Да ама на каря на месеца показва 100лв. а на момчетата с климите за по 2000лв. показва 40лв.
Че то и момчетата с грозните осаки могат да го набичат преди това на 30 докато вдигне 22 и да снимат.
Да ама на каря на месеца показва 100лв. а на момчетата с климите за по 2000лв. показва 40лв.
Че то и момчетата с грозните осаки могат да го набичат преди това на 30 докато вдигне 22 и да снимат.
Остави тая работа за-100 те лв.Не се заблуждавайте и не заблуждавайте хората с евтините климатици,че харчат много.Точно MSF6-12AR ми похарчи за ноември 13 лв,за декември 24 лв ,а за януари 29 лв.Бил съм я спирал когато ме няма-ами нали това е предимството на обикновенния климатик, а и нали си има нагревател на картера на компресора-винаги е с топъл старт.И да добавя-никога не е замръзвала в този режим на работа.Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
абе ти нали си палеше парното в големите студове...сега къде се буташ да доказваш колко ти е икономичен климатика...по тая логика и аз ако си пусна парното мога да тръбя че климатика ми е перпетум мобиле....топли а не харчи нищо....Първоначално публикувано от naydenov69
Ха-ха-ха,момчета,ако беше работата да се лъжем-първо щях да сложа пръст на дистанционното и да си го направя колкото показва термометъра и втора хич нямаше да пиша във форума,че ква ми е файдата и трето не си прочел по-горе кви разлики съм написал.А в отговор на твойте думи да ти кажа,че единият ми работи денем,другият нощем,а през останалото време-яко проветряване,независимо от външната темп.А тези с икономичните инвертори като затворят джамовете есен,отварят ги на пролет и провесили навсякъде борчета/като в циганска лада/,а пак мирише на умрели катерици.Майната и на икономията!
И защо си мислиш, че тези с икономичните инвертори не си отварят прозорците? Странна логика...![]()
Олекна ли ти като написа това злобно заключение не отговарящо въобще на действителноста? Кой как си проветрява в къщи, не зависи от какъв климатик има и въобще дали има! Пък и всеки има право да му мирише в къщи на каквото си иска. А пък ти ако искаш може и гол да легнеш на улицата да спиш, твое право е - но не доказваш че е правилно така да се прави(да си държам отворени по цял ден прозорците зимата) - каква ти е идеята на тоя режим?Първоначално публикувано от siso92
Както и да е, обема въздух в стаята се сменя бързо(5-10мин - три пъти на ден) при отворен прозорец като при това не изстиват предметите вътре. Не е нужно да се държи цял ден, докато ти стане на кокал одеялото. Виж при теб ако затвориш прозореца и се замирисва на "умрели катерици", прегледай си жилището - може наистина да имаш такива зад някой гардероб![]()
Yan4o,не си мисля бе бате,ходил съм в такива хора-познати и роднини.И само за климатиците си говорят и ни се подиграват на Мидейките и как да им обясня,че аз не робувам на вещите си,а ги ползвам както ми е кеф-ако искам икономия,ще си купя печка на дърва.Да не говорим,че част от тези си изядоха м***те,като видяха по Ивановден как с 2 12ски/на -10 и яка мъгла.зададени 24-фул фан/,че отоплявам 90кв.м. панелка и то успешно.Пък и инвертор да сложа пак икономия никва-отварям джама за 1-2 часа сутрин и по полувин на няколко пъти през деня и веднъж вечер/ако няма да го спирам/,и стартирам климите в повечето случаи на 10,12,14 вътрешна.
dgenov,нещо не си в час,я прочети пак.Един с декае ми се надуваше/и не само той/,а после като му изпляска аз си мълчах,щото всеки сам си решава кво и как и защо,и е тъпо на гол гъз чифте пищови да слагаш.
Сисо, ти сам вярваш ли си бе, човек. Стига с тия реклами на чудесните мидейки. Двете общо са ти около 7,5 кВ.
90 кв. м. по 2,5 м. височина са ти 225 куб. м. И кво излиза - 33 В/куб. м.
А при -10 външна Т, извади около 30 % от тези 33 В и ...
И държиш постоянно отворени прозорците? И успяваш да се стоплиш? Айде стига вече.![]()
В час не в час, не сме седнали тука да си мерим пи*ките. Ти какво толкова си се притеснил от това че са ти евтини климатиците? Мидеите които имаш, те удоволетворяват - добре - радвам се, това е целта на задачата. За един са Мидеи, за друг Даисекай3 - нали се сещаш че ако карам Порше няма да си лепна машина(направена за третия свят) на стената на която само боята е по-скъпа от пет Мидеи? На "гол корем" е тъпо наистина(2.5кВ за три бона), но един нисък клас инвертор от "марков" производител - примерно 12ка за 1500лв не е чак толкова недостижимо за едно право здраво семейство в 21век! - да не се купува всеки ден? Точно тука е основната разлика във виждането на хората: едни си купуват предимно "буклуци", а други държат техниката им да е от доказан производител - гаранция за качество и дълъг експлоатационен срок! Въпроса вече опира до желание и възможности, няма смисъл да го дъвчим през ден през два едно и също - неоспорим факт е че има разлика в качеството: дали си струва всеки си решава сам за него си.
П.С> на форума за коли и там ли така се напъваш че "джугана ти вървял" колкото Хонда? В голяма заблуда си относно качествоти и техническата мисъл на ЯПОНЦИТЕ, докосвал ли си се до такава техника изобщо!
Здравейте.Да попитам и аз -за 23 кв.м. стандартна височина 2.60м.,вътрешна и външна изолация,се колебая между малаизийския Панасоник и Fujitsu12LGC. Някой има ли мнение.Искам климатик,който да топли добре,понеже сме доста зиморничави.
sevda,всяка инверторна 12 или конвенционална 14 ще ти свърши работа.Аз лично залагам на Фуджицуто.
sevda75, Напиши му модела на този малайзийски Panasonic.
А относно инвертора на Fujitsu ASYA12LGC, ако компресора му при външни температури по-ниски от +2 градуса евентуално вземе че тръгне може и да Ви върши работа.
За E12HKE става дума. Явно не съм се изразил достатъчно ясно или пък ти се иска повече Панасоника. Тогава го взимай. За мен инвертор без ЕТРВ е половинчата работа. Че май е и с единичен топлообменник.
И аз съм фен на Panasonic, но на едни по-добри модели. Все пак ако решиш да е E12HKE, гледай да е E12HKE-3. Тази тройка е от значение, повярвай ми![]()
Що, не тръгват ли? И ако тръгне: "може" или "ще" върши работа - да отоплява 60м3 с много добра изолация?Първоначално публикувано от valen1
П.С> Както и да е, моя глас го давам в полза на Фужитсото.
Вярно е, че инвертор без ЕТРВ по мое мнение е по-скоро имитация на инвертор, но модела ще работи и ще топли. Производителят дава отдаваната мощност на модела Panasonic E12HKE при - 5 градуса да пада само с 26%, от 4,8 kW до 3,8 kW.
Алтернативата е този модел на Fujitsu, които е много вероятно да не тръгне точно когато имаш най-голяма нужда от него. Но ако искаш да участваш активно във форума и да допринесеш със знания, наблюдения, обсъждания, анализи и прогнози в областта на климатиците е препоръчително да си купиш модел с проблеми. Ако всичко си му работи на един климатик какво да му обсъждаш и от какво да се оплачеш, просто го забравяш че съществува.