Страница 100 от 109 ПърваПърва ... 50909899100101102 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,486 до 1,500 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Предлагат се
    Говорим за цени над 3000 лв обаче.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Нокриата имаше проблем с филтрите със стария модел, който беше с дисплея, на новия модел захвата е друг и няма никакви проблеми.

4. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от vclima
    Нокриата имаше проблем с филтрите със стария модел, който беше с дисплея, на новия модел захвата е друг и няма никакви проблеми.
    За кой стар и кой нов модел говориш? Този "AWHZ 14 LB" има ли го този проблем ?

5. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Димоз, леко полеко почват да те препращат към японски климатици на 100 волта. Вземи си машина, предназначена за нашите пазари, за да не си чукаш главата после. Бях ти предложил едни варианти, но ако не ти харесват можеш да потърсиш 14 или 18 LCC на Фуджицу. Намират се по София и ще ти стъпят на цена по-ниска от тази на Нокрията и освен това избягваш колебанието "ще ми се повреди ли машинката за самопочистване". Просто ще си чистиш сам филтрите, както правят 99 на сто от хората по света.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Димоз, леко полеко почват да те препращат към японски климатици на 100 волта. Вземи си машина, предназначена за нашите пазари, за да не си чукаш главата после. Бях ти предложил едни варианти, но ако не ти харесват можеш да потърсиш 14 или 18 LCC на Фуджицу. Намират се по София и ще ти стъпят на цена по-ниска от тази на Нокрията и освен това избягваш колебанието "ще ми се повреди ли машинката за самопочистване". Просто ще си чистиш сам филтрите, както правят 99 на сто от хората по света.

или саньото(за 2800 лева) което написах на hotbloodedпо-горе с консумация 1.6кв и отдавана мощност 7.1 кв. при отопление. За тази консумация нямам да намериш такава отдавана номинална отоплителна мощност.Фуджитсу, генерал или фуджи 18 LCC също са вариант, но консумират 1.73 кв отдават 6.25кв(според БУЛКЛИМА) като разликата е 200 лева между двата.Аз бих взел саньото.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

nako-bako, не позна - още в началото му казах да си вземе европейска Нокрия и си оставам на това мнение. Като цена/качество в тази мощност в момента няма равна! Все пак е 2580 лв с монтажа! Не е разумно да дава 1000 лв отгоре.
    ПС: не мисли, че препоръчвам 100-волта винаги, на всяка цена. Когато според нуждите и цената е по-целесъобразно слагането на такава машина - да, ще препоръчвам. В случая не е така.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Стария модел беше AWY/H/Z 14 LA

10. Member
    Тук е от
    Oct 2008

О.к , Дейане, може да не съм те разбрал, но пък и нямах само тебе предвид. Просто исках човекът да знае всички алтернативи. Форумът оказва значително влияние върху избора на търсещите, особено на начинаещите.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

О.к , Дейане, може да не съм те разбрал, но пък и нямах само тебе предвид. Просто исках човекът да знае всички алтернативи. Форумът оказва значително влияние върху избора на търсещите, особено на начинаещите.
    Обаче ти като, че ли си си поставил за цел да плюеш срещу 100 волтовите алтернативи. Обаче не се напъвай, като хвърляш камъни по Еверест само ще го направиш по-висок.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Блу, моля ти се, не така! Не "плюя" срещу 100 волтовите. Само казвам, че според мен няма резонна причина, човек да си купи такъв, при положение, че има достатъчно добър избор на климатици за Европа. Като купи човек 100 волтова машина поема немалък риск да няма "гарантирана" гаранция при евентуална повреда. То и без това в БГ гаранциите са само хвърчащи листове и опазил Бог да тръгнеш да се оправяш с търговци. Какво ли остава за нелегални стоки.

А дали са технологичен "Еверест" това е друга тема и ти знаеш какво мисля. Сещам се за около сто примера за не чак толкова качествени японски техники, та затова си мисля, че не бива да се прехласваме и по климатиците. Те, че са хубави, хубави са, ама чак пък вашите фанфари....

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Нако-Бако, абсолютно си прав, ти нямаш резонна причина и очевидно няма и да намериш въпреки всички доводи които ти изложиха колегите, а относно гаранцията ще ти дам пресният пример с мен. Преди седмица жена ми реши да изсуши на бързо една нейна блузка като закачи закачалката на клапите на климатика. Речено сторено, обаче като сваляла закачалка вкарала металната кука в турбината. Разхвърчали се някакви сини парчета и машината взела да се друса яко, най-странното , че бях упрекнат аз защо не съм я предупредил , че ВЪТРЕ НЕЩО СЕ ВЪРТЯЛО !?!?!?! На мен лично ми стана лошо защото климатика е Toshiba RAS-285LDR и преди две години му изтече двугодишната гаранция. Обадих се във фирмата и на следващият ден машината ми беше с монтирана оригинална турбина за цялата услуга платих 100 лева. Разбира се предупредих жена си за въртящите неща в климатика и да пази много блузката на която цената и скочи със 100 лева.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    най-странното , че бях упрекнат аз защо не съм я предупредил , че ВЪТРЕ НЕЩО СЕ ВЪРТЯЛО !?!?!?! . Разбира се предупредих жена си за въртящите неща в климатика и да пази много блузката на която цената и скочи със 100 лева.
    К'во си се заоправдавал, бре, ВИНОВЕН СИ.

И друг път да си признаваш вината още преди да е станало каквото и да е!

И,и, и , тва бългърските м'же така и не съ научихти. .Амъ шъ ви вкарат у пътя.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Блу, остава да кажеш сега коя е фирмата и може да получиш коледна премия. И без това тая година май няма да има...

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Блу, моля ти се, не така! Не "плюя" срещу 100 волтовите. Само казвам, че според мен няма резонна причина, човек да си купи такъв, при положение, че има достатъчно добър избор на климатици за Европа. Като купи човек 100 волтова машина поема немалък риск да няма "гарантирана" гаранция при евентуална повреда. То и без това в БГ гаранциите са само хвърчащи листове и опазил Бог да тръгнеш да се оправяш с търговци. Какво ли остава за нелегални стоки.

А дали са технологичен "Еверест" това е друга тема и ти знаеш какво мисля. Сещам се за около сто примера за не чак толкова качествени японски техники, та затова си мисля, че не бива да се прехласваме и по климатиците. Те, че са хубави, хубави са, ама чак пък вашите фанфари....
    гаранцията не измислена самоза 100 волтови климатици , тя може да не важи , или да не тия презнават и от китайските асортименти кво общо имат 100 волта стегни се малко , няма вече техника която да е качествена било то 100 волта или 220 твае старото си е старо и по-здраво що нападате човека в интерес на истината ако го познаваш щеше да видиш че не го прави за дивиденти

18. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Никого не нападам, Митак.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе