Страница 89 от 95 ПърваПърва ... 39798788899091 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,321 до 1,335 от общо 1411

Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Цитат Първоначално публикувано от BornToDrink
    Не знам кое е смешното, но си е прав.
    Кое по-лесно се намира - странично огледало за Голф 3 или гърне за Майбах?

Сравнението ти е меко казано некоректно, но все пак...
    Не виждам какви са ти проблемите с огледалото за Голф-а и гърнето за Майбах-а. Има си официални вносители, отиваш и си го поръчваш! Друг е въпроса ако търсиш по боклуците!

2.  

3. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

dgenov,колко пъти трябва да си напиша питането,и да ми се отговори САМО на въпроса,без други пледоарии?Питах тия три машини,дето ги бях пейстнал,ще ми вършат ли работа за тая квадратура или не.Простичко питане и исках КОНКРЕТЕН отговор,нищо повече!Плюс това ,това е форум,не пленум на КПСС или БКП,изказвам личното си мнение за "другите" марки климатици и не карам никой да е на моето!По какъв начин трябваше да питам/щот не мога да се сетя/,за да ми бъде отговорено максимално точно и ясно-"гомор,подходящи са" и "гомор,неподходящи са ,търси си по-големи"!А за "пълните глупости"-като опатиш и ти,тогава ще видим каква песен ще запееш!

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    Не виждам какви са ти проблемите с огледалото за Голф-а и гърнето за Майбах-а.
    Същите като и с климатиците, но кой да вникне...
    Исках Дайкин - имаха го като марка в ЕДИН от 7-те магазина, в които ходих!
    Мидеа имаха навсякъде.
    Кое точно не ти е ясно?

5. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от BornToDrink
    Същите като и с климатиците, но кой да вникне...
    Исках Дайкин - имаха го като марка в ЕДИН от 7-те магазина, в които ходих!
    Мидеа имаха навсякъде.
    Кое точно не ти е ясно?
    Защо не си взе мидеа тогава? Нямаше да имаш никакви грижи, нито с поддръжка нито с резервни части /особенно с инверторните модели/!
    Сега като се натрошат тези Дайкини...

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

При мен нещата с магнум, булклима, и роял са си доста розови с резервните части нали знаете каквото си надробиш такова ще сърбаш как на мене ми пращат на момента и нови климатици и нови части и то не в София и близките до столицата места ами говора за 350км. по далеч пък на вас все някой нещо не ви пратил май май вие се бавите и обвинявате вносителя.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Добре, ще ти задам прост въпрос:

Коя марка е по-разпространена в България:
    а) Мидеа
    б) Дайкин

Е?

А аз какво съм си взел си е лично мое решение, като резултатите от него ще сърбам аз. Въпреки това мнението ми също е, че Мидеа е по-разпространена марка и обслужването би било по-.. посилно за сервиза.

Edit:

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    При мен нещата с магнум, булклима, и роял са си доста розови с резервните части...
    Булклима не ми предложиха Дайкин въобще. Всъщност имаше 3 или 4 марки в магазина...
    Не знам регионален ли е проблема.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

По тази логика трябва да се водим по всички и да ползваме най-разпространеното, а не това, което смятаме за най-качествено. Аз не съм привърженик на стадния принцип.

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от deian
    По тази логика трябва да се водим по всички и да ползваме най-разпространеното, а не това, което смятаме за най-качествено. Аз не съм привърженик на стадния принцип.
    Аз също не съм, за това и си купих марка, при назоваването на която повечето ми познати изцъклят очи.
    Но спора е съвсем друг.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Това,че е масова марка,няма връзка със сервизирането.Дадох пример как съм работил с Магнум(като техник в голяма фирма),явно само Тимбърлейк няма проблеми с доставките.Друга масова марка Хайер(Беко,Санг)-просто не ми се започва с патилата с Роял електроникс,сервиза им,защото няма да ми стигне мястото.Е,защо да не заложим на по-редки марки.Те поне се чупят в пъти по-малко.
    И май вече не разбирам за какво се дърлим тука.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2008

И аз не разбирам къде е проблемът. Нали има гаранция? Една качествена машина или проявява дефект отрано, или просто си работи, често доста дълго и след изтичане на гаранцията. А една евтина машина дори и да работи добре до изтичане на гаранцията, след това всеки един ден можат да се очакват изненади, доста неприятни.
    А имаме и европейски закони. Ако един Дайкин прояви дефект по време на гаранция, проблемът се решава най-много до месец, дори да няма резервни части. Просто човек трябва да подбере фирмата, от която го купува. Защо ли никой досега не се е оплакал от проблеми с Дайкин? Аз съм имал дребни монтажни проблеми с единия и с другия Дайкин - хората идваха винаги, когато ги повиквах, правеха всичко така, както аз исках да бъде, безплатно, докато накрая наистина бях напълно доволен. А и те много не се притесняваха, защото са наясно за качеството на стоката си.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Това ,че някоя марка ,била тя Daikin или Midea изкарват по 12 години според мен може да се дължи и на още един факт.Комшиите над нас имат Мидея конвенционален,но го пускат само вечер за 3 часа,а аз моят не го спирам по 24 часа.Съотношението е 1:8.За 1 година работните часове на Дайкина ми ще са равни на работата на мидеята за 8г.И ако моят се развали на 5-тата година непрекъсната работа (зимата примерно) ,означава ли това,че мидеята би трябвало да изкара 5Х8=40 год(теоретично - ако не ръждяса говоря)

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

"теоретично" ще изкара и два милиона години. Ама има доста материали по него които стареят и без да са работили + когато работят си има написано колко работочаса издържат. Тука има обаче по-важен момент - моралното стареене! Дори и грамофона ти от 76та да е в перфектно състояние в момента - пак ще си го хвърлил 20 пъти до сега.

П.С> ползвай си Дайкина преди да е раждясал Мидеите не ги мисли. А за гаранцията е нормално да е по време, климатиците нямат километраж!

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Най-накрая и монтажа е факт.
    Нямам кой знае какви наблюдения за 1 час, но големия Дайкин е в пъти по-тих... даже през прозореца едвам разбрах, че работи.
    Малкия не че е шумен, но е по-шумен от големия.

17. Тук е от
    Jan 2008

обиколих технополисите,техномаркета и други големи хипермаркети дето продават климатици ,но не ми се изясни мощността на климатиците в зависимост от квадратурата на отопляемия имот.,тоест ако имам стая 30 квадрата какъв да си избера-тъй наречения деветка,или дванайска.бихте ли ми расяснили по-подробно това,или материал откъде да прочета,защото доста от консултантите ми казват различни неща
    и още нещо искам да е инверторен и да си заслужава парите до 1500 лв мога да отделя.днес гледах и панасоник ,но пише произведен китай,а не ми се ще да давам пари за китайските боклуци
    благодаря

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

sf7878 във форума има доста теми по твоите въпроси и разсъждения няма смисъл да говорим във всяка тема едно и също.Поразтърси се малко даже почти всяка марка си има тема и това че е произведено в китай нищо не значи зависи самата марка дали е китайска японска и т.н.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 89 от 95 ПърваПърва ... 39798788899091 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе