Страница 150 от 238 ПърваПърва ... 100140148149150151152160200 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,236 до 2,250 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Ако имате 2000 лв, съберете още 350 и взимайте най-готиното в момента. Поне няма да има компромиси и чуденето ще свърши! Принципно размера на помещението е гранично и ако минете без оглед е малко насляпо.

Ако бюджета е твърдо до 2000 лв. може да се види и Daikin FTXS35.
    Tази 35-ца на дайкин ще умре зимата в толкова студена стая.За да е много студена означава, че има много топлозагуби и трудно се сгрява.Още повече, че става въпрос за жена с изикване да топли добре и при -15 градуса...
    ...а в София това се случва всяка година, като на пет години 1-2 пъти пада до -20 градуса...

Или хитачи 50-ка, която за тези 24квадрата ще бълва жега, или тошиба 13-ка.

Разбира се и дайкина FTXN 50-ka може би ще върши работа, но не виждам смисъл да се харчат пари за дайкин само заради марката при положение, че е с изключително ниски показатели, в конкретия случай по-ниски от на конкурентното ГРИИ, при положение, че има двойнороторно хитачи.Дайкина има твърде голяма вероятност да прави дефрости на 1час -1час и 30 минути и с тази орязана върхова мощност никога няма да навакса при минусови температури.

Преди 2 години когато при мен зимата стана -11.2 градуса и около мен не живееше никой Дженерала 12LD правеше дефрост на 1 час и 40 минути в 14 кв. стая. при зададени 23 градуса.

При голями топлозагуби винаги има някакво неизвестно което остава недогледано и недооценено-в такъв случай винаги повече мощност е по-добре.

Дайсекай тошиба 6 е идеалния климатик за стаята на приказната лейди, но това са доста пари, а тя каза, че има 1500лв, без да посочва със или без монтаж.Ако е "без" пасва точно за хитачи 50-ка, ако не ще трябва да се напъне със 150-200лева.За тошиба дайсекай 6 напъването ще е 850лева.Доста сериозна сума.
    За мен хитачито си остава най-подходящият за нейните 24-26квадрата с големи топлозагуби и изискването да поддържа 24-25 градуса(като за жена) дори при -15 градуса на цена около 1500лв.
    Дайкин FTXN не е подходящ защото дори на моята подовата 50-ка и остават при -10 градуса под нулата навън и зададени вътре 20 градуса 3.69кв, мощност -представям си какво ще е при -15 и то с най-слабия модел 50-ка на дайкин.
    За новата им 50-ка която струва колкото малка термопомпа-5000лева, просто нямам думи-никакво изменение на параметрите към по -добро и някакви козметични изменения на дистанционното.За климатик струващ 170% по-скъпо от предната подова 50-ка на дайкин ми се струва, че ще гледат продажбите при настоящето икономическо състояние през крив макарон.Жалко, че за 1500лв не остана силна 12-ка каквато беше фуджитсуто 12LD.

Ta, не се гъбаркайте с жената като предлагате някакви слаби климатичета или 50-ки на дайкин от най ниския клас които не се знае на колко време ще правят дефрост и с мъка стигат до 6.8кв в отопление .При нейното положение е хубаво да има малко излишък на "груба сила", а хитачито предлага тази груба сила.

2.  

3. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

justify вече в трети пост предлагаш и обосноваваш предложеното а the fairylady все още търси друго явно не и допада хитачито което в случая е най-доброто и решение.
    Браво да кадърно обоснованите постове на justify а thefairylady е време да разбере че хубаво без пари няма за този бюджет това е най-доброто и аз искам вкъщи тошовци в всяка стая аааамааа не ми миришат краката достатъчно

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Аз поне не видях някъде да пише колко е студена, освен много? Това много в апартамент едва ли е под 15 градуса ако не се отоплява. Ако е къща, там е друга бира. Такива машини се справят добре при повече от 25 квадрата. Аз само давам идеи, без оглед не се наемам за друго. Но да говорим, категорично, че FTXS35 няма да се справи не съм съгласен. Може и да не се справи, но е по-вероятно да няма проблем. Най-малкото аз отоплявам 28 квадрата с 12-ка (със сходни данни) при 40% остъкление на стените. Отворено е към целия апартамент и не съм имал проблеми. В най-големия студ машината работи на 950 вата. Номинала на FTXS35 покрива точно 25 квадрата. За това както по-горе съм написал, без оглед е малко рисковано.

Ако си прочел по-новите постове на дамата, щеше да видиш, че бюджета е качен на 2000 лв.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Tази 35-ца на дайкин ще умре зимата в толкова студена стая
    Поредната глупост.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от p0ckata
    justify вече в трети пост предлагаш и обосноваваш предложеното а the fairylady все още търси друго явно не и допада хитачито което в случая е най-доброто и решение.
    Имаше няколко не-лоши предложения, но те потънаха в глъчката "каква сила е Хитачи". Не, определено не смятам това за най-доброто решение! А тези с дългите и обосновани предложения, ще има да се червят зимъска, като thefairylady ни ореве форумчето.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Този FTXS35 вече трета година отоплява и ще отоплява 34 кв.м стая при -18 градуса..
    Зададени 22 градуса,показания на термометъра в другия край на стаята 23,2 градуса..

8.  

9. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Топли я, как няма да топли. Аз с 12-ка Хитачи топля 27 квадрата, последен етаж без изолация. -15/-20 не признава хайванина. Топли като змей. Не се усеща да се зори, като нищо може да поеме няколко квадрата повече. Интересна тенденция забелязвам във форума. Дайкин 12-ка, дето на отопление е 15 и половина даже, няма да можело да сгрее 25 квадрата, да не говорим за 18-ка Хитачи, което е изпитан модел. А някакви 7-ци или 10-ки на по 10 години щели да топлят почти същото помещение без проблем. Че и един друг се покриват, някой като напише нещо, другите потвърждават и следват емотиконките с бирите. То голямо щастие, сигурно хората като са си го купили ново не са се радвали толкова.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Топли я, как няма да топли. Аз с 12-ка Хитачи топля 27 квадрата, последен етаж без изолация. -15/-20 не признава хайванина. Топли като змей. Не се усеща да се зори, като нищо може да поеме няколко квадрата повече. Интересна тенденция забелязвам във форума.
    До колкото ми е известно, нямаш преки наблюдения от работата на тази машина. Споделял си, че я ползват някакви наематели. Добре е да не се увличаме в препоръките...

11. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Една седмица съм имал удоволствието да го тествам през февруари миналата година и то при екстремни минусови температури, без да си помагам с вино и ракия. Смятам, че е достатъчно.

12. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Топли я, как няма да топли. Аз с 12-ка Хитачи топля 27 квадрата, последен етаж без изолация. -15/-20 не признава хайванина. Топли като змей.
    E то студентките, най-добре си знаят ,къв е змей хитака на края на месеца?И верно- да седнеш да разпиваш веднъж при хитака,и след някоя бутилка да ти стане жега-и хоп хитачи станал голяма сила.

цитат: ''Температурата вънка тогава беше -15, защото като се върнахме на другия ден да си допием пържолите на терасата бяха станали на камък. Аз съм много доволен от климатика, за 1000 лева е перфектен. ''
    Че и един друг се покриват, някой като напише нещо, другите потвърждават и следват емотиконките с бирите.
    Световна конспирация-или дет казва онзи-всичко е разработка на военните...

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    Търговище

Топли я, как няма да топли. Аз с 12-ка Хитачи топля 27 квадрата, последен етаж без изолация. -15/-20 не признава хайванина. Топли като змей. Не се усеща да се зори, като нищо може да поеме няколко квадрата повече. Интересна тенденция забелязвам във форума. Дайкин 12-ка, дето на отопление е 15 и половина даже, няма да можело да сгрее 25 квадрата, да не говорим за 18-ка Хитачи, което е изпитан модел. А някакви 7-ци или 10-ки на по 10 години щели да топлят почти същото помещение без проблем. Че и един друг се покриват, някой като напише нещо, другите потвърждават и следват емотиконките с бирите. То голямо щастие, сигурно хората като са си го купили ново не са се радвали толкова.
    За този модел в подписа ти ли става въпрос?

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Същия, голяма сила е.

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    Търговище

На няколко места попадам на мнения за модела FTXN , че е калпава серия. За всички мощности ли се отнася това или точно определен модел е проблемен? Поздрави!

17. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Каква връзка има FTXN с Хитачи?

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

elvandin, тези твърдения които четеш, не лежат на никаква обосновка. Моделите са нови и все още не са преминали зимен тест, за да се твърди за какво стават и за какво не.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе