Първоначално публикувано от
gomor Благодаря Ви за отговорите!Вижте,поизчел съм доста мнения от форума,следя го редовно.Не подценявам Фуджицуто,и други хора са ми го препоръчвали,но си имам обица на ухото,и то не една относно климите,произведени в Китай,Тайланд и т.н.китайски провинции.Знам,че и Дайкин е прехвърлил мощностите си в други държави,но качеството пак е по-добро,защото 100 и 200 волтовите им машини се произвеждат за Япония.Даже забелязах хора от форума,които бяха против климите с трафчетата,сега взеха да ги харесват.Защо ли?По-напред са в технологично отношение,по-надеждни,с по-голям КОП,не са тукмаци като китайските.Това никак не е малко за мен да избера точно японска марка и модел.Ще заделя до 2600лв.за климатик.Та точно за това ми "хващат"окото.По външен вид и жена ми не съм си я избирал.Хора,не можахте ли да разберете че съм наплашен от китайските стоки,каквито и да са.Компромис правя с нещо евтино,ама да дам 1900лв.,и това "нещо" да работи един отоплителен сезон и да се скапе не какво,ами компресора,който по документация бил ТОШИБА...ааа,ще ме извиняват вече братята китайци,ама един лев нема да вложа повече в тяхна климатична техника!И знаете ли какво се е оказало/изтече информация/-точно тоя модел HSU 12 HV03/R2/SDB бил със скрит дефект/на компресора/,някои хора много добре го знаят,а веригата Технополис си го продава и най-лошото е че цената му почти не е паднала!Така че повече не ми се говори за техника от друга държава ,освен Япония.Привържениците на китайското,малайзииското и тайландското да ме извинят,но това си е мое мнение и не смятам повече да споря!Благодаря Ви още веднъж и нека някой,който е в час да ми отговори и за другите два модела,които съм пейстнал!Лек ден на всички!