Tази 35-ца на дайкин ще умре зимата в толкова студена стая.За да е много студена означава, че има много топлозагуби и трудно се сгрява.Още повече, че става въпрос за жена с изикване да топли добре и при -15 градуса...Първоначално публикувано от Mega
...а в София това се случва всяка година, като на пет години 1-2 пъти пада до -20 градуса...
Или хитачи 50-ка, която за тези 24квадрата ще бълва жега, или тошиба 13-ка.
Разбира се и дайкина FTXN 50-ka може би ще върши работа, но не виждам смисъл да се харчат пари за дайкин само заради марката при положение, че е с изключително ниски показатели, в конкретия случай по-ниски от на конкурентното ГРИИ, при положение, че има двойнороторно хитачи.Дайкина има твърде голяма вероятност да прави дефрости на 1час -1час и 30 минути и с тази орязана върхова мощност никога няма да навакса при минусови температури.
Преди 2 години когато при мен зимата стана -11.2 градуса и около мен не живееше никой Дженерала 12LD правеше дефрост на 1 час и 40 минути в 14 кв. стая. при зададени 23 градуса.
При голями топлозагуби винаги има някакво неизвестно което остава недогледано и недооценено-в такъв случай винаги повече мощност е по-добре.
Дайсекай тошиба 6 е идеалния климатик за стаята на приказната лейди, но това са доста пари, а тя каза, че има 1500лв, без да посочва със или без монтаж.Ако е "без" пасва точно за хитачи 50-ка, ако не ще трябва да се напъне със 150-200лева.За тошиба дайсекай 6 напъването ще е 850лева.Доста сериозна сума.
За мен хитачито си остава най-подходящият за нейните 24-26квадрата с големи топлозагуби и изискването да поддържа 24-25 градуса(като за жена) дори при -15 градуса на цена около 1500лв.
Дайкин FTXN не е подходящ защото дори на моята подовата 50-ка и остават при -10 градуса под нулата навън и зададени вътре 20 градуса 3.69кв, мощност -представям си какво ще е при -15 и то с най-слабия модел 50-ка на дайкин.
За новата им 50-ка която струва колкото малка термопомпа-5000лева, просто нямам думи-никакво изменение на параметрите към по -добро и някакви козметични изменения на дистанционното.За климатик струващ 170% по-скъпо от предната подова 50-ка на дайкин ми се струва, че ще гледат продажбите при настоящето икономическо състояние през крив макарон.Жалко, че за 1500лв не остана силна 12-ка каквато беше фуджитсуто 12LD.
Ta, не се гъбаркайте с жената като предлагате някакви слаби климатичета или 50-ки на дайкин от най ниския клас които не се знае на колко време ще правят дефрост и с мъка стигат до 6.8кв в отопление .При нейното положение е хубаво да има малко излишък на "груба сила", а хитачито предлага тази груба сила.