Пък най-добре си е яката изолация и по една 7-чка с нисък минимум във всяка стая за пълен комфорт. Защо да обвързваме добрата изолация с евтини климатици, като може и двете неща да са както трябва
Пък най-добре си е яката изолация и по една 7-чка с нисък минимум във всяка стая за пълен комфорт. Защо да обвързваме добрата изолация с евтини климатици, като може и двете неща да са както трябва
Здравейте всички, моля за съвен! Необходим ми е климатик който ще седи в помещение от 35 квм. като в това помещение има една 15-ка Панасоник, от който съм много доволен до момента, но ми е малко малък за да топли спокойно помещението. Помещението представлява слят хол и трапезария. Имам външна изолация и ПВЦ дограма. Стайте са високи 2,72м. Тавана не е изолиран! Става дума за къща с тухла в София.
Цената да не е по-висика от 2500 без монтаж! Ще го взимам с кредит Енергийна Ефективност.
Това е машината за теб. Само не разбрах искаш да смениш машината или да добавиш още една? Защото по-добре махни 15-ката и вземи това, което съм ти предложил. Малко ти е над бюджета, но машината е огън! Ако не си запознат с нея просто и виж данните.
Цените са с монтаж!
Ми то няма много място за чудене тъдява... http://www.bulclima.com/product/klim...z14lb---nocriaПървоначално публикувано от Anubis
Както казва Kasap, може и с 14-ка да минеш, зависи какви са ти топлозагубите.
Публикации: 4949
Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
« Отговор #3105 -: Днес в 09:51 »
Цитат
--------------------------------------------------------------------------------
За това съм съгласен с теб за пръв път.
Знам като търговец,че хората нямат пари,но като като честен човек бих казал:
Купете си печка пернишка и 10 кубика дърва и спестете разликите в пари за добри неща като СТЕРЕ ОПОР и климатици,и тогава инвестицията ще си върне след време.
В стаята има и ще работи 15-ка Панасоник, но ако се справя Нокрията няма да се налага да работят двата Явно това ще е машината! Все пак мисля да взема 18-ката, за да ми е по спокойно, че имам запас. А догодина ще изолирам и тавана, защото с външната постигнах голяма разлика. Да има човек от Вас, който би ми го монтирал правилно и без излишни разрухи? гр. София, кв. Обеля.
Монтажа би трябвало да е лесен, защото отвън е голяма тераса и не се налага провесване прес прозорци и тнт.
14-ката ти е напълно достатъчна за това помещение.Даже няма да се налага да пускаш Panasonic-ка.
Има и 2-ри вариант да сложиш 2-ри климатик който да помага на Панасоника:
http://www.bgklimatici.com/jilishtni...d=5&sobi2Id=24
http://www.sofclima.com/page.php?n=155782&SiteID=687
http://www.perfectclima.com/bg-klima...limatik-75.htm
Кой от 3-те да избереш ще ти свърши работа.
Питах един съсед с НОкрия и той ми каза, че бил Китайски това истина ли е?
Съответно струва ли си да дадеш 2500+ лв за Китайче
Първоначално гледах Митсубиши и Дайкин после се появи и Тошиба а като питах човка монтирал ми първите климатици той вика Панасоник
Наистина не знам какво да взема вече всеки коментар от вас ми е полезен!
Вика Panasonic вероятно, защото надценката му при тях е най-голяма. Или ако не ги продава той вероятно той ще ги монтира.
Здравейте,
Колебая се за избора между следните 2 12-ки (все на промоция в Техномаркет):
LG CS-12AF(NH0)/S-12AF(UH0)
HITACHI RAS/RAC-14EX3
PANASONIC CS/CU-RE12JKX-1
За хитачито съм чел само хубави работи, но панасоника е с 5 гидини гаранция на компресора и е съвсем нов модел. LG-то e 150 лева по-евтино.
Доколкото знам и трите са до -15 градуса.
Какво бихте препоръчали от тия 3-те. По-скъпи не са ми опция, защото съм под наем, а и искам да отоплявам дневната, която е чист юг, с нова дограма и външна изолация и дори в студените нощи се топли без проблем с една 2KW духалка.
Какава е тая история с японските втора употреба? Колко излиза подобно чудо с монтажа и коя фирма в софия се занимава с това ?
Ми като си под наем, защо не си вземеш една дърта японка да те топли?
Днеска ми го монтираха,Грии 18ка.Външното тяло наистина е огромно и тежко.
Мхх на полезрението ми попадна MSZ-FD35VA/MUZ-FD35VABH Zubadan, корава машинка ми се вижда!
Съвсем корава е.Да не те притеснява, че НОКРИЯ се прави в Китай.То почти всичко е от там и от Тайланд.Между мощностите на 14 и 18 на отопление почти няма разлика.