Страница 9 от 95 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 1411

Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Аз когато реших да си купувам климатик доста много изчетох по темата.Благодарен съм на този форум за наученото тук.
    Цитат Първоначално публикувано от zla gad
    Очо ме учудва с колебанието си ,че може климатиците да не са икономични в сравнение с акумолиращи печки!!!
    Мен не ме учудва.Все пак сме колеги-учили сме една наука наречена електрически измервания .Една акумулираша печка консумира 8 часа х 3 кВт-24 кВтч-и то нощна енергия.Един климатик-да вземем моя http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09033946 при външна температура 5 градуса и зададена 21 градуса консумира 0.800 кВтч- измерена с отделен електромер.Какво излиза за 24 часа 19.2 кВтч за климатика и 24 кВтч за акумулираша печка.Като се има в предвид,че печката работи на нощна енергия-тя сметката излиза на кантар.
    Предимството на климатика е,че лятото охлажда.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2008

Здравейте! Новак съм и във форума и в темата за климатици като цяло. От няколко дни съм се хванал доста сериозно да чета по темата и то главно в този форум, който определено предлага инфо в изобилие
    Предстои ми да слагам и аз климатик. Става въпрос за стая 12,5м2 като може да спомена и съседно помещение - кухничка с размер около 4м2. Апартамента е с изложение юг - югоизток, панел, в момента е без изолация, но това ще бъде поправено много скоро, в комплект с PVC дограма. Един трикрилен прозорец на единствената външна стена. Предполагам, че за така описания "обект" един климатик 9-ка ще бъде напълно достатъчен. Държа да е инверторен, тъй като ще се ползва и през зимата за отопление, а и от изчетеното до момента схванах, че те са определено и по-икономични от конвенционалните. Проблемът е, че доста неща ми предстоят от които джоба ми ще отънее, та за климатик предвиждам скромен бюджет от около 1000лв. - максимум 1200лв. с монтажа. Монтажът тук (аз съм във Варна) струвал около 180-200лв. При това положение съм се ориентирал самата машина да струва не-повече от хилядарка, като естествено марките в този ценови клас, към които съм се насочил са LG и Samsung. За последните има доста негативни мнения във форума, може би единствено негативите за Осака са повече . Аз от Осака доста бързо се отказах, но Samsung не знаех, че са чак толкова зле - имам наблюдения над техни телевизори, фотоапарати, които си работят безпроблемно.
    Заглеждам следните модели:
    http://www.toplo.eu/air_conditioner.php?products_id=306 ---> Samsung AQV-09FC за 999лв. с монтажа,
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029797 ---> Samsung AQV-09MSA за 760лв. (без монтаж),
    http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=57 ---> LG S 09 AW за 1060лв без монтаж (ей тука малко излязох от бюджета),
    гледам из "някои" сайтове, че за тия пари мога да наместя и нещо, което е от по-реномираните марки:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029574 ---> Hitachi RAS/RAC-E08H2 860лв., както и:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026548 ---> Panasonic CS/CU-RE9GKE 900лв. (без монтаж)
    http://www.toplo.eu/air_conditioner.php?products_id=313 ---> Panasonic CS/CU-RE9HKE 1200лв с монтаж.
    В последните два аз поне виждам само една буква разлика, ама...
    Наистина незнам вече какво да мисля, тотално се забърках в последните дни из марки, модели, буквички, цифрички и тем подобни неща. Молбата ми е както за съвет като цяло (абе аз знам, че на Daikin равни няма, ама...), така и в частност за тези конкретни модели - някой ако е имал преки наблюдения нека сподели. На моменти се замислям да не стане така, че да дам примерно 1200лв за Panasonic, купувайки си най-евтиния модел от скъпа марка, а да се окаже, че по-добре е било да си купя LG за 1100лв - по-евтина марка, но по-добър модел.
    Наистина имам нужда от помощ и съвети!

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не можеш да искаш добър инвертор за под 1000 лв. Има добри отзиви Hitachi RAS/RAC-E10H2. Нарочно удебелявам 10-ката, защото си посочил 8-ца, ако беше без да отваряш към кухнята - ОК, но така - 10-ката.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от Pazzobg
    наблюдения над техни телевизори, ...............които си работят безпроблемно.
    Телевизорите и климатиците се правят в Турция.
    За фотоапаратите, не знам.

6. Тук е от
    Jul 2008

Пичове и мадами...аз още се Мотам!До седмица трябва да избера!Междувременно вдигам малко Мизата...за да се вместя за цена от 1800лв. с монтажа за климатик за стая 21 квадрата...56куб.м!Питах питах и пак не доразбрах!В момента се триумя точно на коя марка да се хвърля!Като финална фаза искам да попитам:
    Кое е най добро за мен?
    Марка: Fujitsu
    Модел: ASY-12LC
    Държава: Япония
    Вид: DS V-PAM ИНВЕРТОР
    Охладителна мощност:
    0,9-3,5-4,3kw
    Отоплителна мощност:
    0,9-4.8-6,7kw
    Консумация:
    0,92-1,2kw
    Цена с ДДС без монтаж: 1549 лв.;

Модел: ASY-09LD
    Вид: Инвертор - плазма
    Охладителна мощност:
    0.5-2.6-3.7kw
    Отоплителна мощност:
    0.5-3.6-6.1kw
    Консумация:
    0.6-0.8kw
    Цена с ДДС без монтаж: 1599 лв.;

Марка: Fujitsu
    Модел: ASYA- 12LGC
    Вид: DS V-PAM ИНВЕРТОР
    Охладителна мощност:
    0.9-3.4-3.9kw
    Отоплителна мощност:
    0.9-4.0-5.6kw
    Консумация:
    0.89-0.97kw
    Цена с ДДС без монтаж: 1499 лв.

Моля Ви...................................................ПОМАГАЙТЕ!!!

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Вземи си модела 09LC ,той е със завишено топлоотдаване и ще ти е достатъчен за стая 21 кв, като ще спестиш около 200 лв .Тия по новите модели са по слабички и ще трябва 12ца

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2008

fujitsu 12 LC не се произвежда вече стар модел е, новия е LGC, който е със занижена мощност. Държавата е Япония, ама на HQ на Fujitsu, Plazmata LD е много добра, друг въпрос е, че малко скъпа (неразумно чак). Тема за размисъл: Hitachi RAS/RAC 14EH1 made in Japan, охлаждане до 4.0кW, отопление до 5кW и гарантирана работа до - 10оС, много висок КПД 4,29, ниво на шум 25dBA цена без монтаж 1300 лева, Panasonic CS/CU-E12HKE- страна производител:Малайзия, всички възможни гъдели като йонизатори и филтри и т.н., ниво на шум 20dBa, максимално охлаждане 4.0кW, макс. отопление: 6.5кW - май е седна от най-високите мощности в класа си КПД(EER)-3,68 в режим охлаждане цена без монтаж 1500 лева Успех в избора

10. Тук е от
    Jul 2008

Знам, че винаги е много трудно, ако не - невъзможно, да се намери нещо хем хубаво, хем евтино.
    Какво означават тия цифри в моделите на Hitachi - 8 и 10? Предполагам са индикация за мощността. В моя случай кое би било по-удачно? Днес ми правиха консултация в апартамента и човекът каза, че 9-ка би ми вършила работа.
    Иначе намерих точно този модел, който deian ми препоръчва:
    http://www.toplo.eu/air_conditioner.php?products_id=321 ---> Hitachi RAS/RAC-E10H2, който в този сайт е 1200лв с монтажа и това ме устройва.
    Намерих и нещо доста сходно, поне като име на модел:
    http://www.toplo.eu/air_conditioner.php?products_id=322 ---> Hitachi RAS/RAC-10EH1 за 1430лв, (а в Техномаркет се предлага за 1000лв без монтажа??).
    Какъв съвет ще ми дадете? Дали Hitachi ще се окаже моя климатик, или да продължавам да се чудя и мая?

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Panasonic CS/CU-E12HKE- страна производител:Малайзия, всички възможни гъдели като йонизатори и филтри и т.н., ниво на шум 20dBa, максимално охлаждане 4.0кW, макс. отопление: 6.5кW - май е седна от най-високите мощности в класа си КПД(EER)-3,68 в режим охлаждане цена без монтаж 1500 лева Успех в избора

Ясно,просто и ефективно!За тези пари!!!

12. Тук е от
    Jul 2008

А каква е разликата между ФУДЖИЦУ И ДЖЕНЕРАЛ ФУДЖИЦУ?..............едното е с инциали ASYA, а другото с АSHA...!??!!?Koй е по добрият избор?

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Няма разлика.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Здравейте на всички разбиращи във форума. Да се включа и аз с въпроса който стои пред мен.

Предстой есента да вземем климатик за отопление (естествено лятото ще охлажда). Въпроса е дали е възможно с една 12-ка да се покрият 2 стай по 15-16кв.м и коридор меду тях 4кв.м на височина 2.30м (т.е. около 80куб.м). До колко ще е ефективно. Става въпрос за къща с външна изолация и пвц дограма. Идеята е вътрешното тяло да е срещу врата на едната стая така, че да успява да завърти въздуха.

Като марка съм се ориентирал към Fujitsu.

Очаквам всякакви съвети?

16. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от marty_cool
    една 12-ка да се покрият 2 стай по 15-16кв.м и коридор меду тях
    Надали!

17. Member
    Тук е от
    Jul 2008

не в 1-та стая ще бъде студено (или топло) в зависимисо от режима на работа а в другата не. то ако ставаше така щяха да слагат по 1 огромен радиатор в коридора и да грее целия апартамент. ама сигурно имаш радиатори във всяка стая, нали. Вземи се 2 бр климатици с мощност 2,7кВт

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Проблема е финансов но ще обмисля и варианта за 2 по малки. Въпреки, че и в двете стай има радиатори който ще работят обикновенно вечер. Очаквам да има разлика в температурата на двете стай, но си мисля, че няма да е голяма имайки предвид че ако се монтира да духа срещу вратата на отворена врата. Най-вероятно през ноща ще е затворена вратата, а само през деня ще топли и двете стай.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 95 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе