Това е Мидеа. А Хайер не го слагай с в тая графа!Първоначално публикувано от DEKS
Това е Мидеа. А Хайер не го слагай с в тая графа!Първоначално публикувано от DEKS
Колега,Kasap да разбирам ли,че няма значение дали ще си избера Мидеа или КОБЕ?А за Хайер,по-високо ли е в йерархията или изобщо не се вписва?Първоначално публикувано от Kasap
Питам подробно,защото вече си патих с един Панасоник на двойно по-висока цена,и сега гледам да съм внимателен,че къщата е в отдалечено населено място и трябва да е по-малко проблемен климатик.Благодаря!
Накратко трябва ти 12ка конвенционален ако искаш климатик за тази стя и тези пари.Първоначално публикувано от DEKS
Нека колегите който продават и монтират да кажат някои екземпляр който се е представил добре и - това ще е твоя климатик.
Другия вариант за тези пари е стар рециклиран. Може би това ще е най доброто ти решение.
Има много "марки", които се различават единствено по лепенките. Забележката за Хайер можеш да я игнорираш.Първоначално публикувано от DEKS
С този бюджет, можеш да вземеш единствено некоя тояга и ако не си склонен да го преразгледаш с 30% хич и не скачай.
П.С. Все още се намират конвенционалки Gree на R410 за към 500лв. Но за отопление при -15оС забрави.
Благодарности на Kasap и boiski за информацията!
Бюджета може да се преосмисли,но до около 600+ лв.Затова ,съфорумци имащи данни за определени модели и марки,доказали се във времето,може да ми нахвърлят някое предложение и препоръка. :rolleyes:
DEKS
Върни се в началото, и потърси теми за съответните марки климатици от евтините става дума или за колкото си решил да дадеш.
Чети .... има си и впечатления и препоръки.
Когато си ограничен с бюджет който няма как да лавира много, както бях Аз, трябва сам да вземеш решението защото нужното за тази стая и за тези потребности не се побира в тези пари.
Успех!!!
С този климатик за 600лв ще си хвърлиш парите на вятъра и за тия пари може само конвенционална мидея да вземеш а тази MSG12HRDN1 цената и е 850лв.
Значи, няма шанс да е нещо читаво за 600-650лв,независимо от марката,била тя Мидеа или друга?Първоначално публикувано от VeleV.Klima
А по-горе boiski ми посочи KOBE KMG-12-HRN1,на приятна цена от 655лв.,какво може да ми кажете за него?Или друго сходно предложение.Ще погледна и предложението за Мидеята,както и темите из форума за ниския клас.
П.С. Мидеа MSG12HRDN1 се намира и за 699.00лв......ако си струва!
Да явно някой прави така както и ние направихме разпродава защото са разбрали че мидеята ще им носи само недоволни клиенти зимата.
Дори и с тази цена 699+150 монтаж са 850лв по добре добави още 250лв и вземи [Hitachi 35FH6]
Толкова си излиза 850 лв. с монтаж:
http://www.aircon-systems.com/inverters/240-msg-12hrdn1
http://www.tehno-lux.com/index.php?p...art&Itemid=171
Да,Хитачито ще е по-добрият вариант,но наистина трябва да се вместя в 600+лв.Та за тази скромна сума трябва да намеря "най-доброто",няма да е инверторен разбира се,но той няма да се ползва целогодишно.И все пак трябва да топли когато се налага,че тук -10 си е "нормална" зимна температура.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
За тази сума забрави да намериш климати който да те топли -10гр.
Сумата не включва монтаж,разбира се.Дори това,че стаята е вътрешна и с изолация на тавана, ли няма да помогне?!Първоначално публикувано от bobovo
декс,то е ясно ,че на никой не му се дават пари,но с пръдня боя не става.по-добре вземи заем или кредит и си купи машина за години напред.