За ползвателите няма-вече се правят само в Тайланд,а и за японския пазар също там.Първоначално публикувано от zebra9
За ползвателите няма-вече се правят само в Тайланд,а и за японския пазар също там.Първоначално публикувано от zebra9
Предимствата на 6-цата са по-високият максимум и по-голямото външно тяло( с около 3 кг.), което зимата ще ти бъде от голяма полза. Иначе 7-цата на MH, за която питаш е за малко по-малко помещение.Първоначално публикувано от zebra9
zebra9 ,не си дал достатъчно инфо за помещението.Изолация,изложение,съседи,сезони за ползване.Да не се окаже че хвърляш две бали пари за хубави машини,които не ти подхождат.
Vimaxclima,ще обясниш ли как по-тежкото външно тяло(приемаме,че е топлообменника),ще върши по-добра работа зимата?!
Според мен има значение само за икономията.Дори при разскрежаване,по-големия външен топлообменник ще се държи една идея по-лошо,при еднакви мощности. Изключвам възможността производителя да не е направил верни изчисления,подкрепени с тестове.Аз също бих се спрял на по-голямото.Но зависи и от помещението.В конкретния случай,това са само нюанси.
По-скоро имах предвид, че по-високият максимум ще му бъде от полза зимата, а по-голямото външно тяло винаги е за предпочитане.
Мерси!Първоначално публикувано от diksanal
Мерси! Да и аз ги забелязах тези разлики, но незнаех до колко са съществени тъй като единият е 5.08 а другият 5.10 , иначе за килограмите определено си е +Първоначално публикувано от Vimaxclima
Ясно, жалко Има много хубав КОП този Но това е сигурно защото е за по малки помещения. [и КОПа му е по висок какto забелязвам в повечето случаи]Първоначално публикувано от Vimaxclima
изложение: източно, т.е. слънцето го огрява до 11:00 някъде. Изолация: незнам панел е, има дограма но е от старите[1вите] смисал слагана е отдавна. Не е като от новите, но не е и като и да е без нея.Първоначално публикувано от galinr
сезони: всички сезони. съседи: отгоре и отдолу, от страните в ляво и дясно не.
Намерих нови 2 предлежения, нови модели са:
DAIKIN F28MTEV:
http://japanclima.com/products/DAIKIN-F28MTEV.html
и
MITSUBISHI MSZ-GV281:
http://japanclima.com/products/MITSU...252dGV281.html
с КОП на 5, 2рия е с 5.8 , явно новите модели ги правят с доста по висок КОП.
Искам да взема нещо такова с възможно най-висок КОП, че тока пак поскъпна
Незнам кой да избера
Zebra, става въпрос за по-големия максимум-6.5 срещу 6.1, а не за КОП-а. Новият модел има тих режим на вътрешното+ по-тежко външно и вътрешно. Във форумът имаше оплакване от потребители, че някой партиди на 3-ката имали проблем с моторчето на турбината. Това с Япония и Тайланд няма да го коментирам, важно е какъв е контрола и какви части има вложени в машината, а не къде уж е сглобен.
"дограма Не е като от новите, но не е и като и да е без нея."-бисер.
"Изолация: незнам" -бисер.Използвай по-топлите сезони за дограма(ако е лоша) и изолация(задължително,ако няма).Само от там ще спестиш в сметките за отопление 3пъти.Тогава горната 10-ка изглежда подходяща.В противен случай не ти препоръчвам.
Ясно мерсиПървоначално публикувано от pilot
Първоначално публикувано от galinrАми така си е както го казах.Първоначално публикувано от galinr
Дограмата е от 1вите модели, не е като съвременните които слагат.
Т.е разликата която виждам м/у тях е, че старата дограма зимата замръзва и неможе да се отвори, и не изолира толкова добре както по новите модели.
Но при всички случай е по-добре от обикновенни прозорци.
zebra9,като срещне някъде "Квадратура:10 - 15 кв.м".Това значи малката цифра за отопление и то при изолация.Другата цифра не е важна.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341224081[/time]_________________________________________________
Нямам идея какво наричаш "по-добре от обикновенни прозорци",тъй като не съм срещал необикновенни.Но определено си ценен участник във форума.
Ясно мерси, ще търся модел до 20квадрата както са другите модели които написах.Първоначално публикувано от galinr
Мисля че трябва да има някакъв запас отгоре за да работи климатика без да се товари, да е ефективен и икономичен
А аз се чудех, що намаляват от година на година килограмите...Значи колкото е по малък,толкова по добре?А мислехме,че повечето килограми на агрегата предполагат и по голямо/тежко вътрешно тяло,от там по голяма площ,за по добър топлообмен,в повечето случаи и повече фреон,пренос с по малко работа на компресора/по малко енергия,а и може да вметнем и по мощен/по тежък компресор,и не спестен и качествен хардуер.Може да прибавим от тук, и работа зимата с по слаб вентилатор-по малко заскрежаване-по рядък дефрост,за който ще имаме по голямо количество топъл фреон за целта,запас от пикова мощност,и такава при доста ниски температури-все желани неща.Първоначално публикувано от galinr
След размисли и страсти и леки допитвания тук поръчах Hitachi RAS/RAC 25FH6, след дълго чакане се оказа, че няма никакви наличности и не се знае кога ще има. Предложиха ми 12ката 35FH6 (1099лв. с монтажа) като ми казаха, че е дори по-икономичен за тази стая, която е около 12кв.
Другото, което ми предлагат е Fujitsu ASYA 12LKC (1179лв. с монатжа).
Кой е по-добрия вариант и дали наистина ще е по-удобно и икономично за малката стая, предвид, че по-характеристики харчат повече от първоначално избрания?
Кой ще пребори по-добре студа и времето?
На твое място, бих си взел Fujitsu General - ASHG09LE.
П.С. Нека плюенето започне. СЕГА!
diksanal,обобщено, ако е повече и повече и повече,ще е повече и повече и повече и всичко ще е 6,ако има кой да го плати.Но цените на металите растат и започват всякакви въртели с тънки тръби,евтини части и очаквани проблеми.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341245340[/time]_________________________________________________
Diplomat+"харчат повече от първоначално избрания?"-това не е калорифер,без термореле,който си забравил включен.Харчат според загубите на помещението.Правилно са ти казали за икономичността,но не очаквай огромни разлики.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341242131[/time]_________________________________________________
Нека плюенето започне. СЕГА!
Не вярвам Хитачито да събере повече поддържници.Даже някъде се водят различен клас на надеждност.