При всяко положени еще има ефект.Велев, колко см сложи.Гледам, че си последен етаж, погрижи ли се за таваните.
P.S. Разбрах.
При всяко положени еще има ефект.Велев, колко см сложи.Гледам, че си последен етаж, погрижи ли се за таваните.
P.S. Разбрах.
Разлика ще имаш - в сметките за ток.
Велев как така става от това лято съм с изолация а снимката е от 25.01.2009гПървоначално публикувано от VeleV.Klima
Предложете ми, моля, заместител на повреден Haier HSU-10HM03 (с R22)!
С него до преди седмица се климатизираха целогодишно без проблем 3 преходни помещения с обща площ 25кв.м, 2,5м височина, една външна стена с 5см външна изолация, PVC дограма 3-камерна с двоен стъклопакет обикновени стъкла. В жилището в друга стая има още един такъв климатик, но работещ.
Жилището е в Бургас и климатикът се ползва за отопление и за охлаждане целогодишно.
Бюджет максимум 1350-1400лв. с монтажа.
zzz, когато последно е сменял/зареждал батериите на фотоапарата не е сверил час и дата. Вальо тоя фотоапарат и без това не го харесва особено...
Здравейте момчета,
От една седмица ползвам Fujitsu General AWHZ18LB (Nocria). Послушах Ви за по-дългия тръбен път - сложиха 6.5м и към този момент съм изключително доволна. Няма никакъв шум. Очарована съм от професионалния монтаж - монтираха външното тяло на тавана на терасата, всичко в кабел канали - нищо общо с обичайните гледки по балкони и фасади. Благодаря на всички за съдействието.
Ако си го гърчил в 25 м2 в голямата зима, да ти кажа ли защо вече не работи?Първоначално публикувано от Gena_bs
Дай схема на помещенията, този другия работещ климатик в едно от тези три с обща площ 25 м2 ли е или си е отделно?
Браво, да ти е честита машината, да те топли дълги години .Добре е, че си се съобразила със съвета ни за по-дълъг път и са ти направили хубав монтаж.Я дай някоя снимчица, като се сетиш.Първоначално публикувано от MB
deian,
Той работи повече от 6 години първоначално без изолацията. Подборът на модела и мястото на монтаж беше извършено от специалисти на Роял Клима, така, че не би трябвало да има несъответствия. За съжаление още в гаранция на първия месец му смениха компресора и сега отново той се издъни.
От 3-ма специалисти от различни фирми получих три различни "диагнози" за повредата. Цената за ремонта започва от 250лв. и не виждам смисъл да го правя.
Другият климатик е монтиран едновременно с повредения и е в отделно стая, но антрето от около 8кв.м е общо за двете.
Площта от 25кв.м е с доста голямо закръгление и е само за ориентир. Вратите към кухнята и антрето са почти постоянно отворени, както и към стаята с другия климатик. Дребосъците постоянно щъкат напред-назад и всичко трябва да е отоплено.
Колебая се в избора главно заради ограничения бюджет. Затова моля да ми посочите 2-3 конкретни модели (не втора употреба), от които да си избера.
Трудно ми е да ти препоръчам хубава 12-ца за 1400 с монтажа. А защо 12-ца, защото според мен 10-ката ти Хайер си я изпържил доста и затова се е предала. С някои компромиси бих ти препоръчал да вземеш това:
Toshiba RAS-137SKV-E3
или това http://www.fujitsu-general.bg/cat_14_product_122.html
Благодаря!
Аз гледах и МЕ MSZ-GE35VA, но е доста по-скъпичък. Освен това ме смути каталожният му минимум при отопление от 1,6kW
Ясно ми е защо трябва да е 12-ка, но за съжаление не мога да отделя повече средства за качествена!
За пърженето - имам някои съмнения относно това, дали се е предал компресора. Но при нас в Бургас на никой явно не му се занимава с диагностика и ремонт.
И не само на климатици. Защо - нямам отговор.
Ако се напънеш за GE35VA, по-добре. 1399 без монтаж е на промоция. Имай предвид, че преди беше с 350 лв отгоре .
Благодаря отново!
Значи останаха Toshiba и Mitsubishi GE35VA. Тазгодишните модели на General и производните му нещо не ми харесват. Въпреки, че имаме в технологични помещения от големите таванно-подови машини, които си работят безотказно над 6 години.
Получих изгодна оферта и за Panasonic CS/CU-E12-MKE-3 Etherea. Съизмерима е с цената на Mitsubishi GE35VA.
Така, че голямо триумене ще падне през почивните дни!
Прав си, ама и не си . Като цяло гледката от моята камбанария се различава с тази от твоята джамия. До някъде съм съгласен с теб, но уюта, който усещам от топлите зидове е несравним от изкуствената и нехомогенна топлина от климатиците. То по твоята логика и смяната на дограма е излишна. По-мощен климатик ще реши проблема с лошата дограмаПървоначално публикувано от Kasap
Ако има климатик с КОП=12, той може да преодолее веенето на изметнатата стара дограма, изстудяването на стените и да спести доста пара. Ама аз не го ща. Предпочитам си изолираните стени, новата дограма и китайчетата, които вече са на on/off дори и при Т° около и под нулата и то при най-ниска степен на вентилация. Даже вече се чудя дали и тях ги искам, ама ще презимуваме и ще реша.
П.П. Целият ми пост звучи доста не в духа на темата, но с това мога да помогна на колегите, молещи за съвет за климатик. Едно по-различно мнение не е излишно, пък всеки сам решава как да харчи парите си