Страница 151 от 238 ПърваПърва ... 101141149150151152153161201 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,251 до 2,265 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    Търговище

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Каква връзка има FTXN с Хитачи?
    Ами, че търся климатици и естествено и аз като всички се чудя и се мая. Чуденката е:две стаи на различни етажи, съответно на първи жилищен и втори(нашият)от кооперация. Отдолу(на първият) има гаражи. Стаите са 27 м2 или около 65 м3. Ново строителство-съответно има изолация и дограма. Изложението е Изток-Югоизток-Юг(неправилна форма на стаите). От 5 стени 3 са външните, но пък топлите (Изток-Юг). Дори сега има осезаема разлика в стаите. Нашата, вторият етаж е по-топла. Това ме навежда на мисълта, че не ни трябват еднакви климатици. Предпочитам да пазарувам от Зора, че ползвам отстъпка, а там се оказва като цяло, че моделите които хващат окото са:Fujitsu ASYG 12LEC (всички казват тук, че няма начин да стопли такова помещение);Hitachi RAC/RAS 50FH7(за 1ви етаж);Panasonic CS/CU XE12LKE-3(като по-сериозен вариант за 2 етаж) Можете ли да кажете някоя дума, добър ли е такъв избор или насока за модели.
    Благодаря на тези, които ще отделят време!

2.  

3. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Аз не бих си взел FTXN, за тези пари Хитачито определено е по-добър избор. Ако лимита ти е по 1500 на парче слагай две Хитачита, ако имаш повече пари има и по-хубави машини. Има и енергийна ефективност. Ако кажеш и от кой град си ще е по-добре.

4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    Търговище

Ами да горе-долу бюджета е около 1500 лв. на климатик. И си мисля, че за долу трябва по-сериозен отколкото за горе. Намираме се в Търговище. Като клоня към Panasonic-а за по-топлата стая. Утре ще ходя на оглед пак.
    Кои са тези по-хубави машини?
    P.S. Каква е разликата между XE и само E моделите на Panasonic?

5. Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Аз бих си сложил това с този бюджет:

http://www.technomarket.bg/products/...ras-rac-d14ex3
    Привет отново. Наясно съм с риска от много негативни коментари на моя въпрос, но мисля все пак да го задам

Все още съм в стадий обмисляне и затова искам да преценя обективно. Посочения модел ни устройва ценово и след седмица четене и ровене като че ли характеристиките му са подходящи за нашия случай (стр.156). Останалите пари до разликата с други предлагани модели може успешно да бъдат инвестирани в слагането на външни ролетни щори, за което съпругата ми и без това ме обработва. Промоцията в магазина изтича на 07.10 и имам няколко дена за решение.

Та, конкретно за Техномаркет Варна - коя фирма обслужва магазина за монтирането на климатици?

Може би вече съм говорил с някой нейн представител тук във форума така че да си признава бързо. С бързо търсене от форума разбрах единствено изказани съмнения относно компетентността им и толкова. Всеки съвет е добре дошъл.

Нямам претенции и конкретни пресантиманти към магазина - ако някой друг ми го предложи за тази цена, съм отворен за всяко предложение.

6. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Аз бих говорил предварително с момчетата и бих се съгласил да им дам някой лев за монтажа допълнително. В смисъл на тях им дават около 100 лева за този безплатен монтаж и много не си играят понеже повечето искат да им направят това и онова също безплатно. Прецени колко метра ще са ти тръбите, плати допълнително ако са над 3 метра, посрещни ги с кафе и сладкиши и ще стане работата. Даже ще ти вакумират тръбите.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

cerrone,
    Питай ги по e-mail-а коя фирма извършва монтажа на климатици. Посочи марката, защото често за различните марки, фирмите са различни.

e-mail на ТМ Варна: varna1@technomarket.bg

Аз също съм се загледал в този модел, на хартия звучи добре, цената е примамлива - 1200 лв с монтажа, аналогичния 35WS8 се предлага на цени от 1400 до 1500 лв без монтаж.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    Търговище

Момчета нещата се завъртяха около модели
    Toshiba 137skv
    Mitsubishi GC предполагам пълното име е GC35va
    Fujitsu 12LKC(по-новата версия на LEC, но без 10градусов режим) P.S. Тогава тук остава 12LEC (благодаря Еди)
    и това, към което се бях запътил
    Panasonic E12LKE-3
    От кои да вземем, като най-вероятно ще ни трябват 3.Тоест да не си бием прекалено много главата после

P.S.Нещо май се забърках с моделите на Fujitsu Явно има и 12LKC и 12LKE

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Това ФУД..... веднага го забрави.Не е по-нова версия а силно скопена машина от каталога за 2011 г.Определено бих предпочел ПАНАСОНИК или ТОШИБА.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    LKE веднага го забрави.Не е по-нова версия а силно скопена машина от каталога за 2011 г.
    Като пишете поне виждали ли сте как работи отваряли ли сте такава машина, та веднага я определяте каква била. Модела е същия като LK с единствената разлика че има със 110вата повече консумация иначе топло отдаването е същата мощност.
    Обаче ако мислиш да топлиш 27м2 са слаби тия машини заложи на 16ка тошиба или 18ка даикин.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не съм отварял LKC, не ми е занаят това, но като гледам в каталога какви са му данните, определено бих го забравил.

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    Търговище

Момчета тогава ще включа модела 12LEC - разликата в парите не е голяма, а се твърди че замества 12LGC

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

LK и LE са еднакви двойни топлобменици еднакви компресори с различни дистанционни и софтоер и от там различната консумация.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Възможно е да е така, на какво се дължи разликата от 3 кг във външните тела.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

И откъде идват тези 110W в повече консумация, Велев, като е същият климатик хардуерно? Защо хардуерът е започнал да консумира повече? Само заради софтуера - абсурд!

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

може и да е само на хартия разликата - говоря и за 3те килограма и 110 вата - така най-лесно се прави друг клас машина.
    лека правописна грешка директно от маркетинговият отдел на фудзицу хоп нов модел на други пари - що да не си взема по-скъпото или по-ефтиното?

а иначе без да се заяждам - точно софтуера като развърти с 1000 оборота отгоре компресора и не 110 ами и 1000вата може да вдигне

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе