Здравейте,
Искам да купя климатици за две помещения - едното е около 18 квадрата, а другото около 13, високи са 2.60м.
Засега съм се спрял на MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 20 ZG-S за малкото помещение и на MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 25 ZG-S за голямото. Ще се ползват повече за охлаждане отколкото за отопление.
Искам да питам няколко неща.
1) Тези модели подходящи ли са за съответните помещения като кубатура или трябват по-мощни?
2) За малката стая, ако взема също SRK / SRC 25 ZG-S по-добър избор ли ще е (имайки предвид неголямата разлика в цената)?
3) Има ли смисъл да купувам съответните модели, които се водят хипер инвертори имайки предвид, че ще се ползват повече за охлаждане отколкото за отопление? Не става въпрос за цената, просто не знам биха ли се изплатили в някакво разумно време, ако не се скъсват от ползване. Не знам и имат ли някакво друго предимство хипер инверторите освен по-добрия коефициент и разлика в единия филтър. Има ли нещо друго, което да си струва при тях - качество, функционалност, работа при по-ниски температури или каквото и да е? Ако е само разликата в СОР-а ми се струва че ще трябва да минат много години за да се изплати, ако не се ползват денонощно или не е така? Бих взел и хипер инвертори, стига да има какво да ме накара.
4) Има ли някакви други марки и модели, които да препоръчате за моя случай?
5) Ако някой знае, представителите на Condex в Бургас добро място ли са за поръчка на въпросните модели на Мицубиши? Може ли да се разчита на качествен монтаж от тях или да търся някои други?
6) Какво производство са въпросните модели на Мицубиши и може ли да се разчита че са качествени?
Май станаха много въпросите, но не съм купувал досега климатици и искам да не сбъркам.
Мерси предварително!