Защо не хванеш някой да го дозира.Инверторо си е инвертор.Може да не са му събрали фреона както трябва.Първоначално публикувано от roldi
Защо не хванеш някой да го дозира.Инверторо си е инвертор.Може да не са му събрали фреона както трябва.Първоначално публикувано от roldi
То за стените незнам обаче излезе че е развален термометъра(показваше с 4* по-малко) и оттам дойде недоволството ми преди време.И не съм рекламен агент,а просто доволен собсатвеник на хубава машина...Първоначално публикувано от Очо
Дай боже всекиму..
Обаче....истината е че хората гледат ефтиното.За много от тях 1000лв.+ са много пари , а към 2000 си е направо лукс.Затова изобщо не заглеждат Daikin или FD серията на Mitsubitshi.
Хората даващи такива пари са квалифицирани кадри, или имат бизнес...или са спестили някой лев от работа в чужбина...
Обаче какво да си изберат останалите 80% които са на една заплата - най-вероятно Мидея за 600лв.
Направете анкета колко от собствениците на клими 1500лв+ са работяги с 800лв заплата...
Аз лично изчерпих бюджета , и сега ще търся някоя хубава Мидея за Г-образна кухня...или ще постъпя по-разумно...ще събера още парички лятото за нещо по-добро...
zaqza, по какво съдиш за термометъра? Външна: спрямо градуса по телевизията(който е измерен някъде на полето) в градовете е по-висок, а до вашата къща/блок е още повече и ако е лепнат на стена без изолация - още някой градус отгоре.
Постъпи разумно, събери парички или лизинг(може да е по-голяма набутката но има и положителни страни). И с 800лв заплата може да кара човек по-икономично и да отдели по 150лв примерно за една година и хоп - ще си е приключил въпроса! Не е само до пари, а до лично виждане за нещата. Аз лично предпочитам да нямам някаква техника в къщи - вместо да имам "буклук" който само ядове ще ми създава - когато имам средства тогава ще купувам и ще е нещо дет се вика "да мяза малко от малко". Коментара е излишен, всеки като се огледа в къщата си и ще види кои марки му работят още и кои ги е хвърлил отдавана(БЕКО -ел.котлон и ЕЛИТ-миксер ми са първите и последните "чудеса на науката и техниката" от "куча марка" - не искам да ги чувам повече тия производители!)
П.С. ай обясни ми как може(да не изреждам уреди и марки), но да има машини по 5+ и 10+ години да си бичът в къщи нон стоп и да са като нови а други да се развалят на второто пускане?!?
#stoyan1960 Осаката си е О.К. 1,3kW харчи при -15*. Иначе харчи около 1kW и надолу. Това е тояга все пак. Относно фреона аз съм го демонтирал и монтирал и мога да кажа, че е събран както трябва. Освен това същата пръчка харчеше същото и когато аз го ползвах. Не случайно даваме по хилядарка отгоре за да се сдобием с качествени клими, които харчат 3-пъти по-малко. И #Alexi е прав,че с 1,3kW се отоплява цял апартамент. Но пак казвам, тоя китаец е мн по-добре от духалка.
Здравейте . Преди 6 месеца закупихме 1 брой инверторен климатик
Hitaci RAS-35YH6. Доста се двоумих преди да се спра на този климатик понеже за мен най-важното е енергоспестяването и качествата на работа на една машина Цената излезе около 1400лв. Двоумях се и да добавя още 400лв и да взема инвертор Тошиба поради още по-ниската консумация и по-високия COP.
Като цяло впечатленията ми са добри. Хубава изработка макар и китайска made in P.R.C т.е Китай. Доста нисък шум добра сглобка топли и сега на -18 градуса.
За мен обаче енерго потреблениието е най-важно и точно това ме смущава при този климатик. Помещението ми е около 16 -17 квадрата но за съжаление е сверно изложение т.е север – запад. От долу не живее никой, от горе се живе. С остъклена тераса съм и дървена дограма на прозпрците но много добре изолирана с изолациона лента и пукните с силикон. Не е като PVC но не подухва от нея вече. Апартамента е голям и сме пробвали всякакви вариатни за отпление от нафтови и електрически печки до камини и парна . Притесняваме, че климатика работи винаги на минимум 500W почти никога не пода на по-малко като е на режим ауто работи на максимумат си от 1200-1250W. Трябва да се отчете, че и свързващоите тръби са около 4.20м . Дори и при достигане на температатура от да кажем зададена 23 намалява доста малко консумацията си около 900W. А струята никога не съм виждал да качва над 50 градуса. Т.е 47-48. Измерванията ги правя с цифров термометър и с електромер т.е energy meter EL-EPM01 или с PeakTech_9024. Определено очаквах по-ниска консумация но може и моите очаквания да са прекалени. Имали някой такъв вид климатик и какво му е мнението. Технически данни тук: http://www.mescian.it/public/hitachi_4a.jpg
#RBB Машината е мн. добра като параметри. COP-а е приличен, клас А е, и виждам, че има минимална консумация при отопление 115W. Би трябвало да е супер икономичен. Причината не е в това, че има тръбен път 4,2м. А би ли споделил, как се държи когато има зададена температура - постига ли зададеното? Ако го подминава с 2 и повече градуса, е възможно вътрешното тяло да е монтирано на място, примерно в ъгъл където има бетонна колона, и циркулиращия въздух, преминал през термодатчика да е хладен и да заблуждава системата. Имах такъв случай.
2 вариант - да не са го вакуумирали монтажниците.
3 вариант - Изтичане на фреон.
4 вариант - имаш големи топлозагуби и не може да смогне, макар,че е малко вероятно.
Някой би ли ми обяснил, когато е зададен режим на минимум...до каква степен на консумация се свежда!
@deian
@vanko68
Точно това се оказа,даже издуха фреона тотално до другата сутрин, днес идваха техниците, според тях е от "калпав конус", свалиха тръбите и си ги прибраха да ги оглеждат и можело и да ги сменят с други. Да питам аз-при положение,че за втори път вече климатика е изпразван как стои въпроса с маслото на копресора-има ли загуби, защото предния път забелязах по земята под климатика няколко капки определено от масло(били го изпразвали "принудително")?
Много странни работи с твоят климатик, изглежда и техниците не знаят какво да направят за да го накарат да работи. Първо идват и добавят 2 метра тръби допълнително, после пак идват и си ги вземат, щели да ги оглеждат. Ако беше само някакъв си конус можеха и на място да направят нов, не да демонтират удължените тръби.Първоначално публикувано от llamo
Обаче забелязвам че имаш вяра в компетентността им. Надежда в доброто бъдеще за климатика.
Аз по принцип не отричам нещо което работи още повече като се има предвид цената му все пак.Не знаех че ти си го демонтирал.Значи всичко е под контрол а това е най-важното.Първоначално публикувано от roldi
@valen1
Вече успяха да го подкарат, тръбите са си същите, от конус е бил проблема, ама защо този път не го направиха на място-не знам, може някакви заклинания да са били необходими този път . Относно вярата - е разколебана, ама какво да се прави - гаранционна поддръжка.
Гледам си ми градски, ама аз отдавна не живея в Бургас, но често ходя на гости, знае ли човек може да ми се наложи кампетентно мнение ...на някоя маса например.
Отскоро ме мъчи мисълта да си купя климатик за помещение с Г-образна форма (кухня+трапезария)12-13m2
Предвид на това че там не ми е нужно постоянно да е топло , и мазните изпарения които съпровождат готвенето реших да се огледам за "нискобюджетна" марка.
Бях забелязал един магазин на главна улица с голям надпис"КЛИМАТИЦИ"....влязох.Вътре имаше само от марките "Voltel,Elitte,Midea,Panasonic и Haier.Tъкмо за моите нужди.След кратък разговор за моите претенции (да топли , не държа да е тих,да не се разваля много,да видя графика на толоотдаването при минусови температури,да има ниско минимално топлотдаване,да не замръзва),продавачът ми каза че няма такъв.Дори изтъкна че компресорът на Panasonic може и да не изкара 1 месец...НЕМАМ ДУМИ!!!
След това отидох до Ecoclima -фирмата предлагаща небезизвестната марка "Osaka",с която са 60-70% от хората.Може-би много хора,особено собственици на фирми за клими не ги радва този факт,но е истина....поне тук във Варна.Така де - щом е толкова купувана, значи марката си заслужава.
Влизам- посреща ме млада консултантка.Обяснявам и изискванията си ,и кубатурата на поещението ~32 m3 , и тя ми предложи 12-ска инвертор за малко над 1000лв.(Включен монтаж)
Учудих се ,и и казах че топля чудесно помещение с кубатура 43 м3 с инвертор 9-ка.Тя отговори че са такива спецификациите на марката>?!?
На въпрос колко ток консумира ...при 7* например....отговора бе - Ми то тук пише -750Вт.Значи кзвам и аз при номинално топлотдаване на тази 12-ка 3.7 Квт СОП трябва да е около 5.Повдигна рамене.....
На мой въпрос за графика на толоотдаването при минусови температури пак повдигна рамене.
Направо нямам коментар.
Излязох от добре изглеждащият и лъскав show-room на Eco-clima ,и отстрани на сградата гледам сервиза на фирмата.
Не се поколебавам ,влизам и им описвам помещението,и ги моля за съвет. Отговорът бе: (цитирам) - Приятел, не се занимавай с Osaka ,вземи си конвекционален марков - Daikin или Mitsubitshi...
Отново НЕМАМ ДУМИ!!!
Та какво да си купя...
Мисля,че ще им докараш неприятности на сервизните техници от Екоклима,а иначе са ти дали добър съвет.
Когато минеш зад фасадата (рекламата) на Еco-Clima ,хората занимаващи се с ремонта и поддръжката на Осака разговаряха надълго с мен ,и просто споделиха впечатленията си от всекидневната работа...не спорят че има и бройки които си работят перфектно..