И двете машини са със сходен номинал, независимо какви индекси имат в наименованието си, само това да не те притеснява.
И двете машини са със сходен номинал, независимо какви индекси имат в наименованието си, само това да не те притеснява.
Благодарско Еди ти за кой модел ме съветваш от двата...Лошото е че това Фуджи не е изкарало зима,та мисля да рискувам.....и да скачам..но ще изчакам още мнения...
Ако питаш за двойното помещение 16 квадрата + 10 квадрата, и ако избора ти е ограничен от двете машини, бих взел 12LEC, с по-висока отоплителна мощност ще е при ниски температури.
Да за тези помещения е.Еми това е Еди,нави ме него ще взимам....ще пиша как се държи зимата а теб ще те черпя...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1317817637[/time]_________________________________________________
Ограничен избор.....ДА,гледам да е от веригите защото ще го взема на изплащане
Какви температури смяташ да търсиш, спомням си, че имаше изолация и си на последен етаж.
В 16 м2 OK, ама в 26 м2 последен етаж това скопеното ще издъхне... Освен просто в студовете да затваряш вратата към 10-те м2.
Да,изолазия вата вътрешна. На таваните 10см.двойна вата ...температура....абе топличко да е...Вътр.изолазия ....добре е държи топличкото доста добре,а за климатик разбрах,че е важно да му е топло на вътр.тяло .![]()
Ако търси 20-21 градуса може и да му свърши работа за двете, иначе само едното, може да спи на по-хладно.Първоначално публикувано от deian
Бях харесал едно Грии 18ка,но е от фирма и немога да го взема на изплащане...това ми е проблема...иначе това грии май ще ми смогне....
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1317818527[/time]_________________________________________________
В малкото помещение е спалня,а жената е студелива и май ще помагам с радиатор,но е тъпо..ама като няма кеш..това е....
За ГРЕЕ-то е така, щеше да свърши работа.Ако нямаш големи загуби, може и 12LEC да свърши работа.Поне имаш решение да затвориш вратата.Като дойде време за спане, отваряш и все ще се стопли достатъчно.Я погледни ей тази оферта, по-добър избор е от двете предходни, пък и цената е добра, там нали може и на изплащане - http://www.technomarket.bg/products/...cs-cu-e12jke-3 .
Нищо не се стопля, пробвал съм го това... Съседна стая да се стопли от климатика в другата, като цял ден е била затворена вратата, изобщо не се получава. То и няколко дена да е работил на отворена врата, пак температурната разлика е осезаема.
Ограничен избор.....ДА,гледам да е от веригите защото ще го взема на изплащане
Не е ли по-добре да го вземеш с кредит енергийна ефективност? Хем по-евтино, хем на изплащане, хем по-добра машина може да вземеш, хем няма да е от веригите?
Забравих да спомена че тази две помещения са свързани с още две кухня и трапезария.Имаще стена м-у дветв и я гътнах и сега там има бар.Та тези другите 2 помещения ги топля с 12ка Самсунг.та идеята е да си помагат 2та климатика...
Виж горе ПАНАСОНИК-а, който посочих http://www.technomarket.bg/products/...cs-cu-e12jke-3 .
Не е ли по-добре да го вземеш с креди енергийна ефективност? Хем по-евтино, хем на изплащане, хем не от веригите? Човече обикалях ги разправий ка си е и като одариш чертата некви 100лв.връщат,не ми се занимава..
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1317819730[/time]_________________________________________________
Ако наистина е по добър от предходните два,да СУПЕР Е щом казваш че е читав....и цената е супер,как не съм го видял.Еди по го бива от двата нали.....Доверявам ти се.....