Страница 207 от 238 ПърваПърва ... 157197205206207208209217 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,091 до 3,105 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

При всяко положени еще има ефект.Велев, колко см сложи.Гледам, че си последен етаж, погрижи ли се за таваните.
    P.S. Разбрах.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Разлика ще имаш - в сметките за ток.

4. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    И аз от това лято съм с външна изолация 5см терезит с полимерна мазилка
    Велев как така става от това лято съм с изолация а снимката е от 25.01.2009г

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Предложете ми, моля, заместител на повреден Haier HSU-10HM03 (с R22)!
    С него до преди седмица се климатизираха целогодишно без проблем 3 преходни помещения с обща площ 25кв.м, 2,5м височина, една външна стена с 5см външна изолация, PVC дограма 3-камерна с двоен стъклопакет обикновени стъкла. В жилището в друга стая има още един такъв климатик, но работещ.
    Жилището е в Бургас и климатикът се ползва за отопление и за охлаждане целогодишно.
    Бюджет максимум 1350-1400лв. с монтажа.

6. Тук е от
    Jun 2008

zzz, когато последно е сменял/зареждал батериите на фотоапарата не е сверил час и дата. Вальо тоя фотоапарат и без това не го харесва особено...

7. MB
    MB е офлайн

Тук е от
    Oct 2011

Здравейте момчета,
    От една седмица ползвам Fujitsu General AWHZ18LB (Nocria). Послушах Ви за по-дългия тръбен път - сложиха 6.5м и към този момент съм изключително доволна. Няма никакъв шум. Очарована съм от професионалния монтаж - монтираха външното тяло на тавана на терасата, всичко в кабел канали - нищо общо с обичайните гледки по балкони и фасади. Благодаря на всички за съдействието.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs
    Предложете ми, моля, заместител на повреден Haier HSU-10HM03 (с R22)!
    С него до преди седмица се климатизираха целогодишно без проблем 3 преходни помещения с обща площ 25кв.м, 2,5м височина, една външна стена с 5см външна изолация, PVC дограма 3-камерна с двоен стъклопакет обикновени стъкла. В жилището в друга стая има още един такъв климатик, но работещ.
    Жилището е в Бургас и климатикът се ползва за отопление и за охлаждане целогодишно.
    Бюджет максимум 1350-1400лв. с монтажа.
    Ако си го гърчил в 25 м2 в голямата зима, да ти кажа ли защо вече не работи?
    Дай схема на помещенията, този другия работещ климатик в едно от тези три с обща площ 25 м2 ли е или си е отделно?

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от MB
    Здравейте момчета,
    От една седмица ползвам Fujitsu General AWHZ18LB (Nocria). Послушах Ви за по-дългия тръбен път - сложиха 6.5м и към този момент съм изключително доволна. Няма никакъв шум. Очарована съм от професионалния монтаж - монтираха външното тяло на тавана на терасата, всичко в кабел канали - нищо общо с обичайните гледки по балкони и фасади. Благодаря на всички за съдействието.
    Браво, да ти е честита машината, да те топли дълги години .Добре е, че си се съобразила със съвета ни за по-дълъг път и са ти направили хубав монтаж.Я дай някоя снимчица, като се сетиш.

11. MB
    MB е офлайн

Тук е от
    Oct 2011

Ок, ще направя и ще кача.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

deian,
    Той работи повече от 6 години първоначално без изолацията. Подборът на модела и мястото на монтаж беше извършено от специалисти на Роял Клима, така, че не би трябвало да има несъответствия. За съжаление още в гаранция на първия месец му смениха компресора и сега отново той се издъни.
    От 3-ма специалисти от различни фирми получих три различни "диагнози" за повредата. Цената за ремонта започва от 250лв. и не виждам смисъл да го правя.

Другият климатик е монтиран едновременно с повредения и е в отделно стая, но антрето от около 8кв.м е общо за двете.
    Площта от 25кв.м е с доста голямо закръгление и е само за ориентир. Вратите към кухнята и антрето са почти постоянно отворени, както и към стаята с другия климатик. Дребосъците постоянно щъкат напред-назад и всичко трябва да е отоплено.

Колебая се в избора главно заради ограничения бюджет. Затова моля да ми посочите 2-3 конкретни модели (не втора употреба), от които да си избера.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Трудно ми е да ти препоръчам хубава 12-ца за 1400 с монтажа. А защо 12-ца, защото според мен 10-ката ти Хайер си я изпържил доста и затова се е предала. С някои компромиси бих ти препоръчал да вземеш това:
    Toshiba RAS-137SKV-E3
    или това http://www.fujitsu-general.bg/cat_14_product_122.html

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Благодаря!
    Аз гледах и МЕ MSZ-GE35VA, но е доста по-скъпичък. Освен това ме смути каталожният му минимум при отопление от 1,6kW
    Ясно ми е защо трябва да е 12-ка, но за съжаление не мога да отделя повече средства за качествена!
    За пърженето - имам някои съмнения относно това, дали се е предал компресора. Но при нас в Бургас на никой явно не му се занимава с диагностика и ремонт.
    И не само на климатици. Защо - нямам отговор.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ако се напънеш за GE35VA, по-добре. 1399 без монтаж е на промоция. Имай предвид, че преди беше с 350 лв отгоре .

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Благодаря отново!
    Значи останаха Toshiba и Mitsubishi GE35VA. Тазгодишните модели на General и производните му нещо не ми харесват. Въпреки, че имаме в технологични помещения от големите таванно-подови машини, които си работят безотказно над 6 години.
    Получих изгодна оферта и за Panasonic CS/CU-E12-MKE-3 Etherea. Съизмерима е с цената на Mitsubishi GE35VA.
    Така, че голямо триумене ще падне през почивните дни!

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Не е баш така тая работа. Понякога инвестицията в топлоизолация надхвърля многократно тази за хубави клими. Та веки си гледа от неговата джамия.
    Прав си, ама и не си . Като цяло гледката от моята камбанария се различава с тази от твоята джамия. До някъде съм съгласен с теб, но уюта, който усещам от топлите зидове е несравним от изкуствената и нехомогенна топлина от климатиците. То по твоята логика и смяната на дограма е излишна. По-мощен климатик ще реши проблема с лошата дограма
    Ако има климатик с КОП=12, той може да преодолее веенето на изметнатата стара дограма, изстудяването на стените и да спести доста пара. Ама аз не го ща. Предпочитам си изолираните стени, новата дограма и китайчетата, които вече са на on/off дори и при Т° около и под нулата и то при най-ниска степен на вентилация. Даже вече се чудя дали и тях ги искам, ама ще презимуваме и ще реша.
    П.П. Целият ми пост звучи доста не в духа на темата, но с това мога да помогна на колегите, молещи за съвет за климатик. Едно по-различно мнение не е излишно, пък всеки сам решава как да харчи парите си

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе