Страница 66 от 221 ПърваПърва ... 1656646566676876116 ... ПоследноПоследно
Резултати от 976 до 990 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Здравейте, от извество време следя форума и сега искам съвет, като ще помоля да е максимално обективен и да не бъде ангажиран с лични пристрастия.
    Ще се купуват 2 климатика за къща.
    Голям хол с изложение юг, 40 кв.м. и за всекидневна 20 кв. изложение запад и север.
    Питах две фирми, които обаче ми препоръчват две относително различни неща.

Вариант 1
    Нокрия, FUJITSU AWYZ 14LB NOCRIA за хола и един зубадан /ако правилно съм се ориентирал/Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA

Вариант 2
    Един дайсекай Toshiba Ras 16 PKVP-E Super Daiseikai5 за хола и Toshiba Ras 10 PKVP-E Super Daiseikai5 за всекидневната.

Отпада един Дайкин, основно заради цената, то и вариант 2 е доста дебел реално. Но Тошибата мога да я преглътна като пари.

От друга страна сега гледам цените леко са паднали и май е настъпил момента за инвестицията.
    ПП - дограмата на двете помещения все още е дървена, но ще бъде подменена, строителството е тухла. Двете стаи са свързани с врата, така че вероятно би могло да си "помагат" двата климатика, ако е възможно де.
    Става въпрос за София.

Не робувам на марки, а на това, техниката да работи. Основно през зимата, че през изминалата беше страшно.

Благодаря предварително.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

В 40 квадрата къща без изолация, дори и ЮГ Nocria 14 ще ти малее. Помисли за 18-ка, колкото и малко да е разликата я има. За стаята виж 10-ка на Дайсейкай 5 или 6 по вкус, не знам колко студено става и къде се намираш, ако са свързани помещения може да помислиш и за 13-ка на Тошиба в 20-те квадрата за да помага на другия в студа.

4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012

Моля за извинение - за София става въпрос.
    Коригирах го.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Първия вариант определено ми харесва повече, като причината е, че при втория не е добър избора на машина за голямото помещение.Зависи за голямото все пак дали е мното студено или по-топло и колко градуса искаш.Може 14 НОКРИЯ да не стигне, както казва МЕГА.Малка корекция - точно този ФД не е ЗУБАДАН, такива се водят VABH серията, но и VA серията са прекрасни машини.Можеш да помислиш и върху това - за малкото 10SAVP2-E, за голямото 16SAVP2-E, но първия ти вариант според мен е по-оптимален за бюджета ти.

6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012

За митцубишито предварително казах, че може да греша.
    Значи да искам нокрията да е 18ка? Защото точно тук във форума четох, че практически били еднакви , но щом се налага ще се прави така.
    Значи за хола нокрия, а вече за всекидневната "по мой избор" Дайсекай 5 или 6.

В бързината в първия ми пост съм разменил местата на климатиците и вече го коригирах.

Много ме е яд, че не си нося офертата в мен, вчера тотано се омотах в цялото искане на оферти. Имаше един Дайкин за всекидневната, но категорично не си спомням какъв беше. Само ми казаха, че нямало да сбъркам щото бил белгийска сглобка, ако това има значение, но и цената му беше добра.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Практически да, но 18-ката има 3000 BTU повече на отопление. Което в студа помага. Ако и другата машина помага си в бизнеса.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Заложи на 6-а серия на ТОШИБА за малкото помещение, имат по-голяма мощност.Наистина между 14 и 18 НОКРИЯ разликата е малка, идва към 500 вата по номинал при -15 градуса, но все пак я има.За ДАЙКИН няма да коментирам, понеже не си посочил модела, но пред ТОШИБА бих го забравил.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

MSZ-FD25VAH e "зубадан" модела , без H-то е обикновения.
    за мен ако не си добре изолиран 9-ка в 20м2 ще са малко ако ще се топлиш с него. ще върши работа в 90% от времето - ако искаш и в голямата зима да топли за модели си се насочил добре но виж 12-ка.

11. Тук е от
    Mar 2012

Ако ти трябва климатик с по-големи мощности имам един канален климатик YORK CHILLER в комплект с ватрешни тела на много добра цена

12. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    В 40 квадрата къща без изолация, дори и ЮГ Nocria 14 ще ти малее.
    Ще малее е най-меко казано. 14 или 18 - все тая.
    Груба сметка:
    Падат се по 60w на кубичен метър при +7о
    При -15 ватовете ще са 30. Което /по моя скромна преценка/ е смешна мощност за не изолирана къща
    Все пак не е ясно каква температура ще се поддържа?

13. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Но пък мога да ти кажа за MHI-то, то е доста по-натоварено, същия перфектен дефрост. Само при нужда, когато се покрие целия в скреж и побелее, дефроста започва поне 30 мин. след това. Дефроста варира от 3 пъти на ден до един път на 10 дни, е и повече.
    Ето за това ставаше дума

Цитат Първоначално публикувано от jul72

Ще се купуват 2 климатика за къща.
    Голям хол с изложение юг, 40 кв.м. и за всекидневна 20 кв. изложение запад и север.
    Питах две фирми, които обаче ми препоръчват две относително различни неща.

За голямото помещение от 40 квадрата трябва климатик с мощен компресор, за да можеш да го "чекнеш" колкото си искаш Така че Нокрия 24 според мен ще е добре, по-малките 14 и 18 много ще се "пънат" с тоя 900 ватов компресор - 24-ката има 1700 ватов.

А може и това с 1300 ватов Twin rotary TNB220FLBM1:

http://www.**********************/klim...ze-s-157.html#

Изложението е ЮГ така че според мен дори и това ще се справи ако не търсиш много високи температури (до 20-22 градуса ще е ок):

http://www.**********************/klim...x-s-1067.html#

Готов съм да заложа пари :PP

Малко по-евтинко е но е яка машина - 1500W SCROLL компресор при rated input на машината 1660W, което значи яка машина с мощен компресор, който работи на ниски честоти Може да има максимум само 7900W, но пък може да си работи на него без много да се зори за разлика от други машини. Климатикът също има и тежко вътрешно тяло подобно на Нокрията - 12 кила.

Хубави са Тошибите с тези двойнороторни компресори, но аз бих заложил на класиката - яка, мощна машина, със свински компресор Все пак едно е да "чекнеш" 750W двойнороторен, друго е да разчиташ на тия прасета по-горе :P Мое мнение поне

За помещението от 20 квадрата става и Тошиба.

Успех

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Пловдив

Не само компресорите са свински ами и COP-а им...

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012

Благодаря на всички озовали се
    Вкарахте ме в размишления.
    Да, тепърва започва да се санира и без това новата къща, но при положение, че джамовете се сменят, а в следващите до 2 години се постави и изолация отвън, не знам.
    Ще имам предвид казаното тук. Не смятах, че нокрията ще малее на това помещение, но щом казвате, ок.

Още веднъж на всички благодаря.

ПП- за каква температура ще се поддържа ме питахте, ами хол и всекидневна. Все да бъде около 22 градуса. Мен лично ме притеснява до колко ще работят тия всички машини при студове като таз годишните. Да не вземе всяка зима да е така, че ще бъде голяма забава.

17. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от jul72
    Благодаря на всички озовали се
    Вкарахте ме в размишления.
    Да, тепърва започва да се санира и без това новата къща, но при положение, че джамовете се сменят, а в следващите до 2 години се постави и изолация отвън, не знам.
    Ще имам предвид казаното тук. Не смятах, че нокрията ще малее на това помещение, но щом казвате, ок.

Още веднъж на всички благодаря.
    Гледай компресорите да са мощни за такова голямо помещение Другите данни 9-10-20kW са само на хартия Важното е колко може да работи една машина при такова голямо натоварване Не само колко топлинка може да извади на макс! MHI-то което посочих вероятно може доста повечко от Нокрия 14 и 18 въпреки че на хартия Нокрията е по-мощна. MHI-то просто е ограничено софтуерно според мен Тоя 1500 ватов Scroll не е за подценяване

Колкото по-мощен компресор, толкова на по-ниски честоти работи, следователно се товари по-малко и следователно теоритично ще е по-здрав и ще си го ползваш по-дълго време

p.s. Не гредай COP при избора на климатик Гледай да е здрава машината и да не е с "изпилен" компресор.

Успех

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003

Здравейте,

имам да избера климатици за следния апартамент http://dox.bg/files/dw?a=18b1817ab9, тухлен, намиращ се в гр. Сливен, ет.8 от 10, без изолация, в момента е с 30 г. дървена дограма, която ще бъде сменена с PVC 5камерно с троен стъкло пакет с КА стъкло. Както се вижда от схемата има едно общо помещение от 45-46кв./2,55м височина, а двете спални са по 14кв./2.6м. Идеята е да се отоплява и охлажда с климатиците като желаната температура е 22-23**°С, а бюджетът е 2500-2600 лв. за бр. без монтажа.

Благодаря предварително!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе