Първоначално публикувано от
soul Здравейте,
бихте ли ми помогнали с избора на климатици за две спални?!
Апартамента се намира в Русе, в него едната спалня е с площ 11.5 м2 (дограма с площ 3.45 м2), а другата с площ 12.4 м2 (дограма с площ 4.06 м2), височината е 2.50м. И двете спални са с югозападно изложение, 5 камерна PVC дограма на REHAU (EURO 70 профил), 32мм стъклопакет с енерджи стъкло, само на дограмата са външни стени, на които има предстенна обшивка от гипсокартон с 50мм минерална вата за изолация. Таваните са също с гипсокартон и вата. От горе, от долу, от ляво и от дясно има съседи (т.е. вътрешни стени с обитаеми помещения). Изчетох доста теми в този форум, но вместо да ми се избистрят нещата стана точно обратното. Целта е да се избере оптималното съотношение цена/качество за отопление при съответният конфорт (живял съм под наем където в хола бяха монтирали доста мощна машина, която успяваше лятото да охлади целият апартамент, но пък в жегите лятото във въпросният хол не можеше да се стои от ветровете, които климатика създаваше
). От темите видяни тук разбрах, че за спални, като че ли най-добрият вариант е с подово стенен тип, но като марка и мощност ... ?!
Благодаря Ви предварително!