стаята, която ще затоплям е 22 кв.м.,а сумата, която сме заделили е 1600 лв. без монтажа!
Живея на първия етаж, апартаментът ни е тухла, с 3 камерна ПВЦ дограма сме на "Рехау" и имаме бебок на 1 г.
Кое е най-доброто за тези пари и за тази квадратура? Кой модел и марка климатик бихте ми препоръчали?
По възможност климатикът да е японски и да е предназначен за европейския пазар!
Благодаря на всички отзовали се, които ще ми помогнат да направя правилния избор!
General ASHB 9 LD или Mitsubishi SRC/SRK25ZGX-S.Първоначално публикувано от Colonelo
Моделът в точка 1. е същият като в точка 3., само че 12-ца - защо? Можеш да търсиш и Fujitsu ASYB 9LDC.
В момента съм пред голяма дилема ,защото се спрях на два климатика и не знам кой да взема . Става въпрос за Mitsubishi MSZ-GC25VA -1500лв и Дайкин FTX 25 G\ RX 25 G-1800лв ,като цените са с включен монтаж . Първият ми го препоръчват консултанта във фирмата и ми твърди че е по-добър от втория. Вече не знам какво да правя ?!?
Намери им сервизните, отвори ги и двете, направи едно сравнение и везните ще натежат в ползата на някой.
защото цената е 230 лв само отгоре за 12-ка и ми се струва изгодно. Ходих в приятел който има конвенционален General Aххх 9 USB, каза ми няма грижи на -20 градуса миналата зима, топли си и размразява без грижи. По същия начин се държал и 12-ката инверторен General.Първоначално публикувано от deian
Та въпроса ми е с какво е е по добър инверторния климатик от конвенционалния, освен че е по-ефективен. И от какво идва разликата в долните гранци -5 градуса за конвенционален и -15 за инверторен.
Човекът от Булклима каза че тия General били с компресор като на Haier, но при Haier ефективноста била доста по-ниска.
По-изгодно, ама не ти трябва 12-ка. Специално LD 12-ката е с 4800 W отопление, което е прекалено много за 17 кв.м. 09LD е с 3600 W отоплителна мощност и ти е предостатъчен.
Съгласен съм ама съм под наем и мисля като се преместя да мога да го ползвам и за по-голямо помещение. А конвенционалния 12-ка е 4kW максимум, тоест питам дали ще ме топли той и заслужава ли си да давам още 600 лв за инвертор с приблизително същата мощност. Ако си заслужава ги давам, но не съм сигурен. Затова търся вашата помощ!Първоначално публикувано от deian
Заслужава си откъм комфорт и по-ниска консумация. Имаше едни графики как инвертора поддържа температурата относително постоянна, докато конвенционалният се върти на +/- градуси около зададената - чака да падне и тогава включва.
Първоначално публикувано от InternetZombie
Аз бих препоръчал модел с "плазма филтър" заради бебока , марката е в зависимост от бюджета - LG , Panasonic са до 1600 лв.