Страница 25 от 109 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

nikinp76,тия данни са ала бала от производителя и за еднакви машини с различен фреон се менят.Едната ми Мидеа е 4,1kw ,другата 4,4kw ,а комшията е с 3,8kw на неговата-разлика никаква/и трите са 12ски на R22/,даже може да си сменим компресорите и пак ще работят.Критерият за закупуване на климатик/мое мнение и препоръка/ е не дали е на 3,8 или 4,1,а да намериш фирма с познат и да го питаш за най-много качени машини,които не са дали дефект.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Колко трябва да е тръбния път минимум, за да няма шумот фреона? Аз като гледам поне метър ще отиде. Формата е ЕКО КЛИМА. Направи ми добро впечатление, че изискват 2 диагности през периода на гаранцията. Вярно че се плащат по 30лв. но поне имат ангажимент да ти проверят климатика. А не да го монтират и забравят.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Само че вече има случаи на "дистанционна" профилактика,по телефона : абе я си напиши в гаранционната карта,че сме идвали, и готово.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Само че вече има случаи на "дистанционна" профилактика,по телефона : абе я си напиши в гаранционната карта,че сме идвали, и готово.
    Незнам как е при колегите но ние пращаме SMS да ги уведомим за профилактиката и няма желаещи.

Голямо питане и писане падна и пак си взе марката дето не съществува и е с неизвестен производител.То нямаше нужда да разпитваш толкова можеше директно да си я купиш.

6. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от jasen78
    Колко трябва да е тръбния път минимум, за да няма шумот фреона? Аз като гледам поне метър ще отиде. Формата е ЕКО КЛИМА. Направи ми добро впечатление, че изискват 2 диагности през периода на гаранцията. Вярно че се плащат по 30лв. но поне имат ангажимент да ти проверят климатика. А не да го монтират и забравят.
    От 1,5 до 3,5м е най-добре.Тия шумове са пълни глупости.Ако не искаш шум-в планината се печи на слънце.

7. Тук е от
    Dec 2008

Сисо, относно шумовете - ако бяха глупости, нямаше да има цяла такава тема във форума. Тук не говорим за шум от турбината, пукане на пластмаси или някакви вибрации, а за възможен шум от движението на фреона при по-високо налягане и/или при неправилно огънати или съединени тръби, например.
    Относно данните на осаката - измерени са. При външни Т около и малко над нулата дори надвишава тези кВ и стига до 4,2-4,3кВ. А сметката ми за ток декември месец е 110 лв. с два климатика. Не задължавам никой да ми вярва.
    И още нещо - ако ще си купувам климатик 12 , който харчи на отопление около 2 кВ, по-добре с някой ел. радиатор или духалка да се топля.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2009

Ми да почерпиш.Аз за декември и януари имам 308лв.Да си прочел от мен ,че Осака са боклуци,но освен за една SL серия,за другите добро не казвам.Написах само,че комшиите из блока имат буци лед по машините,а едната не ни оставя да спим от тракане на перката втора година-как не се е чупила.Знаеш,че за работата на машината зависи и влажността и кажи как ги измери тия квт-и,за да си измеря Мидеите и да се радвам.Аз ще ти кажа,че миналата зима на -20гр./през нощта/не съм мерил под 45гр. изходящия и на двете машини и не ми е падала под 18гр.стайната.Ай че почна мача

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Абе Осака не са боклуци - но отивам снощи у комшия да му оправя рутера и той с няква Осакичка в хола, и гледам държи я на 30 градуса, в стаята 22-23, вън +10. Викам - що така? Ами той мери горе, на таванаа, там е 30, тук е 22-23, нормално е така, доволни сме! И си купихме и Осака за в спалнята, там си поддържа 19С - спим си комфортно (пак на 28-30 я държат де).

Та, това е истината - да е доволен човек! И да вярва квото му кажат! А ние тук във форума се изтрепахме от притеснение защо нашите скъпи и маркови инверторченца при зададено 24 държат 23 долу на пода!

11. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от siso92
    От 1,5 до 3,5м е най-добре.Тия шумове са пълни глупости.Ако не искаш шум-в планината се печи на слънце.
    Не съм съгласен! Бих препоръчал със сигурност над 3 метра, но не бих се ангажирал с гаранции - зависи от много други работи. Въпросната тема за шума от фреона я повдигнах аз, и три месеца я нищихме - ако беше я прочел нямаше да пишеш метри наизуст. За твое сведение - повечето машини може да се монтират така че да не се чува движението на фреона - кви планини, кво слънце?
    genov,кво толкова трябва да разбира,че да види закачат ли му малко компресорче за 10-30мин.преди да го пуснат и къде е пльокъла на нивелата,пък и манометър кой не е виждал.А що се отнася за датчика /говорихме за Мидеа/,просто да ги помоли да му сменят мястото,пък те ако щът.Човека иска да гледа-не му казвам сам да си го монтира.За тая Осака де да ти го знам налягането/ако искаш общи приказки:3,4-22,30/,пък и на 22 или 410 е.Като е фабрично наблъскан и му направят къс тръбен път-кво прайм или ако остане влага в системата.Не се впрягай,ама има много мързелив народ-дай да врътнем за половин час монтажа и да ходим на кафе,пък клиентът да се спасява.И не разбрах кво е заяждането за Осаката,като говорихме за Мидеа.
    И като му закачат компресорче - как точно да проконтролираме дали са направили коректно това за което са го закачили? По-подробно ще ни опишеш ли процедурата, не е късно да я препишеш от някъде - ще е в плюс и за нас и за теб?
    Къде прочете че трябва да се изпуска хладилен агент при "къс" път и как ще го измериш колко си изпуснал? А "заяждането" с Осака: ти може да си говорил за Мидеа, но преди моя пост момчето каза че си е купил Осака и назова модела - явно си го пропуснал. И за да си конкретно полезен - да му беше постнал една инструкция за монтаж от производителя - всички процедури си ги пише черно на бяло - ако въобще има за този модел де.
    За SLките обаче те подкрепям, такава 12ка ме топли денем - като огнедишащ змей е И че датчика на вътрешното тяло не мери правилно е вярно, аз също я държа на 28°-30° за да ми е добре със зимна блуза.

12. Тук е от
    Feb 2009

dgenov,ако се хванат да му го вакумират-ще го направят,мисълта ми е ,че някой пичове си спестяват тая операция.А кажи ми ти имаш ли доверие на фабричното зареждане и знаеш ли ги колко са сложили.То си има везни,ама иска работа.Па кажи ми когато е къс или дълъг тръбния-еднакво ли е количеството.И Мидеите дават разлики,затова съм си преместил датчика,но това не е болка;по-добре да го хванеш как работи,отколкото да го човъркаш.

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Незнам как е при колегите но ние пращаме SMS да ги уведомим за профилактиката и няма желаещи.

Голямо питане и писане падна и пак си взе марката дето не съществува и е с неизвестен производител.То нямаше нужда да разпитваш толкова можеше директно да си я купиш.
    Питах защото мислех че аз ще реша. Какво да направя че не стана така?

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

dgenov,ако се хванат да му го вакумират-ще го направят,мисълта ми е ,че някой пичове си спестяват тая операция.А кажи ми ти имаш ли доверие на фабричното зареждане и знаеш ли ги колко са сложили.То си има везни,ама иска работа.Па кажи ми когато е къс или дълъг тръбния-еднакво ли е количеството.И Мидеите дават разлики,затова съм си преместил датчика,но това не е болка;по-добре да го хванеш как работи,отколкото да го човъркаш.
    siso92, имам доверие на някой марки че са заредени фабрично с колкото изрично им пише в упътването и дори е подчертано че и при най-къс възможен път, НЕ е необходимо да се маха от агента(пише в инструкции за монтаж и сервизни на Фужитсу, Митсубиши ...специално на 12LGC му беше пусната в кашона - хвала на такива производители ). Може и да си прав за някой "кучи марки", но аз лично не съм чувал в моята скромна практика(по-скоро теория ), при монтаж на чисто нов климатик да му се източва фреона и да се зарежда на ново с везна според дължината на тръбния път(човек се учи докато е жив - вероятно и след това) - не струва ли допълнително пари тая процедура и така ли се практикува за Осака и Мидеа и др. от тоя род? Ти как пресмяташ според различните модели - на колко метра, колко фреон е нужен?

jasen78, голяма работа станала, свиркай си - това направи Нали не беше за у вас в спалнята, а за някакъв офис?

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

При мен в офиса ето как го държим и какво показва термометъра.

17. Тук е от
    Feb 2009

VeleV,някой си е поиграл я с датчика,я с дистанционното.В момента при 2,4гр.външна MSFката на зададени 22 и фан-ауто,кове термометъра/145 см от пода/ на 22 гр.,но падне ли външната и вдигне ли влажността-на 24 зададени,прави 20-22гр. А на MSMката/като в офиса/ датчика бърка 4-5 гр./сега 3гр.щот е топло/,май трябва да си поиграя малко,но не ми се занимава.

18. Тук е от
    Feb 2009

Не мога да кача снимка,казаха ми да си гледам работата,"грешка-голяма е",а съм я свил на 15.5 кб.Исках момчетата с Осаките и климите за 2000 лв да видят,как Мидеа за 500 показва на дистанционно и термометър 22гр.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 109 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе