Да не разводняваме тук темата , но си мисля за подово отопление на газ или климатик (термо помпа или там как се казва ) .
Да не разводняваме тук темата , но си мисля за подово отопление на газ или климатик (термо помпа или там как се казва ) .
Модел: 2007~2008 година
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° впомещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 (0.3 ~ 3.3) kW, 7507 BTU (1024 ~ 11263)
Консумирана електроенергия: 400 W (150 ~ 920)
COP: 5.50 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 2.5 (0.3 ~ 5.7) kW, 8536 BTU (1024 ~ 19454)
Консумирана електроенергия: 445 W (55 ~ 1485)
COP: 5.62 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.1 kW, 13994 BTU
Консумирана електроенергия: 1310 W
Параметри на климатизатора при -12°С външна температура:
Отоплителна мощност: 3.4 kW, 11604 BTU
COP (средна стойност): 5.56 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
APF: 5.8 (целогодишна ефективност на енергийно потребление)
Както го е написал колегата Aleksandars чиста 7-ца . Мен за моя като го взимах ми казваха , че и тои бил 18-ка А тои е 0,5-8,3 но се гледа номинала които е 3,6 което си е 12-ка на отопление иначе с 2,8 на охлаждане си е чиста 9-ка .
Машината сме я монтирали ние...И знам какво имаше на нейно място и как е работил. Така че, това че машината е 7507 на охлаждане, не засяга нито мен, нито Калоян. Важното е, че машината се справя без проблем в това помещение и създава комфорт на своя собственик. Абстрахирайте се от тези понятия...машината е взета за отопление.
За тези квадрати 13 дето ги е написал тои е идеална . Даже съм впечатлен от
Параметри на климатизатора при -12°С външна температура:
Отоплителна мощност: 3.4 kW, 11604 BTU
Този пдф го имам но къде пише градусите на изходящия въздух и при каква външна температура?Измери си входяща , изходяща темепература и консумация http://www2.tochi.hitachi.co.jp/ra.d...EN/RASX28X.PDF
Току що го замерих при външна -2* вътре 20* струята беше 39* или само 19* разлика,вентилатора на макс.
Приказвах с човека от варна който му е правил профилактиката и каза че всеки климатик се източва и се зарежда с точното количество фреон.
Този пост е редактиран от vergildido; 14-01-13 в 16:51.
Не го пише , пише само дебита на въздуха . Каква температура си задал от дистанционото ? При зададени 32 градуса от дистанциото и температура в стаята 20 гр FAN-а на макс би трябвало да извади на клапите горе към 50 градуса ако всичко е наред .
Задал съм максимума пък и гледам ватметъра че харчи 1900 и нещо вата.И според мен трябва да вади към 50 или поне 45-46*.
Ами по добре го спираи и звънкаи на техниците . Климаците не са ми в областа , но най-вероятно малко фреон . Да го издърпат и заредат с везна точно колкото трябва да е ... а и задължително вакумиране ...
Не знам какво да правя и аз вече този които го е сервизирал твърди че е заредил фреона по везна и ако има някакъв проблем датчиците веднага ще писнат.Ако искам да го презаредя сигурно ще трябва да си платя,което не е чак такъв проблем стига да съм сигурен че е от това.Разбрах се с фирмата която го монтира да го замерят в Сряда и ще видим.Не знам как ще го замерят но за мен най-добрия показател е температурата която излиза от вътрешното тяло.Стария го мерих преди седмица една сутрин беше -9 и изкара 47* вярно дебита на вентилатора е по малък но пък на макс харчеше 1200 вата а не над 1900.
Ами разбери се с тях , ако е точен ще си платиш за проверката , но ако не е точен да си е за тяхна сметка . А и реално погледнато да оправят климатика нали те са ти го продали ...
Някои може ли малко да обясни отностно тая графика http://www2.tochi.hitachi.co.jp/hous...i_RAS-s28t.pdf .
Прекъснатите червена и черна линии, е отдаваната мощност в режим отопление при чист незаскрежен топлообменник, а непрекъснатата в този участък червена и черна при заскрежен. Разликата между двата цвята, е че червената е при задействана функция Powerfull докато черната е при нормална работа на пълна мощност. По-долу черната показва същото при номинална мощност.
На втора страница е показана номиналната мощност на охлаждане при съответната температура в помещението.
Този пост е редактиран от valen1; 22-01-13 в 18:32.