Страница 82 от 221 ПърваПърва ... 3272808182838492132 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,216 до 1,230 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Никой не може да ти каже колко живот му остава, защото има много индивидуални особености или може би, чрез въпроса си искаш да демонстрираш как нищо няма да му стане на уреда дори и да не се ползва според указанията на производителя.

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

фуджицутата не съм сигурен дали всички ,но поне някои имат подгряване на компресора.
    също и най-често си патят от тази функция - имаше поне двама изревали от студен старт.

4. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    фуджицутата не съм сигурен дали всички ,но поне някои имат подгряване на компресора.
    също и най-често си патят от тази функция - имаше поне двама изревали от студен старт.
    Или по-скоро от "недоносения" /тошиба/ компресор

5. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Добре какво да кажем за конвенционалите стоп-старт! Има хора си ги ползват по над 10 години и си ги спират и пускат ама изобщо без да се съобразяват? А и не само конвенционалите ползват така!

Ако производителя не е предвидил този режим на ползване тогава е проблем!

Не споря кой режим е по-добър а за това, че
    спирането и пускането на климатика в студа води до бързото му износване. Може, не е проблем, но се приготви да го смениш с нов скоро!
    Дай стойности на понятията студ и скоро!?

Само да вметна, че аз съм само консуматор и си ползвам машината точно така вече 3-та зима! Знам че ако не го спирам е по-добре ама не ми пука!

Нали трябва да даваме работа на фирмите за поддръжка !

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Спокойно, те така са изчислени, че да си изкарат гаранцията. После минаваш в другия отбор на пишещите по форумите.

7. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Ако ще изкарва до гаранцията другия път да си сложа от 500 лв. те и те толкова карат!?

според указанията на производителя.
    функция 10 градуса HEAT е предоставена от производителя! Така де не говорихме точно за това!

Стига сме драскали, че е извън темата, макар че може да помогне на някой! За спора и истината!

Здраве хора!

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте!
    За велигденските празници пътувах и се прибрах на 16 в понеделник сутринта,след цяла нощ пътуване.Вдигнах предпазителите в апартамента,излязох и напазарувах,хапнах,къпах се и около единадесет си легнах.Към 14ч. се събудих от силни шумове и викове навън.Станах да погледна какво става и видях пред прозореца облаци черен дим идващи откъм терасата на хола.Изтичах веднага и ....ооооо цялата тераса гори.Загасихме я,но единия от климатиците ми си замина.все още незная какво се случи точно,защото не съм разчиствал заради застраховката на апартамента,но освен всичко друго по ремонта,ще ми трябва и нов климатик.Стаята е хол 6х4 и два и седемдесет висока.Изложението е източно с ПВЦ и изолация от гипсокартон.До сега я отоплявах с един хаер HSU 14 ON-OFF.Горе-долу успяваше да подържа 22гр,но в студове под -7 се предаваше и харчеше толкова колкото отдаваше.С оглед на всичкожкоето имам да правя сега,няма да мога да отделя повече от 1500лв за климатик.По принцип предпочитам да е нов,и съм се насочил към някоя 12-ска Mitsubishi,но честно казано нямам идея и моля за съвет.Може и втора употреба,макар че съм малко скептично настроен към машините втора ръка.

п.пАпартамента е на последния етаж и над мен е тавана на блока,а отдолу не живее никой.Ако не отоплявам зимата,температурите са не повече от десет градуса.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Малко сложно ще се подбере машина.За МИЦУБИШИ няма да ти стигне бюджета.Ако намериш някъде все още ПАНАСОНИК Е12LKE на промоция сигурно ще се събереш в 1500 лева.Друг вариант е китайския ДАЙКИН FTXN50K.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

ПИЦУБИШИ е Мицубиши с баща Панасоник ли, Еди?

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Хих , хич не съм видял какво съм ги сътворил, поправям грешката.

13. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Е 12 LKE-3 мисля че шети се вмъкне в бюджета имаго и на промоция Също и фуджи RSG-12LEC също става

14.  

15. Тук е от
    Feb 2005

Ще купувам климатици.... моля за помощ в избора

Ще купувам климатици.... моля за помощ в избора,
    Марките към които съм се ориентирал са Fujitsu, MHI, но приемам всякакви предложения...
    Апартамента се намира във Велико Търново, 6ти етаж,ново строителство, запад-юг.... в момента май никъде около мен не се топлят

Едното помещение е 43кв.м с 23кв.м стъклени витрини
    Другото е 14кв.м
    Климатиците ще бъдат за основно отопление,
    Предлагат ми Fujitsu Nocria 18 ili Beaver SRKS40E5J2-W за голямото помещение(Отказахме се от Daikin, защото мястото където ще се монтира вътрешното тяло е с шир.94см)
    За другото помещение Fujitsu 12LEC ili 9LEC ili японска 10ка

Моля посъветвайте ме, кое ще ми върши работа, има ли по добри варианти и кои са те?
    Както всички.... искам да топли(24 градуса), да харчи малко ток, да е надежден и да е тих

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Ще купувам климатици.... моля за помощ в избора

Не пишеш за изолация, но в това голямо помещение и с тези витрини и НОКРИЯ трудно ще се справи.Варианта е с две машини в голямото помошение.Според мен е добре да ти направят оглед на място.Ако е хол две машини 12LEC.Малкото спалня ли е.Ако е спалня добре ще му дойде ГЕ25 на МИЦУБИШИ ЕЛЕКТРИК или 9МКЕ на ПАНАСОНИК.Не е лошо да дадеш бюджета, който си си определил.

17. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Не си споменал имали външна изолация ?? Ако няма нокрията маи ше емалка за голямато помещение в големия студ ше види зор и стия мноого стъкла от там ще имаш доста топло загуби За голямато помещение наи одачно ше е колона но ако нямаш място по добре се презапаси с мошност с 24 нокрия Също е одачен вариатна и с мулти сплит с едно външно и 2 вътрешни стига да иамш място кадето дасе сложат вътрешните А за малкото помещение 12 LEC става А ако ти е спалня както казва колегата или мицибуши или панасоник

18. Тук е от
    Feb 2005

Да има изолация,
    И да- другото помещение е спалня.
    Колона не искам - много са шумни(лично мнение)

Има ли марка, модел която е по-подходяща за голямото помещение?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе