Страница 122 от 221 ПърваПърва ... 72112120121122123124132172 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,816 до 1,830 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2012

Re:Избор на климатик за хол 40 кв.м.

Здравейте и благодаря на отзовалите се толкова бързо.
    Отдавна следя форума, но сега ми се наложи да питам.
    За климатика, на пръв поглех реших, че едно MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE50VA/MUZ-GE50VA би свършило работа, видях че са за 40 кв.м.
    Иначе помещението е разчупено. Може да има възможност за два климатика или един с две вътрешни тела.
    Видях че има и подови климатици и може би и един от тях би бил подходящ.
    За Мицубиши съм чувал все хубави работи, но важното е климатика да е икономичен и надежден.
    За бюджета, някакъв оптимален вариант или нещо около 2000 лв., но явно ще трябва да е над това.
    Изолацията е добра, от всички страни, като на пода е отвън и отвътре. Зимата пода е хладък, иначе лятото е екстра.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1342686360[/time]_________________________________________________

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1342682822[/time]_________________________________________________

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от bies
    Здравейте и благодаря на отзовалите се толкова бързо.
    Отдавна следя форума, но сега ми се наложи да питам.
    За климатика, на пръв поглех реших, че едно MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE50VA/MUZ-GE50VA би свършило работа, видях че са за 40 кв.м.
    Иначе помещението е разчупено. Може да има възможност за два климатика или един с две вътрешни тела.
    Видях че има и подови климатици и може би и един от тях би бил подходящ.
    За Мицубиши съм чувал все хубави работи, но важното е климатика да е икономичен и надежден.
    За бюджета, някакъв оптимален вариант или нещо около 2000 лв., но явно ще трябва да е над това.
    Изолацията е добра, от всички страни, като на пода е отвън и отвътре. Зимата пода е хладък, иначе лятото е екстра.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1342689960[/time]_________________________________________________

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1342686420[/time]_________________________________________________

Интересно би било да кажеш, тази зима как си отоплявал това помещение и каква температура си поддържал?

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Колкото и хубава да е 50-ката на М Илектрик, 40-десет квадрата са и много за отопление.

Имаш две възможности в размките на тази цена:

1- два по-малки климатика -12-ки

2 един конвенционален(неинверторен климатик)- зимата вътрешното тяло и външното ще са малко по-шумни при включване и изключване.

Извън ценовите рамки определени има варинати, но са по-скъпи.

Дори втора употреба да е климатик за японския пазар имам съмнения, че североизточно изложение и в условията на зима като изминалата ще успее да поддържа 23-24 градуса, камо ли 25 градуса в София.Може би 70-ка втора употреба ще се справи.

В определените ценови рамки има един нов климатик който не съм ползвал и виждал в действие и може би преценяван само по параметрите му той има шанс да се справи предвид, че е с прилично външно тяло и с едно от най-тежките вътрешни тела, а в режим отопление е с мощността на Нокрия 14-ка.

Климатика е: LG E-18SQ за точно 1999лв с монтажа ...

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от bies
    Ще може ли да постнеш една скица на стаята?

6. Novice
    Тук е от
    Jul 2012

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Оказа се, че отново съм в начална позиция - никъде не успях да намеря Gree GWH18KG или GWH18KF, а питах в поне 10 фирми...

7. Member
    Тук е от
    Nov 2010

DevilEye,ето нещо което излиза от GREE с марка Sang GWH18MC-K3DNB3A .

8.  

9. Тук е от
    Jul 2012

Привет на всички. Дилемата ми е такава, че изскам да си поставя 2 климатика за основно отопление като не съм чак толкова голям оптимист, че то ще стигне и до кухнята кой знай колко много, но все пак ако можете да ми препоръчате какви да са като по компетентни хора като кажи речи разполагам с бюджет 2600 - 2700лв. Благодаря предварително. Стените без изолация са вътрешни на апартамента и всички са тухла. Апартамента е Южно изложение и терасата не е остъклена. МЕРСИ на всички
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Member
    Тук е от
    Nov 2010

"2 климатика"-за 2стаи.Тук са 4.Нещо трябва да отпадне от стаите или да се увеличи в климите.

11. Тук е от
    Jul 2012

По принцип кухнята може да отпадне но идеята ми е с единия да се отопля хола и спалнята а с другия детската и да отива към коридора като вратите навсякаде смятам да са отворениа климатиците няма да се спират... поради простата причина, че комшията ми е верно с една стая по малко апартамента и с 2 климатика го отопля целия като всички врати са отворени та дори и тази зима която беше студена като 1-ния е деветка а другия мисля че беше 13-ка.

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

дайте да измислим бюджетен климатик за:
    помещение за зеленчуков магазин 20кв.м. на 3.20 височина,като целите на климатика ще бъдат-лятото 20 градуса,а зимата около 18 градуса.става въпрос за бургас,където е влажно а и магазина се намира близо до морето.сумата която бих отделил е максимум 700лв.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Много трудно постижимо е лятото да свали до 20 градуса вътре когато на вън е 35+ за 700 лв. като се има на предвид колко често се отваря вратата на магазина и колко големи стъкла може да има.
    По добре дай малко повече инфо за магазина под блок ли е самостоятелна сграда ли е слънце влиза ли вътре квадратура на стъклата изложение ?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

значи магазина е в кооперация,изолация и не е огрят директно през целия ден,а температурата е ориентировъчна и в другия ми магазин я постигам,но с FTX 71.стъклата са около 3кв.м.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2012

И за 700 лв как да намерим 8-10 Квт машина??? 71цата сега гони 3 000 ...И всички подобни са на тея цени.

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

абре стелаааааааааааааа кой ти говори за 10 киловата машина...............ЧЕТИ.другия климатик го дадох за пример за свалянето на 20гр.,а и той е в три пъти по-голямо помещение.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Колко градуса е без климатик там , ако е хладен магазина ,може и някоя 12 с много зор да минеш. Beko има за 719 лв. 5100 вата на охлаждане и 5500 на отопление или Elektolux 799 лв. 5280 на охлаждане и 5570 на отопление.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе