Страница 8 от 95 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 1411

Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.

За стаята ти от 12 m2, като мощност е достатъчен модела Hitachi RAS/RAC-E08H2 - 860 лв.
    За тази от 15 m2, мощността отдавана от модела Hitachi RAS/RAC-E10H2 е повече от достатъчна.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

A за стая 21кв какво трябва - пак 10 или 14?

По-добре ли е да взема вместо RAS E 14 H2 ASYA 09 LC ? По параметри се припокриват , но остава качеството. Стига да не бъркам, че толкова изчетох...

4. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от Magy
    По-добре ли е да взема вместо RAS E 14 H2 ASYA 09 LC ? По параметри се припокриват , но остава качеството. Стига да не бъркам, че толкова изчетох...
    Magy Fujitsu General ASYA09 LC като качество е по добър от Hitachi но са малко по скъпи.Стават за стая 15-20 кв.м.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Magy, Не знам кои параметри си видяла да се покриват, но отдаваните им мощности не се покриват. За стаята ти от 21 m2, ти трябва отдавана мощност на отопление около 4 300 W.

От изброените от теб марки, моделите могат да бъдат Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Fujitsu ASYA12LC. Последния от двата е по-мощен и качествен, но и цената му е с 300 лв. по-голяма.

6. Тук е от
    Jun 2008

Здравейте на Всички!
    Искам да попитам дали за 1500лв ще успея да си взема добър инвертор Дайкин(ако може да посочите точен модел). Мисля че 9-ка ще ми свърши работа ,тъй като стаята ми е 16 квадрата.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

В магазина не можаха да ми кажат какви са db на вътр. тяло и има ли тих режим или sleep.Предложиха ни 10ЕН1.

Кое е по-добро между 10 ЕН1 и Е10Н2. На 10ЕН1 пише произв. Япония, а на Е10Н2 - Китай.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Излезе глупавоИсках да попитам коя от двете серии е по-добра - откъм отдаване топлина ,шум вътр. тяло (и в двете се спи).Или нещо друго съществено...

10. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Благодаря, valen1 за отговора. Климатиците ще са основно за отопление, не че ако ги имах, сега нямаше да ги пусна. Което май означава задължително инвертор. Вярно във Варна температурите не падат кой знае колко, но пък влажността... Вярно, че не съм гледал климатици Hitachi ( марката я свързвам с качествени касетофони от преди 25 г.). Реклама им правят по TV от Техномаркет или Техно-незнам какво си. Само го чувам(нямам време да гледам). Лошото е, че трябва монтажа да бъде на трудно достъпно място, т.е. обслужването е невъзможно от моя страна. (Сещам се за случаи, в които трябваше да си поливат външното тяло с вода, за да махнат леда...). Отгоре на това в стаите се спи.. Имам опит с климатик духащ насреща ми, на работа. Чудеш се къде да се скриеш. Абе общо взето май се олях: нещо дето да топли като парно, да не ми духа, да е евтино, да е икономично, да, да .... Всички си правим сметки, ама като дойде кръчмаря е друго. Ще почета за Hitachi...

11. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Magy, не съм специалист по климатици. Досега (надявам се ) се топлих с акумулиращи печки. Добри са, но даже тях ги чувам като се включат( сложил съм им часовници) как нагряват-имат един нискочестотен брум. Почти не се забелязва. Не съм му мерил децибелите... Даже не съм убеден, че климатика ще е по икономичен от печките..(все пак само нощна тарифа), но заемат място и т.н. Имам в предвит,че ако ще се спи в стаята, задължително ТИХ климатик(аз чувах или усещах даже печката, а тя нищо не прави, само грее). Но всяко нещо си има цена. Лесно е да се каже тих и хубав. Цената става двойна..

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Очо ме учудва с колебанието си ,че може климатиците да не са икономични в сравнение с акумолиращи печки!!!

13. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Много просто: Имам 3(три) броя от тези печки. Каквото изсмучат от енергото, остава в стаята, при това на половин цена(нощна тарифа). Това го знам, имам го! Всичко останало за мен, е може би. "Не вярвам, докато не пипна". Е, не съм неверник чак до там, ел. инженер съм, та и тока не съм го виждал( ама ме е пипвал,затова вярвам). Все пак: консумация от компресор, вентилатори, външни нагреватели, електроника и т.н. Дават някакъв коефициент COP. Хубаво. Но доколко този коефициент отразява действителната консумация и действителното "топло" в стаята не знам.... Надявам се,че наистина е така(и почти съм убеден, но докато не пипна...)

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    ел. инженер съм,
    , но докато не пипна...)
    Е това обесмисля целия ти пост.
    Стегни се малко.
    Освен това дето знаеш има и физика и термодинамика.........и т.н.

16. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Тъй де, тъй! И по физика бях добър, но по математика по-добър. Смятах, смятах - танто за кукуриго, трън за глог. Печките си работят, (климатиците също). Не в това ми беше въпроса и нямам намерението да убеждавам който и да било, да си купи акумулираща печка. Да не говоря, че почти ще изравнят дневна и нощна ел. енергия...! Просто вече и аз не вярвам в нещата които се пишат по форумите : COP - 6.25 и тем подобни.., не че не е възможно - да вземем за пример слънчевата енергия... От нищо - нещо, ама колко ще ти струва...

17. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

А, ако го гледам като счетоводител: 4 000 лв.(сега) за срок от десет години(живота на климатика) дали ще ги покрие(при положение,че печките си ги оправям сам). Майтапя се, разбира се.Просто се натресох в първата фирма за климатици, хората ми предложиха... Искам да видя(прочета) и други мнения. Като например въпрос-закачка към valen1 : разбрах, че си от Бургас, тук е почти същото ти какъв климатик имаш?

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Имам конвенционален Fuji electric RS-9UA - 876 лв., COP - 4,07, фреон R410a, офицално го дават да работи добре на отопление до -5 градуса външна температура. За Бургас в годината се събират около 2, 3 седмици с дни когато температурите са по-ниски от тази. Имам отдавана мощност на отопление 76 W на кубичен метър. От личен опит мога да кажа че това за -5-те градуса в случая си е истина, до тази външна температура отоплява добре, при по-ниски става неефективен.

Среден клас конвенционален климатик, има и по-хубави /конвенционални/, съответно по-скъпи. Доволен съм от неговата работа, работи добре в посочените от производителя температурни диапазони, има четири степени на вътрешния вентилатор. Взех го тогава конвенционален с мисълта да мога сам да си го ремонтирам, а и защото частите за инверторите са по-скъпи и трудно се намират като отделни части, а понякога и въобще ги няма.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 95 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе