Аха, разбрах!!
Надяваш се да има профилактика ли, горкият? Ще дойдат с четка за зъби да ти почистят турбинката и да приберат паричките! Шегувам се, не се обиждайте...
А аз имам проблем с една Ikeda.Не го знам в момента точно модела,12-ка,конвенционален.Работи колкото работи,и спира ,може би решил че е достигнал температурата,или за размразяване...и до там.Мига най-горната от 3те лампичи,и не отлепя повече.След рестарт от дистанционното си тръгва,до следващото спиране,което е проблем нощно време,защото на сутринта е яко замръзнал,и няма тръгване.Помещението е грубо 22кв.м.,лятото няма никакви проблеми иначе,профилактика не е правено никога,бачка от поне 5г вече.
Трябва да преброиш колко пъти мига лампата.
Мига непрекъснато,сега говорих с vladkozdr.
постоянно,през 1 сек. да речем,на равни интервали...довечера ще потърся документацията му,ако я пазя,да прочета там какво пише...
мисля че спира за размразяване,и не тръгва повече сам.Мисля и да го ресетирам довечера,да видим...
Трябва да прекъсва,миганията са от 2 до 8,ако не прекъсва,най-вероятно е бобина на 4-пътния.
За помещение 18 кв. м ще ми стгне ли за отопление 9 ка Midea примерно MSG-09HRN2 или трябва 12.
Ако е с добра изолация и дограма-9ката ще е на ръба на възможностите си при ниски температури.За 100на лева разлика аз бих заложил на 12ката.
Някой може ли да ми даде информация за NIPON KFR 3211G/BPE.
АС инверор от много нисък клас,КОПа му е само 2,75,Дават го с номинална мощност 4,0 Квт,но ако се съди по цифрата 32 е около 3,5,т.е отговаря на 11ка.Цената му е около 850 лв.
Съвет-забравяш тези "марки",даваш още 150-200 лв за маркова конвенционалка и си пиеш зимата винцето на спокойствие.Пример-Дайкин FTYN 35,КОП=3,61,отопл.мощност 3,7 Квт.
Аз взех FTYN50 & FTYN25, като първата се справя доста добре за 80 кубика, но втория издъхва на 35 кубика при минусови температури.Първоначално публикувано от vanko68
Много са различни и като шум и като работа.
При -7 навън малкия не можа да вднигне над 19-20 градуса, като не е замръзвал, но ... Иначе вътре духаше при минимална сила на вентилатора с 39 градуса.
Нормално ли е това? Но нещо като цяло малкия не ме кефи. Може би трябваше 12-ката (35-цата), но ... все пак покрива квадратурата по спецификации с квадрат отгоре, помещението е изолирано и с дограма...
Нещо май не е наред с малкия.На балдъзата монтирах такъв в панелна спалня ,същите кубици,две външни стени без изолация,сега се ползва за детска стая и няма никакви оплаквания досега.
Май твоя трябва да се погледне от чичо доктор,тези 39 на мин.скорост са малко.
Можеш ли да споделиш какви температури поддържа, а като слушам че и в панелка неизолирана с две външни стени... май наистина е за чичко доктор ако при вас прави примерно 22*. Все пак, при какви външни температури работи?
Ами в София е,в панелка в Люлин,стандартно жилище.Температурите са си ниски,както ги дават по Гуги цял ден са -5 а сега са вече -8.Обадих се на балдъзата,в момента е захапала нощна смяна с мъжа си,а в тях бабата гледа малката и не става да я моля да проверява градусите.Но с гаранция са доволни,би трябвало да е 20-22 гр.