Той транспортът се вдигна, но започна да се нормализира. А за резервни части, стига да не е нещо тежко и обемно, не е проблем да си платиш единична доставка.
Той транспортът се вдигна, но започна да се нормализира. А за резервни части, стига да не е нещо тежко и обемно, не е проблем да си платиш единична доставка.
Японски климатик Sanyo SAP-Z22P. По неясни причини светна една лампа и не мога да разбера за какво е. Пробвах всички бутони от дистанционното, но не спира да свети(прилагам снимка). Работи си нормално в режим отопление. Ако някой има идея какво може да е ще съм благодарен да сподели.
Индикация напомняща почистване на въздушните филтри на определени работни часове.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Да, след почистване на филтрите вече не свети (явно този път сме пропуснали почистването). Много благодаря за бързия и точен отговор!
Здравейте,
каква мощност е това чудо
Daikin ATUX28FSE1S / ARUX28FS
Благодаря
Този пост е редактиран от HRS9; 19-12-23 в 14:47.
Тоест малко повече от 9-ка
благодаря
Нали знаете обаче, че това се изчислява при режим охлаждане.
Къде го намери това животно от 2005-та година
Даже гугъл не е чувал за него.
п.с. И чат GPT не знае нищо. Ни за външното, ни за вътрешното.
Не знам защо се мъчите да давате инфо, като не знаете аджeба за какво става въпрос....
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27°С в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.9 ~ 3.3)
Консумирана електроенергия: 585 W (100 ~ 780)
ЕЕR: 4.79 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20°С в помещението):
Отоплителна мощност: 3.6 kW (0.9 ~ 5.5)
Консумирана електроенергия: 715 W (85 ~ 1410)
COP: 5.03 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20°С в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW
Консумирана електроенергия: 1245 W
ЕЕR/COP (средна стойност):4.91
Хладrлeн агент R410A, 1100 gr
Компресор: 750 W
Управление: ARC432A25
Модела разполага с йонизатор.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 20-12-23 в 06:05.
Хаха не излгежда толкова стар.
Като му чистих вътрешното тяло ,видях някакъв винтил , с бобина като на четирипътен и от него излиза фи 10 тръба около ,60-70 сантиметра , която прави завой зад топлообменика. Любопитно ми е каква и е идеята.
Има и европейски подобен модел. Капака на филтрите излиза напред и едно капаче се повдига за клапата.
Благодаря Aleksandars , това търсех
Този пост е редактиран от Gatankata; 19-12-23 в 22:44.
Знаех си че GPT-то не може да замести Александър.
Алекс, няма се даваш
Здравейте!
От тази есен сме в ново жилище. Сложил съм във всекидневна 30 м2(25м2 + 5м2 бокс, наблъскан с кухненско) Hitachi S28B , спалня 17м2 Hitachi W25H и в детска 14м2 20 Perfera. Стаите са успоредни с изложение югоизток, НС.
Въпросът ми е за двете Hitachi-та. Работят само и изключително on/ff, като ON 1-2мин / Off 2-3-5 мин. Консумация при ON между около 350-500 w и при двете машини. Външни температури от -2, -3 до +12, +13 и в облачно и слънчево, ден и нощ. Степени и посока на вятъра най-различни комбинации. Задание 22-24° във всекидневната, 20-21° в спалнята, като го подминават с 2°. За сравнение Perfera-та работи м/у 90-150w , като е стигала и до 2ч. без да изключва, или пък, като не ѝ трябва изобщо не се включва.
Четох и други теми за това явление и като една от причините можело да бъде недостатъчно фреон. Възможно ли е наистина? Или пък заменени датчици или сензори с други стойности от оригиналните? Или просто не съм подбрал правилните машини за помещенията.
В старото жилище в хола бях с Hitachi E28V (страхотна машина). Поддържаше си точно заданието с около 220w и доста по рядко ON/OFF, та затова си помислих, че тази 28-ца ще бъде добре за новото помещение.