Страница 26 от 109 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Да ама на каря на месеца показва 100лв. а на момчетата с климите за по 2000лв. показва 40лв.
    Че то и момчетата с грозните осаки могат да го набичат преди това на 30 докато вдигне 22 и да снимат.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    Да ама на каря на месеца показва 100лв. а на момчетата с климите за по 2000лв. показва 40лв.
    Че то и момчетата с грозните осаки могат да го набичат преди това на 30 докато вдигне 22 и да снимат.
    Остави тая работа за-100 те лв.Не се заблуждавайте и не заблуждавайте хората с евтините климатици,че харчат много.Точно MSF6-12AR ми похарчи за ноември 13 лв,за декември 24 лв ,а за януари 29 лв.Бил съм я спирал когато ме няма-ами нали това е предимството на обикновенния климатик, а и нали си има нагревател на картера на компресора-винаги е с топъл старт.И да добавя-никога не е замръзвала в този режим на работа.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Остави тая работа за-100 те лв.Не се заблуждавайте и не заблуждавайте хората с евтините климатици,че харчат много.Точно MSF6-12AR ми похарчи за ноември 13 лв,за декември 24 лв ,а за януари 29 лв.Бил съм я спирал когато ме няма-ами нали това е предимството на обикновенния климатик, а и нали си има нагревател на картера на компресора-винаги е с топъл старт.И да добавя-никога не е замръзвала в този режим на работа.
    абе ти нали си палеше парното в големите студове...сега къде се буташ да доказваш колко ти е икономичен климатика...по тая логика и аз ако си пусна парното мога да тръбя че климатика ми е перпетум мобиле....топли а не харчи нищо....

5. Тук е от
    Feb 2009

Ха-ха-ха,момчета,ако беше работата да се лъжем-първо щях да сложа пръст на дистанционното и да си го направя колкото показва термометъра и втора хич нямаше да пиша във форума,че ква ми е файдата и трето не си прочел по-горе кви разлики съм написал.А в отговор на твойте думи да ти кажа,че единият ми работи денем,другият нощем,а през останалото време-яко проветряване,независимо от външната темп.А тези с икономичните инвертори като затворят джамовете есен,отварят ги на пролет и провесили навсякъде борчета/като в циганска лада/,а пак мирише на умрели катерици.Майната и на икономията!

6. Тук е от
    May 2008

И защо си мислиш, че тези с икономичните инвертори не си отварят прозорците? Странна логика...

7. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от siso92
    А в отговор на твойте думи да ти кажа,че единият ми работи денем,другият нощем,а през останалото време-яко проветряване,независимо от външната темп.А тези с икономичните инвертори като затворят джамовете есен,отварят ги на пролет и провесили навсякъде борчета/като в циганска лада/,а пак мирише на умрели катерици ...
    Олекна ли ти като написа това злобно заключение не отговарящо въобще на действителноста? Кой как си проветрява в къщи, не зависи от какъв климатик има и въобще дали има! Пък и всеки има право да му мирише в къщи на каквото си иска. А пък ти ако искаш може и гол да легнеш на улицата да спиш, твое право е - но не доказваш че е правилно така да се прави(да си държам отворени по цял ден прозорците зимата) - каква ти е идеята на тоя режим?
    Както и да е, обема въздух в стаята се сменя бързо(5-10мин - три пъти на ден) при отворен прозорец като при това не изстиват предметите вътре. Не е нужно да се държи цял ден, докато ти стане на кокал одеялото. Виж при теб ако затвориш прозореца и се замирисва на "умрели катерици", прегледай си жилището - може наистина да имаш такива зад някой гардероб

8.  

9. Тук е от
    Feb 2009

Yan4o,не си мисля бе бате,ходил съм в такива хора-познати и роднини.И само за климатиците си говорят и ни се подиграват на Мидейките и как да им обясня,че аз не робувам на вещите си,а ги ползвам както ми е кеф-ако искам икономия,ще си купя печка на дърва.Да не говорим,че част от тези си изядоха м***те,като видяха по Ивановден как с 2 12ски/на -10 и яка мъгла.зададени 24-фул фан/,че отоплявам 90кв.м. панелка и то успешно.Пък и инвертор да сложа пак икономия никва-отварям джама за 1-2 часа сутрин и по полувин на няколко пъти през деня и веднъж вечер/ако няма да го спирам/,и стартирам климите в повечето случаи на 10,12,14 вътрешна.
    dgenov,нещо не си в час,я прочети пак.Един с декае ми се надуваше/и не само той/,а после като му изпляска аз си мълчах,щото всеки сам си решава кво и как и защо,и е тъпо на гол гъз чифте пищови да слагаш.

10. Тук е от
    Dec 2008

Сисо, ти сам вярваш ли си бе, човек. Стига с тия реклами на чудесните мидейки. Двете общо са ти около 7,5 кВ.
    90 кв. м. по 2,5 м. височина са ти 225 куб. м. И кво излиза - 33 В/куб. м.
    А при -10 външна Т, извади около 30 % от тези 33 В и ...
    И държиш постоянно отворени прозорците? И успяваш да се стоплиш? Айде стига вече.

11. Member
    Тук е от
    May 2003

В час не в час, не сме седнали тука да си мерим пи*ките. Ти какво толкова си се притеснил от това че са ти евтини климатиците? Мидеите които имаш, те удоволетворяват - добре - радвам се, това е целта на задачата. За един са Мидеи, за друг Даисекай3 - нали се сещаш че ако карам Порше няма да си лепна машина(направена за третия свят) на стената на която само боята е по-скъпа от пет Мидеи? На "гол корем" е тъпо наистина(2.5кВ за три бона ), но един нисък клас инвертор от "марков" производител - примерно 12ка за 1500лв не е чак толкова недостижимо за едно право здраво семейство в 21век! - да не се купува всеки ден? Точно тука е основната разлика във виждането на хората: едни си купуват предимно "буклуци", а други държат техниката им да е от доказан производител - гаранция за качество и дълъг експлоатационен срок! Въпроса вече опира до желание и възможности, няма смисъл да го дъвчим през ден през два едно и също - неоспорим факт е че има разлика в качеството: дали си струва всеки си решава сам за него си.

П.С> на форума за коли и там ли така се напъваш че "джугана ти вървял" колкото Хонда? В голяма заблуда си относно качествоти и техническата мисъл на ЯПОНЦИТЕ, докосвал ли си се до такава техника изобщо!

12. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте.Да попитам и аз -за 23 кв.м. стандартна височина 2.60м.,вътрешна и външна изолация,се колебая между малаизийския Панасоник и Fujitsu12LGC. Някой има ли мнение.Искам климатик,който да топли добре,понеже сме доста зиморничави.

13. Тук е от
    Feb 2009

sevda,всяка инверторна 12 или конвенционална 14 ще ти свърши работа.Аз лично залагам на Фуджицуто.

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

sevda75, Напиши му модела на този малайзийски Panasonic.

А относно инвертора на Fujitsu ASYA12LGC, ако компресора му при външни температури по-ниски от +2 градуса евентуално вземе че тръгне може и да Ви върши работа.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За E12HKE става дума. Явно не съм се изразил достатъчно ясно или пък ти се иска повече Панасоника. Тогава го взимай. За мен инвертор без ЕТРВ е половинчата работа. Че май е и с единичен топлообменник.
    И аз съм фен на Panasonic, но на едни по-добри модели. Все пак ако решиш да е E12HKE, гледай да е E12HKE-3. Тази тройка е от значение, повярвай ми

17. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    А относно инвертора на Fujitsu ASYA12LGC ако компресора му при външни температури по-ниски от +2 градуса евентуално вземе че тръгне може и да Ви върши работа.
    Що, не тръгват ли? И ако тръгне: "може" или "ще" върши работа - да отоплява 60м3 с много добра изолация?

П.С> Както и да е, моя глас го давам в полза на Фужитсото.

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Вярно е, че инвертор без ЕТРВ по мое мнение е по-скоро имитация на инвертор, но модела ще работи и ще топли. Производителят дава отдаваната мощност на модела Panasonic E12HKE при - 5 градуса да пада само с 26%, от 4,8 kW до 3,8 kW.

Алтернативата е този модел на Fujitsu, които е много вероятно да не тръгне точно когато имаш най-голяма нужда от него. Но ако искаш да участваш активно във форума и да допринесеш със знания, наблюдения, обсъждания, анализи и прогнози в областта на климатиците е препоръчително да си купиш модел с проблеми. Ако всичко си му работи на един климатик какво да му обсъждаш и от какво да се оплачеш, просто го забравяш че съществува.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 109 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 22:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 08:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 17:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 13:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 22:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе