Страница 100 от 238 ПърваПърва ... 50909899100101102110150 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,486 до 1,500 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от marcam
    Еми намери ми един истински конвенционален, японски за 180 лв без монтажа и готово, взимам го.
    Въпреки, че има хора които пък ще поспорят с право за нещата - рециклаж 2 употреба/ и гаранцията за тяхната работа/.
    Аз питам за това което е на пазара все пак.

едит: Да не съм попаднал все пак на място където под 3 000 лв климатици не се броят
    Ако идваш до Пловдив ми се обади на лична. За гаранцията на втора употреба климатици е писано много и със сигурност не е по-лоша от тази на новите. На мен в рамките на 24 часа ми доставиха турбина за Тошиба 285 LDR.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от marcam
    Аз не искам да давам пари за "мерцедес" който ще карам само на път за морето 1 -2 пъти годишно /ако трябва да използвам сравнението. Инак всякакви ги има, някои си ги купуват само да го имат заради егото.
    Отделно, ок Мидеята е китаец, но толкова ли са зле или безпарични тези от Булбанк в надежда примерно, че да си сложат Мидея т.е. Москвича.
    може ли аз да ти отговоря точно за логиката - в една част от големите организации (и особено банките) има едно нещо, което се казва кост кътинг (ти като икономист би следвало да знаеш какво е) и благодарение на него, такива организации свалят рязко парите за разни работи. При това положение, т.нар. закупчици няма как да купят нещо свястно, че да може и за тях да остане нещичко и купуват всяка шитня дето се вмества в бюджета им. Успех с покупката

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Моя Тошо Европейски е в точно такава стая 16 квадрата и хич не се затормозява дори и при -22, пробвано е, гаранция.
    Ааааа, ама ти имаш 50 санта зидове

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Само 48 см , и много добра изолация разбира се, но и да не е така, пак ще се справи ТОШО на 16 квадрата, като неговите, все пак има 2,7 кв максимално отдаване при -15.

6. Тук е от
    Jul 2011

Благодаря на всички за бързите отговори и все така да има кой да дава съвети при нужда.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2002

Здравейте,
    Предстои ми избор на климатици за отопление на панелен апартамент на 3ти етаж, дървена двойна дограма (в не много добро състояние), вътрешна изолация, височина 2,60 м. Зимата се характеризира с температури до -20 С и мъгли:
    1. спалня, север, 2 външни стени 12 кв.
    2. детска, юг, 1 външна стена 12 кв.
    3. хол, юг, 1 външна стена и остъклена тераса, 20 кв.
    кухня, север, 1 външна стена, 9 кв.
    коридор, 13 кв.
    Ще стане ли с 3 климатика и в кои стаи е най-добре да се монтират? Бюджет до 4000 лв.

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

@fantoms ако качиш примерна скица ще се прецени по-добре кое как и къде да бъде.

10. Тук е от
    May 2011

Здравейте!
    Аз съм с панелен апартамент южен, 60 кв. м -стая, хол и кухня, стъкло 4 сезона/ по добро от К стъклото/ изолация след няколко дена- сайдинг с каменна вата 150 м3 на кв./ От няколко дена съм горд собственик на три Клими-Фуджи 12лд, и 2 генерала 9-ки лд. тъй като продължавам с ремонтите още не съм ги пробвал като трябва, но има време. Основно съм ги взел за отопление , та с нетърпение чакам да видя как ще е зимата.
    Още повече , че съм с много топъл апартамент-среден и комший около мен, част от тях са на дърва

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Привет.То проблеми с машините няма да имаш, ама ако правиш ремонти около тях, опаковай ги идеално, да не влезе и прашинка във вътрешните тела, че после става мазало.И външните опаковай също.

12. Тук е от
    May 2011

да опаковал съм ги , а пък за външните ще видя, мой приятел ще прави изолацията та съм му казал много да внимава. Как мислиш зимата не би трябвало да има проблеми и високи сметки, при тези изолаций де

13. Member
    Тук е от
    Mar 2002

Здравейте,
    Предстои ми избор на климатици за отопление на панелен апартамент на 3ти етаж, дървена двойна дограма (в не много добро състояние), вътрешна изолация, височина 2,60 м. Зимата се характеризира с температури до -20 С и мъгли:
    1. спалня, север, 2 външни стени 12 кв.
    2. детска, юг, 1 външна стена 12 кв.
    3. хол, юг, 1 външна стена и остъклена тераса, 20 кв.
    кухня, север, 1 външна стена, 9 кв.
    коридор, 13 кв.
    Ще стане ли с 3 климатика и в кои стаи е най-добре да се монтират? Бюджет до 4000 лв.
    Цитат Първоначално публикувано от gnf
    @fantoms ако качиш примерна скица ще се прецени по-добре кое как и къде да бъде.
    Ето.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vakata77
    да опаковал съм ги , а пък за външните ще видя, мой приятел ще прави изолацията та съм му казал много да внимава. Как мислиш зимата не би трябвало да има проблеми и високи сметки, при тези изолаций де
    за трите климатика общо ще плащаш от октомври до края на април между 25 до 100-110 лева в зависимост от температурите навън.По принцип декември, януари и февруари сметката за климатиците ще е между 80 и 100 лева при температура когато има хора 23 градуса, а когато няма 18-19 градуса.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от vakata77
    Хич не се тревожи за сметките.Като гледам описанието и разположението на имота, в зависимост от температурите, които ще поддържаш, може да се учудиш, колко са ниски.Съдя по мен, и аз съм с много добра изолация.
    justify , може и толкова да не стигне сметката, като гледам как ще го топлят и как ще е изолиран.

17. Тук е от
    May 2011

Dano e taka,ne slu4aino izbrah klimite pred prirodniat gaz
    Желателно е във форума да се пише на български език!

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

fantoms, ето така би могъл да подбереш мястото за монтаж (аз така бих избрал, нека и специалистите се изкажат), но с уговорката, че прозорците не са на тези места и има удобство за монтаж и за последваща профилактика

1. За Детска и Спалня по един от този модел.
    2. За Хола ето този модел.
    При покупка на 3бр. задължително искай отстъпка.
    Препоръчително е да уплътниш дървената дограма добре, за да не бяга топлото от фугите. По време на големите студове ако има трудност да топлиш целият апартамент, затваряш вратите на стаите.
    Успех

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе